Beste pannenset 2021 - Top 10

Laatste ge-update in door Vera

Omwille van de Coronapandemie werd de toegang tot de meeste kantines, winkels of restaurants verboden. Daardoor hebben veel mensen geleerd om vaker thuis te koken. Maar is dit een ramp? Wij vinden koken waanzinnig leuk, en zeker wanneer je een goed recept hebt en beschikt over het juiste gereedschap. Elke ambachtsman gebruikt gespecialiseerd gereedschap om zijn beroep uit te oefenen. Een goede kok is geen uitzondering op de regel. Wat is een kok immers zonder zijn kookuitrusting?

Met een goede pannenset haal je in één keer een complete uitrusting in huis. Daarnaast heeft het kopen van een goede pannenset als voordeel dat alle pannen van dezelfde serie zijn. Ze zien er dan niet alleen hetzelfde uit maar ze koken ook op dezelfde manier. Ook kun je vaak de deksels van een pannenset onderling gebruiken, wat het leven in de keuken gemakkelijker maakt. Er bestaan veel verschillende pannensets, maar wat is een goede pannenset om te kopen? En welke pannenset past het beste in jouw keuken? Wij gaan je helpen om de beste pannenset op de markt te vinden! Zoek je trouwens nog meer gereedschap voor je keuken? Neem dan even een kijkje naar de beste airfryers en braadpannen.

Waaruit bestaat een pannenset?

Er bestaan ongelooflijk veel verschillende pannen. Voor elk gerecht bestaat er wel een pan die voor de gelegenheid is aangepast: frituurpannen, hapjespannen, mosselpannen, wokpannen. De meeste pannensets bestaan uit meerdere pannen van verschillende formaten van kleinere pannen met een inhoud van 2 liter, tot aan grote soeppannen van 5 tot 7 liter. De meeste pannensets worden ook geleverd met een steelpan. Een goede pannenset beschikt ook over een steelpan. Een steelpan kun je goed gebruiken voor het klaarmaken van een kleine gerechtje en voor het klaarmaken van sauzen. De wat uitgebreidere pannensets worden vaak ook geleverd met een koekenpan, dat wordt soms ook wel een hapjespan genoemd. Een koekenpan is uitermate geschikt voor het bakken van eten. Denk maar aan een gebakken eitje of een lekkere hamburger. Pannensets kunnen variëren in het aantal pannen. De meeste pannensets komen met 3 pannen en een steelpan. De uitgebreidere sets hebben soms wel 5 pannen, een steelpan en een of twee koekenpannen. 

Hoe kies je een pannenset

Zoals je kan zien, zijn er veel verschillende pannensets verkrijgbaar. Toch is niet elke pannenset voor elke keuken geschikt. Het eerste waar je naar kijkt, is naar je eigen keuken. Welke warmtebron gebruik jij? Want lang niet alle pannen zijn voor alle warmtebronnen geschikt. Zo heb je pannen die geschikt zijn voor keramische kookplaten of gasvuur. Maar tegenwoordig is ook de beste pannenset inductie vriendelijk. Het zou zonde zijn als je nieuwe pannenset of kookplaat beschadigd worden door een verkeerde keuze. Daarom vind je in onze pannenset koopgids
handige tips waar je rekening mee kunt houden bij het aanschaffen van een pannenset. Zo vind je snel en eenvoudig pannenset die het beste bij jou past.

Pannenset Top 10
 • Beste pannenset - WMF Provence Plus Pannenset - 5-delig
 • Beste koop pannenset - Royalty Line Luxe Pannenset - 12 delig
 • Beste keramische pannenset - GreenPan Mayflower Keramische Pannenset - 5-delig + 5 accessoires
 • Beste RVS pannenset - Tefal Duetto Pannenset - 4 delig
 • Pannenset met koele handvatten - BK Bistro Pannenset - 4-delig
# Product Warmtebronnen Vaatwasserbestendig
1 WMF Provence Plus Pannenset - 5-delig
Beste pannenset
Alle Bekijk prijzen
2 Royalty Line Luxe Pannenset - 12 delig
Beste koop
Alle Bekijk prijzen
3 GreenPan Mayflower Keramische Pannenset - 5-delig + 5 accessoires
Keramische pannenset
Alle Bekijk prijzen
4 Tefal Duetto Pannenset - 4 delig Alle Bekijk prijzen
5 BK Bistro Pannenset - 4-delig Alle Bekijk prijzen
6 Royalty Line Pannenset - 14-delig Elektrisch, gas & inductie Bekijk prijzen
7 Sola Profiline Deluxe Pannenset - 4-delig Alle Bekijk prijzen
8 Royal Swiss - Luxe Pannenset RVS - 16-delig Alle Bekijk prijzen
9 Edënbërg Pannenset Black Line - 10-delig Alle Bekijk prijzen
10 BK Profiline Pannenset - 5 delig Alle Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: vrijdag 24 september 2021
WMF Provence Plus Pannenset - 5-delig Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Geschikt voor alle warmtebronnen - Vaatwasserbestendig - Gelijkmatige warmteverdeling - De pannen nemen geen geuren en smaken over
 • Steelpan heeft geen deksel - Handvatten kunnen warm worden 
Productreview:

