Beste padel racket 2023. Voor gevorderden tot beginner

Laatste ge-update in door Jasper

Padellen is misschien wel dé sport van de afgelopen jaren. Deze combinatie van squash en tennis is binnen no-time enorm populair geworden. Wil je je direct kunnen meten met je vrienden, dan moet je natuurlijk wel een goed padel racket hebben. Dat is ook de reden dat we hier de beste padel rackets van 2023 voor je op een rij hebben gezet.

Om de verschillende rackets te vergelijken en de beste te kiezen, hebben we gekeken naar onder meer de dikte, het gewicht, het materiaal aan de buitenkant en natuurlijk de prijs. Daar is uiteindelijk de PR 990 Hybrid Hard als beste uit de test gekomen. Benieuwd naar andere goede padel rackets? Wij vertellen er je alles over! Table of Contents

Padel racket PR 990 Hybrid Hard Bekijk prijzen
Dikte: 38 mm
Gewicht: 372 gram
Hierom zijn we fan:
Polsband – Gewicht – Precisie – Kracht
Let hierop:
Prijzig – Hoog niveau

Laten we beginnen met het beste padel racket van 2023, de PR 990 Hybrid Hard. De reden dat het de Hybrid Hard wordt genoemd is vanwege het harde oppervlak van het racket. Dit maakt het racket enorm krachtig, waarbij we wel direct moeten vermelden dat het om een racket gaat dat vooral door spelers van hoog niveau gebruikt moeten worden.

Ondanks dat het racket hoog scoort op het gebied van kracht, is deze ook enorm precies. Dit komt doordat de buitenste laag van het racket gemaakt is van 12K carbonvezel. Daarbij zijn er gaten van verschillende grootte in het racket gemaakt. Hierdoor heb je een grotere sweet spot en kun je meer precisie aan je slagen meegeven.

Beste padel racket merken

Dit racket is afkomstig van Kuikma, een van de grootste aanbieders van padel rackets in Nederland. Zij laten de laatste jaren zien dat zij padel rackets van hoge kwaliteit ontwerpen in allerlei verschillende klassen. Hoewel dit racket voornamelijk geschikt is voor spelers van hoog niveau, ontwerpen zij ook:

 • Padel rackets voor dames
 • Padel rackets voor beginnende sporters
 • Padel rackets voor heren
 • Padel rackets voor gevorderden

Een andere reden dat dit tot een van de beste padelrackets van dit moment behoort, is de polsband die gebruikt is. Deze zorgt er namelijk voor dat je het racket niet verliest en je gewoon door kunt blijven spelen. Je kunt de grootte van de band aanpassen, zodat deze bij elke speler goed om de pols past.

Helaas zien we wel dat de prijs van het product in vergelijking met andere rackets wat aan de hoge kant ligt. Het is dan ook een padel racket dat voor geschikt is voor de spelers van hoog niveau. Ben je een beginner, dan zouden we adviseren om voor een ander racket te kiezen. Het kan namelijk lastig zijn om de eigenschappen van dit racket als beginner onder controle te krijgen.

Het beste padel racket van 2023 vanwege de precisie, de kracht en de gebruikte polsband.

Verkrijgbaar bij:
Padelracket PR 990 Precision Soft Bekijk prijzen
Dikte: 38 mm
Gewicht: 370 gram
Hierom zijn we fan:
Precisie – Gewicht – Handvat – Bescherming
Let hierop:
Prijs – Kracht

We hebben dit racket door verschillende leden van ons testpanel laten testen, waarbij we eigenlijk allemaal tot dezelfde conclusie kwamen. De PR 990 Precision Soft is namelijk het best geteste padel racket van 2023. We waren daarbij enorm fan van het handvat dat gebruikt is door Kuikma. Dit zorgde niet alleen voor veel grip, maar we hebben ook geen enkel moment last gehad van blaren.

Naast de uitstekende grip, is ook de bescherming op de kop van het racket opgevallen. Deze bescherming zorgt er namelijk voor dat je racket minder snel beschadigd als deze over de grond schraapt. Dit is bijvoorbeeld het geval als je de korte ballen of juist lage ballen moet halen.

