Beste pannenset top 10 2020

Laatste ge-update in door Vera

Met een pannenset haal je in één keer een complete uitrusting in huis. Daarnaast heeft het kopen van een pannenset als voordeel dat alle pannen van dezelfde serie zijn. Ze zien er dan niet alleen hetzelfde uit, ze koken ook op dezelfde manier. Ook kun je vaak de deksel van een pannenset onderling gebruiken, wat het leven in de keuken soms net even wat makkelijker maakt. Er zijn veel verschillende pannensets te koop, maar wat is nu eigenlijk de beste pannenset? En welke pannenset past het beste in jouw keuken? Wij gaan je hiermee helpen! 

Waaruit bestaat een pannenset?

De meeste pannensets bestaan uit meerdere pannen van verschillende formaten van kleinere pannen met een inhoud van 2 liter, tot aan grote soeppannen van 5 tot 7 liter. De meeste pannensets worden ook geleverd met een steelpan. Een steelpan kun je goed gebruiken voor het klaarmaken van een kleine gerechtje en voor het klaarmaken van sauzen. De wat uitgebreidere pannensets worden vaak ook geleverd met een koekenpan, dat wordt soms ook wel een hapjespan genoemd. Een koekenpan is uitermate geschikt voor het bakken van eten. Denk maar aan een gebakken eitje of een lekkere hamburger. Pannensets kunnen variëren in het aantal pannen. De meeste pannensets komen met 3 pannen en een steelpan. De uitgebreidere sets hebben soms wel 5 pannen, een steelpan en een of twee koekenpannen. 

Hoe kies je een pannenset

Er zijn veel pannensets verkrijgbaar. Toch is niet elke pannenset voor elke keuken geschikt. Het eerste waar je naar kijkt, is naar je eigen keuken. Welke warmtebron gebruik jij? Moeten de pannen gebruikt worden op gas of inductie? Want lang niet alle pannen zijn voor alle warmtebronnen geschikt. Het zou zonde zijn als je nieuwe pannenset je inductieplaat beschadigt. In de pannenset koopgids vind je nog andere handige tips waar je rekening mee kunt houden bij het aanschaffen van een pannenset. Zo vind je snel en eenvoudig pannenset die het beste bij jou past.

Pannenset Top 10
# Product Warmtebronnen Vaatwasserbestendig Prijs v.a.
1 WMF Provence Plus Pannenset - 5-delig
Beste pannenset
Alle € 172,99
2 Royalty Line Luxe Pannenset - 12 delig
Beste koop
Alle € 62,99
3 GreenPan Mayflower Keramische Pannenset - 5-delig + 5 accessoires
Keramische pannenset
Alle € 189,99
4 Tefal Duetto Pannenset - 4 delig Alle € 97,64
5 BK Bistro Pannenset - 4-delig Alle € 109,99
6 Royalty Line Pannenset - 14-delig Elektrisch, gas & inductie € 125,00
7 Sola Profiline Deluxe Pannenset - 4-delig Alle € 55,00
8 Royal Swiss - Luxe Pannenset RVS - 16-delig Alle € 67,90
9 Edënbërg Pannenset Black Line - 10-delig Alle € 0,00
10 BK Profiline Pannenset - 5 delig Alle € 149,00
Laatste prijs-update: dinsdag 26 januari 2021
Vera den Grondel
Door: Vera
Vera werkt samen met haar team aan de reviews uit de categorieën Baby & Kind, Dieren, Keuken & Koken en Huishouden & Wonen. Dagelijks testen, vergelijken en reviewen ze producten om het voor jou makkelijker te maken.

Contact met Vera:
E-mail