De pannenset Provence Plus van WMF is een fantastisch set, waar je veelzijdig mee kunt koken. Deze pannenset van WMF bestaat uit 1 Lage kookpan van 20 cm met deksel, 3 hoge kookpannen van 16, 20 & 24 cm, alle drie met deksel en 1 steelpan van 16 cm zonder deksel. Deze pannenset is geschikt alle warmtebronnen inclusief inductie. De pannen zijn bovendien ook bestendig voor de oven en vaatwasser! De universele TransTherm basis zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt, waardoor het eten gelijkmatig gaart en je duurzaam kunt koken. De pan slaat de warmte op in de pan, zodat je de warmtebron zachter kunt instellen. De pannen zijn gemaakt van een hoogwaardige roestvrijstale Cromargan® 18/10. De pannen zijn bestand tegen krassen en stoten. Het materiaal zorgt ervoor dat pannen geen geuren en smaakjes overnemen, je voorkomt dus een smaak- en geuroverdracht. Wat niet bij alle pannen het geval is. De deksels zijn voorzien van glas, tijdens het koken kun je precies zien wat er in de pan gaande is. De deksel hoeft er niet af, zo voorkom je dat er onnodig warmte ontsnapt.

De steelpan wordt zonder deksel geleverd.

Verkrijgbaar bij:
Royalty Line Luxe Pannenset - 12 delig Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Geschikt voor alle warmtebronnen - Maar liefst 6 pannen - Elke pan is voorzien van een deksel - Vaatwasserbestendig
 • De handvatten kunnen warm worden - Schoonmaken gaat soms wat moeizaam
Productreview:

Met deze pannenset van Royalty Line Switzerland haal je een heel complete pannenset in huis voor een kleine prijs. Deze pannenset bestaat uit maar liefst 6 pannen, alle pannen zijn voorzien van een deksel. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar is lang niet altijd het geval. De pannenset bestaat uit een hapjespan met een diameter van 24 cm, twee kookpannen met een diameter van 16 cm en een inhoud van 2,2 liter. Een kookpan met een diameter van 18 cm, de inhoud van deze pan is 3 liter. Nog een kookpan met een diameter van 20 cm, waar 3 liter in kan en ten slotte nog een grote soeppan waar maar liefst 7 liter in kan. De soeppan heeft een diameter van 24 cm. Handig zijn de glazen deksels, hierdoor heb goed zicht op het kookproces. Ook is het fijn dat alle pannen vaatwasserbestendig zijn.

De pannen laten zich niet altijd even makkelijk schoonmaken, afhankelijk van het gerecht moet je soms wat grondiger poetsen.

Verkrijgbaar bij:
GreenPan Mayflower Keramische Pannenset - 5-delig + 5 accessoires Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Natuurlijke anti-aanbaklaag dankzij de keramische laag - Inclusief een koekenpan - Inclusief extra accessoires - Deze pannenset is een echte eyecatcher
 • Deze pannen zijn niet geschikt voor de oven - Beter met de handafwassen i.p.v. vaatwasser
Productreview:

De keramische pannenset Mayflower van GreenPan bestaat uit 5 pannen en 5 accessoires. Een koekenpan (28cm), 3 kookpannen (18, 20 en 24 cm) en een steelpannetje van 16 cm. Deze pannenset komt inclusief accessoires; een vergiet, een spatel, twee opscheplepels en een pastalepel. De keramische laag maakt deze set zo bijzonder. De keramische laag is een natuurlijk vorm van een anti-aanbaklaag. Waar bij teflon nog wel eens een discussie ontstaat, ben je bij een keramische laag verzekerd van veilig koken en bakken. Bovendien kunnen deze pannen dankzij de keramische laag goed verhit worden. Natuurlijk wil het oog ook wat, deze pannen zijn bijzonder en maken zeker een statement in je keuken.

Deze pannenset mag in de vaatwasser, maar je kunt ze beter met de hand afwassen.

Tefal Duetto Pannenset - 4 delig Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Sterke RVS pannen - Vaatwasserbestendig - Geschikt voor alle warmtebronnen
 • De steelpan heeft geen deksel
Productreview:

De Tefal Duetto pannenset is gemaakt van roestvrijstaal. De pannen zijn slim gemaakt, dit merk je bijvoorbeeld aan de afgietdeksel en schenkranden voor eenvoudig afgieten en snel reinigen. De deksels zijn van glas, zodat je de inhoud eenvoudig in de gaten kunt houden. De pannensets bestaat uit 3 pannen met deksels en een steelpan zonder deksel. Handig is dat de binnenkant voorzien is van maatstrepen, zo kun je precies zien hoeveel liter er in de pan zit. De pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. Tefal gelooft in deze pannen en bevestigt dit door er maar liefst 10 jaar garantie op te geven.

De steelpan wordt zonder deksel geleverd.

BK Bistro Pannenset - 4-delig Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Geschikt voor alle warmtebronnen - Geschikt voor de oven - Vaatwasserbestendig
 • De handvatten kunnen warm worden - De steelpan heeft geen deksel
Productreview:

De stijlvolle pannenset van BK Bistro bestaat uit vier pannen. Drie kookpannen die een diameter van 16, 18 en 20 cm hebben en een steelpan met een diameter van 16 cm. Deze pannen zijn gemaakt van roestvrijstaal en zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en oven. Ze zijn veelzijdig en duurzaam in gebruik. Met deze pannen kun je gemakkelijk een aantal jaren vooruit, zelfs als je verhuisplannen hebt. De deksels zijn gemaakt van glas, zodat je goed kunt zien hoe het kookproces er aan toe gaat. Bovendien heeft de bodem een zogenaamde sandwichbodem; dit zorgt voor een snelle en egale opwarming van de pannenset. De pannen hebben een strakke, rechte rand, wat het afgieten vergemakkelijkt en veiliger maakt. Aan de binnenkant staat een literverhouding aangegeven, zo kun je de pannen goed vullen zonder gebruik te hoeven maken van een maatbeker. De kookpannen worden inclusief deksel geleverd, de steelpan komt zonder deksel.

De handgrepen hebben geen koele handvatten, ze kunnen tijdens het koken heet worden.

Verkrijgbaar bij:
Royalty Line Pannenset - 14-delig Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Uitgebreide set met 6 pannen - Gezond koken dankzij keramische laag - Eye-catcher dankzij bijzondere design
 • Niet vaatwasserbestendig - Niet geschikt voor de oven 
Productreview:

Deze mooie pannen zijn gemaakt van met een keramische laag en hebben als eye-catcher een bijzonder koperen laag. Dankzij de keramische laag kun je bakken zonder Teflon, wat nog weleens ter discussie staat in de gezondheidswereld. Een ander voordeel is dat keramische pannen heter verhit kunnen worden, wat het bak resultaat ten goede kan komen. Bovendien is het gebruik van olie niet tot nauwelijks nodig, dankzij de keramische laag. Deze pannenset bestaat uit 6 pannen; 3 kookpannen (diameter 20, 24 en 28 cm), een sauspan met een diameter van 16 cm en een koekenpan met een diameter van 28 cm. Ook worden er vier rubberen handvatten meegeleverd, die je vast kunt klikken zodat de handvatten niet warm aanvoelen. De pannen zijn geschikt voor gas, elektrisch en inductie.

Deze pannenset is niet geschikt voor de vaatwasser.