Qua gewicht is dit racket vergelijkbaar met de hierboven genoemde Hybrid Hard variant. Toch zijn er qua speelstijl een aantal belangrijke verschillen op te merken:

 • De Precision Soft is meer geschikt voor wendbare sporters
 • De Precision Soft is minder geschikt voor spelers die op Power spelen
 • Qua precisie is de Precision Soft nét wat minder dan de Hybrid Hard
 • De tolerantie ligt hoger bij de Precision Soft

Zoals we hierboven al benoemde bij de verschillen, is power een belangrijk aandachtspunt. Doordat de Power bij dit racket wat meer ontbreekt, is deze minder geschikt voor aanvallende spelers. Stem je speelstijl dus goed af op het racket dat je koopt en kies voor dit racket als je wat verdedigender speelt.

Het goede padel racket

Dit goede padel racket is tot slot nog licht van gewicht. Met een gewicht van slechts 370 gram is dit een licht racket dat lekker in de hand ligt. Hierdoor bij je net wat wendbaarder dan wanneer je kiest voor een zwaarder racket. We zijn daar zelf enorm tevreden over, maar beseffen ook dat dit per spelers kan verschillen.

Helaas zien we ook bij dit racket dat deze meer geschikt is voor gevorderden. Dat komt omdat de prijs met bijna €100 aan de hogere kant ligt. Ben je een beginnende sporter, dan zouden we adviseren om een racket met een lagere prijs te kopen.

Het best geteste padel racket van 2023 vanwege het lichte gewicht en de precisie!

Verkrijgbaar bij:
Padel racket PR190 Bekijk prijzen
Dikte: -
Gewicht: 320 gram
Hierom zijn we fan:
Prijs – Wendbaarheid – Richtingcontrole – Speciale ballen
Let hierop:
Beginners – Slijtage

Ben je nieuw in de wereld van padel, dan zul je vast de vraag hebben: ‘Wat is een goed padel raket’? Gelukkig hebben we in deze review ook de PR190 getest, een zeer goed padel raket voor beginners. Dit komt allereerst natuurlijk door de zeer voordelige prijs van het racket. Het is daarmee het goedkoopste racket in deze review.

Voor deze prijs krijg je een raket dat beschikt over speciale eigenschappen die het voor beginners gemakkelijker maken om het onder de knie te krijgen:

 • Verhoogde wendbaarheid
 • Verbeterde richtingscontrole
 • Licht gewicht

Deze eigenschappen zorgen ervoor nieuwe sporters het spel beter kunnen leren kennen. We adviseren daarbij wel om gebruik te maken van speciale ballen. Deze speciale ballen zorgen er namelijk voor dat het gemakkelijker is om goed te leren spelen. Dit komt doordat de ballen dikker en trager zijn, waardoor je de ballen beter in kunt schatten.

Beste padel racket beginner

Het beste racket voor beginners heeft wel als nadeel dat je al vrij snel het spel onder de knie krijgt en een ander racket meer geschikt wordt. Zeker als je meerdere keren per week gaat spelen, kan het zijn dat je snel aan een ander racket toe bent. Je kunt het racket in dat geval gebruiken om ook je vrienden kennis te laten maken met padel.

Daarnaast zien we ook dat dit racket, in tegenstelling tot de andere rackets in deze review, geen beschermende bovenkant heeft. Hier moet je vooral op letten als je met het racket over de grond gaat. In dat geval kan de bovenkant sneller beschadigd raken. Voor deze prijs is dat echter maar een kleinigheidje.

Het beste padel racket voor beginners vanwege de prijs en de simpele eigenschappen van het racket!

Verkrijgbaar bij:
Graphene 360+ Alpha Elite Bekijk prijzen
Dikte: 265 mm
Gewicht: 370 gram
Hierom zijn we fan:
Richtingcontrole – Gewicht – Power – Groot blad
Let hierop:
Prijs – Groot blad

De naam van de Graphene 360+ zegt het eigenlijk al, het is een zeer allround racket dat eigenlijk door allerlei verschillende sporters gebruikt kan worden. Of je nu gaat voor een defensieve speelstijl met meer precisie of een aanvallende speelstijl met meer kracht, met dit padel racket kan het allemaal.

Daarbij zien we wel dat het een racket is dat vooral gefocust is op de gevorderde spelers. Dit komt onder meer door de:

 • Prijs
 • Richtingcontrole
 • Bladgrootte
 • Aangepaste gaten

Deze eigenschappen maken het voor beginners ook een stuk moeilijker om dit racket onder de knie te krijgen. Wil je wel naar dit niveau toewerken, dan hebben we hier een aantal gouden tips die je kunnen helpen om je spel te verbeteren.

