Beste pannenkoekenpan 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Eva

In een ideale wereld bak jij je pannenkoek, flip je ‘m in 1x in de lucht en laat je ‘m perfect landen in je koekenpan. Voila! Het eten kan beginnen!

In werkelijkheid is je pannenkoek half aangekoekt en halfgaar. Als je vervolgens je pan de lucht in gooit, blijft de helft van je pannenkoek aan de pan kleven. 

Goed nieuws: met de titanium pannenkoekenpan van Tefal kun je gemakkelijk pannenkoeken bakken én flippen. We hebben 5 van deze pannen getest en de Tefal Expertise Pannenkoekpan kwam daar als kwalitatief beste uit. 

De pan is ook gemaakt voor metalen spatels, je hoeft geen boter of olie te gebruiken om je pannenkoek te garen en door de goede levensduur van de pan, is de prijs/kwaliteit hoog. Maar het meest verliefd werden we op vernieuwde Thermo-Spot® . Lees snel waarom!

Product Vaatwasserbestendig Geschikt voor inductie? Type antiaanbaklaag
Tefal Expertise Pannenkoekenpan Tefal Expertise Pannenkoekenpan
Beste koop pannenkoekenpan
Titanium Bekijk prijzen
DeBuyer Mineral B Element Crêpe- en Pannenkoekenpan DeBuyer Mineral B Element Crêpe- en Pannenkoekenpan
Goede rvs koekenpan
Geen Bekijk prijzen
Tefal Comfort Grip Pannenkoekenpan Tefal Comfort Grip Pannenkoekenpan
Beste pannenkoekenpan inductie
Standaard Bekijk prijzen
Teffo Crêpemaker pancake pannenkoeken Teffo Crêpemaker pancake pannenkoeken
Beste pannenkoekenpan voor crêpes
Gietmarmer Bekijk prijzen
Tefal Luminens Pannenkoekenpan Tefal Luminens Pannenkoekenpan
Beste pannenkoekenpan voor elke dag
Standaard Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 1 april 2023
Tefal Expertise Pannenkoekenpan Bekijk prijzen
Type antiaanbaklaag: Titanium
Geschikt voor inductie?: Ja
Vaatwasserbestendig: Nee
Hierom zijn we fan:
Dikke antiaanbaklaag – Geschikt voor inductie – Bodem vervormt niet
Let hierop:
Mag niet in de vaatwasser – Niet geschikt voor ovens heter dan 175°C

Deze Tefal pannenkoekenpan heeft een super gladde Titanium Excellence antiaanbaklaag. Daar blijft dus geen enkele pannenkoek aan plakken en bovendien gaat de laag lang mee. Zo kun je lekker veel pannenkoeken bakken. In de laag zit geen schadelijke PFOA verwerkt dus je kunt met een gerust hart gaan bakken. De laag is zo hard dat je gewoon metalen spatels kunt gebruiken. Er komt geen krasje in de pan. Het enige waar de laag niet tegen bestand is, is de vaatwasser.

In deze pan zit bovendien de vernieuwde Thermo-Spot® technologie. Dankzij de warmte-indictaor die rood kleurt als de pan de goede temperatuur heeft, zie je snel wanneer je kunt gaan bakken. Zo bak je de lekkerste, goudgele pannenkoeken zonder gedoe.

Lekker gezond koken met deze goede pannenkoekenpan

Gezond en vetarm pannenkoeken bakken zonder olie of boter, dat is mogelijk met deze pan. De pan heeft een zeer sterke rvs bodem die niet vervormt. Bovendien wordt de warmte gelijkmatig over de hele bodem verspreid. Je pannenkoeken worden daardoor overal mooi bruin.

Het omkeren van de pannenkoek gaat heel makkelijk dankzij de extra lage rand. En de gladde bodem helpt daarbij ook een handje. Daarnaast is deze pan lekker praktisch door de volgende eigenschappen:

 • kan in de oven tot 175°C
 • geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie
 • makkelijk schoon te maken

Wil je een betaalbare pannenkoekenpan met een goede antiaanbaklaag? Kies dan voor deze Tefal Expertise Pannenkoekenpan.

Verkrijgbaar bij:
DeBuyer Mineral B Element Crêpe- en Pannenkoekenpan Bekijk prijzen
Vaatwasserbestendig: Nee
Geschikt voor inductie?: Ja
Type antiaanbaklaag: Geen
Hierom zijn we fan:
Duurzaam rvs – Geschikt voor inductie – Geen kunstmatige antiaanbaklaag
Let hierop:
Zware pan – Niet geschikt voor vaatwasser – Inbranden voor gebruik

Kook je liever zonder kunstmatige antiaanbaklaag? Kies dan voor deze stalen Mineral B Element crêpespan van De Buyer. Hiermee bak je krokante, smaakvolle pannenkoeken. Omdat deze rvs pan geen antiaanbaklaag heeft, moet je de pan eerst inbranden met olie voordat je pannenkoeken gaat bakken. Daardoor ontstaat een natuurlijke antiaanbaklaag waardoor de pannenkoeken makkelijk loskomen van de bodem.

Je bakt smaakvolle pannenkoeken in deze pan, die praktisch in gebruik is door de volgende kenmerken:

 • laag opstaande rand
 • geschikt voor alle warmtebronnen, incl. inductie
 • gemaakt van stevig en duurzaam rvs

Deze pan is heel geschikt voor intensief gebruik. Omdat de pan van staal is gemaakt, weegt deze wat meer dan een pan van aluminium.

Stalen koekenpan zonder kunstmatige antiaanbaklaag

Als je deze pan vaker gebruikt, wordt de bodem steeds donkerder. Dit is normaal en de anti aanbakwerking wordt erdoor versterkt. Deze crêpespan is helaas niet geschikt voor de vaatwasser. Als je klaar bent met bakken, spoel je de pan af met heet water. Even invetten met olie en je pan is weer klaar voor de volgende ronde pannenkoeken bakken.

Verkrijgbaar bij:
Tefal Comfort Grip Pannenkoekenpan Bekijk prijzen
Vaatwasserbestendig: Nee
Geschikt voor inductie?: Ja
Type antiaanbaklaag: Standaard
Hierom zijn we fan:
Geschikt voor inductie – Prettige handgreep – Licht van gewicht
Let hierop:
Niet geschikt voor vaatwasser – Kan niet in de oven – Niet krasbestendig

Kook je op inductie, dan wil je natuurlijk ook lekker pannenkoeken kunnen bakken! Met deze Tefal Comfort Grip Pannenkoeken pan is dat mogelijk. Deze pan is namelijk geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. Door de dikkere bodem duurt het even voordat de pan heet genoeg is om te bakken. Aan de verkleuring van de Tefal Thermo Spot kun je zien of de pan de ideale baktemperatuur heeft bereikt.

De beste pannenkoekenpan voor regelmatig gebruik

Deze Tefal pannenkoekenpan heeft een lage rand waardoor je de pannenkoeken makkelijk omdraait en uit de pan laat glijden. De pan is makkelijk schoon te maken door de antiaanbaklaag, maar mag niet in de vaatwasser. Afwassen met de hand wordt aangeraden. Zo blijven het handvat en de antiaanbaklaag langer goed. Deze pan heeft daarnaast de volgende eigenschappen:

 • prettige soft grip handgreep
 • lichtgewicht
 • veilige antiaanbaklaag

Als je een pannenkoekenpan zoekt voor koken op inductie, bestel dan deze Tefal Comfort Grip Pannenkoekenpan.

Verkrijgbaar bij:
Teffo Crêpemaker pancake pannenkoeken Bekijk prijzen
Vaatwasserbestendig: Ja
Geschikt voor inductie?: Ja
Type antiaanbaklaag: Gietmarmer
Hierom zijn we fan:
Geschikt voor de oven – 7 crêpes in 1x bakken – Voor alle warmtebronnen
Let hierop:
Kan krassen op kookplaat geven – Geen warmte-indicatie – Je kunt er geen grote pannenkoeken mee bakken

Wil je 7 crêpes in één keer bakken? Dan is deze Teffo Crêpemaker van gietmarmer de pan voor jou. Door de super sterke Tefal Intensy antiaanbaklaag van gietmarmer branden je pannenkoekjes niet aan. Bovendien kun je ze makkelijk omdraaien en weer uit de pan halen. Omdat de buitenrand aan de onderzijde net zo hoog is als het kookgedeelte, kan deze pan krassen geven op een kookplaat.

Deze pan heeft de volgende voordelen:

 • geschikt voor alle warmtebronnen, dus ook voor inductie
 • lage rand
 • stevige antiaanbaklaag

Door de lage rand van deze pannenkoekenpan draai je de crêpes makkelijk om en wordt serveren een koud kunstje.

In deze pan bak je meer dan alleen crêpes

Deze Teffo Kadirelli Crêpemaker is een veelzijdige pan, want je kunt er ook spiegeleieren in bakken. De stevige bakelieten handgreep scheurt niet en is heel slijtvast. De pan kan hierdoor ook in de oven gebruikt worden. Handig als je de pannenkoekjes nog even warm wilt houden. Na gebruik zet je de pan in de vaatwasser. Lekker makkelijk!

Verkrijgbaar bij:
Tefal Luminens Pannenkoekenpan Bekijk prijzen
Vaatwasserbestendig: Ja
Geschikt voor inductie?: Nee
Type antiaanbaklaag: Standaard
Hierom zijn we fan:
Sterke antiaanbaklaag – Lage rand - Ovenbestendig
Let hierop:
Niet geschikt voor inductie – Handafwas wordt aangeraden

Wil je elke dag pannenkoeken eten? Kijk dan eens naar deze Tefal Luminens pannenkoekenpan. Je pannenkoeken plakken niet aan de bodem vast en je hebt geen boter of olie meer nodig dankzij de hoge kwaliteit antiaanbaklaag zonder schadelijke PFOA. Deze laag zit ook aan de buitenkant. Aangebrande klodders pannenkoekenbeslag veeg je dus zo weg. En na het koken kun je deze pan gewoon afwassen in de vaatwasser, maar handafwas wordt aangeraden als je wilt dat je pan lang meegaat.

De juiste temperatuur voor een mooie pannenkoek

Op deze pan zit de bekende ThermoSpot van Tefal die verkleurt als de juiste baktemperatuur is bereikt. Hierdoor gaan belangrijke vitamines niet verloren en behoudt de pannenkoek zijn optimale smaak en textuur. Voor een mooie goudgele pannenkoek!

 • geschikt voor in de oven tot 175°C
 • geschikt voor alle warmtebronnen behalve inductie
 • lage rand

Vind je het lastig om de pannenkoek om te keren? Deze Tefal pannenkoekenpan heeft een extra lage rand zodat de pannenkoek heel makkelijk kan worden omgekeerd. Er zit bovendien een sterke bodem in de pan die niet vervormt en de warmte gelijkmatig over de hele bodem verspreidt. Je pannenkoeken worden zo altijd mooi egaal gebakken. Met de comfortabele handgreep pak je de pan makkelijk beet. De handgreep is gemaakt van kunststof, maar toch mag de pan wel in de oven.

Verkrijgbaar bij:
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.