Verkrijgbaar bij:
Sola Profiline Deluxe Pannenset - 4-delig Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Duurzame pannen dankzij RVS - Geschikt voor alle warmtebronnen - Vaatwasserbestendig
 • Deksels zijn niet doorzichtig - Geen koele handgrepen
Productreview:

Deze pannenset heeft een stoere uitstraling dankzij het geborstelde RVS materiaal. Deze pannenset bestaat uit 3 kookpannen met een inhoud van 1,5 liter, 2,5 liter en 3 liter. De steelpan heeft een inhoud van 1,5 liter en is voorzien van een deksel. Bij de meeste pannensets zul je zien dat de steelpan geen deksel heeft, deze dus wel. Deze pannenset van Sola is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. Ze zijn niet geschikt voor gebruik in de oven, wel mogen ze in de vaatwasser worden schoongemaakt.

Door de RVS deksel kun je het kookproces niet direct goed zien.

Royal Swiss - Luxe Pannenset RVS - 16-delig Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Geschikt voor alle warmtebronnen - Vaatwasserbestendig - Maar liefst 6 pannen allemaal met deksel
 • De pannen zijn niet ovenbestendig - De handvatten kunnen warm worden
Productreview:

Met deze pannenset van Imperial Collection haal je wel een heel volledige set in huis. De set heeft 6 pannen, met 6 bijhorende deksels. De deksels zijn gemaakt van glas, zo kun je het kookproces eenvoudig in de gaten houden. De pannen zijn gemaakt van stainless steel.  Deze pannenset bestaat uit 4 kookpannen van 2 pannen van 2,2 liter, een pan met een inhoud van 3 liter en een grote kookpan met een inhoud van 4 liter. De hapjespan is voorzien van een deksel en heeft een diameter van 24 cm. In de grote soeppan kun je tot maar liefst 7 liter soep koken. Deze pannenset is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. De pannen zijn vaatwasserbestendig, dus mogen worden schoongemaakt in de vaatwasser.

Deze pannenset is niet ovenbestendig.

Verkrijgbaar bij:
Edënbërg Pannenset Black Line - 10-delig Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Geschikt voor alle warmtebronnen - Vaatwasserbestendig - Alle pannen worden geleverd met deksels
 • De handvatten van de kookpannen kunnen warm worden - Niet ovenbestendig 
Productreview:

Deze pannenset maakt een duidelijk statement in je keuken. Ze zien er anders uit dan traditionele pannen. De pannen zijn gegoten in aluminium en voorzien van een keramische laag. Dankzij deze laag kun je veilig en gezond braden, bakken en koken. Bovendien heb je geen tot weinig olie of vet nodig. De pannen mogen in de vaatwasser worden schoongemaakt, maar dankzij de keramische laag zijn de pannen eenvoudig met de handschoon gemaakt. De deksels zijn van glas, en de steelpannen hebben een rubberen handvat. Deze pannenset bestaat uit 3 kookpannen (diameter van 20, 24 en 28 cm), een steelpan met een diameter van 16 cm en een hapjespan met een diameter van 24 cm. Deze pannenset is geschikt voor alle warmtebronnen.

De handvatten van de kookpannen kunnen warm worden tijdens het koken

Verkrijgbaar bij:
BK Profiline Pannenset - 5 delig Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Geschikt voor alle warmtebronnen - Vaatwasserbestendig - De pannen kunnen ook in de oven - 5 pannen met alle 5 een eigen deksel
 • De deksels kunnen heet worden - Geen glazen deksels
Productreview:

De BK Profiline Pannenset bestaat uit vijf pannen, met alle vijf een eigen deksel. De pannen zijn gemaakt van hoogglans gepolijst roestvrij edelstaal. De pannen zijn allemaal voorzien van een schenkrand en ergonomische handvatten. De deksels zijn hoogglans gepolijst, maar kunnen tijdens het koken heet worden. Deze pannenset van BK bestaat uit 3 kookpannen (met een diameter van 16, 18 en 20 cm). Ook heeft deze pannenset een steelpan met een diameter van 16 cm en een soeppan met een diameter van 24 cm. Deze pannenset is geschikt voor alle warmtebronnen, is vaatwasserbestendig en kan ook in de oven worden gebruikt.

De deksels worden soms erg warm, zodat je ze niet met de blote hand kunt vastpakken.

Vera den Grondel
Door: Vera
Vera werkt samen met haar team aan de reviews uit de categorieën Baby & Kind, Dieren, Keuken & Koken en Huishouden & Wonen. Dagelijks testen, vergelijken en reviewen ze producten om het voor jou makkelijker te maken.

Contact met Vera:
E-mail