Beste padel racket dames

Voor dames is het een padel racket dat zeer geschikt is. Dit komt door het gewicht van het racket. Het is niet het lichtste racket, maar de eigenschappen van carbon en foam zorgen er wel voor dat deze erg licht aanvoelt. Dit maakt het wat gemakkelijker voor dames om het racket te gebruiken.

We hebben het grote blad als zowel een voor- als een nadeel ervaren. De grootte van het blad zorgt er natuurlijk voor dat je een grotere kans hebt om de bal te raken. De oppervlakte van het blad is namelijk 465 cm2, waarmee we deze kunnen scharen in de categorie ‘Oversize’. Deze is een stuk groter dan de andere rackets in deze review.

In sommige gevallen hebben we het echter ook als een nadeel ervaren. Doordat deze groter is, heb je meer weerstand als je het racket een zwaai geeft. Wil je dus ballen slaan, dan zul je er rekening mee moet houden bij het zwaaien. Het kan daarom even duren voordat je dit racket onder de knie hebt.

Het meest geschikte padel racket voor volwassenen vanwege het gewicht en de allround eigenschappen!

Verkrijgbaar bij:
Padelracket PR 990 Power Hard Bekijk prijzen
Dikte: 38 millimeter
Gewicht: 375 gram
Hierom zijn we fan:
Kracht – Bescherming – Tolerantie – Precisie
Let hierop:
Wendbaarheid – Prijs

Heb je al wat meer ervaring met het spelen van padel, dan is de PR 990 Power Hard zeer geschikt. Dit komt door verschillende factoren:

 • Zwaar padel racket
 • Gericht op power
 • Bescherming

Vooral het feit dat het racket gericht is op power maakt het een racket voor gevorderden. Zonder veel kracht uit te oefenen, geef je veel snelheid mee aan de bal. Doe je dit als beginner, dan kan het zorgen voor ongecontroleerde slagen. Ben je een gevorderde sporter, dan heb je hier veel minder moeite mee.

Daarnaast is er gebruik gemaakt van voldoende bescherming aan de bovenkant van het racket. Hierdoor maakt het niet uit als je een keer met het racket over de grond schraapt als je een lage strakke bal wilt halen. De bescherming zorgt er daarnaast voor dat het racket langer mee gaat.

Hoewel de focus ligt op kracht, zorgt het 12K-carbon ervoor dat je gebruik kunt maken van precieze slagen. Deze scoort op een schaal van 5 namelijk 4 punten bij Decathlon. Het is daarmee een van de betere rackets als het aankomt op precisie.

Zwaar racket

Toch zijn er ook een tweetal minpunten die we je niet willen onthouden. Allereerst is dat de wendbaarheid van het racket. Doordat deze topzwaar is, is deze een stuk moeilijker te hanteren dan de andere rackets. Deze vangt meer wind, maar geeft je dus wel de mogelijkheid om meer kracht aan je slagen mee te geven.

Daarnaast is de prijs ook wat hoger. Nu zal dat voor de gevorderden onder ons geen probleem zijn, maar het is wel een punt wat we nog even wilde benoemen. Met een prijs net onder dan €100 behoort deze tot de midden categorie in deze review. Daarmee is deze wel minder geschikt voor beginners. 

Het beste padelracket van 2023 voor gevorderden vanwege de hoge mate van kracht en precisie!

Verkrijgbaar bij:
Product Dikte Gewicht
Padel racket PR 990 Hybrid Hard Padel racket PR 990 Hybrid Hard
Beste koop padel racket
38 mm 372 gram Bekijk prijzen
Padelracket PR 990 Precision Soft Padelracket PR 990 Precision Soft
Best geteste padel racket
38 mm 370 gram Bekijk prijzen
Padelracket PR 990 Power Hard Padelracket PR 990 Power Hard
Beste padel racket voor gevorderden
38 millimeter 375 gram Bekijk prijzen
Graphene 360+ Alpha Elite Graphene 360+ Alpha Elite
Beste padel racket voor volwassenen
265 mm 370 gram Bekijk prijzen
Padel racket PR190 Padel racket PR190
Beste padel racket voor beginners
- 320 gram Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 3 juni 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit