Is de pannenset van IKEA een goede set?

Door: Stijn
Laatste update: 18 maart 2022

Als we nieuwe pannen moeten kopen, zijn we geneigd al snel een pannenset bij IKEA aan te schaffen. Maar zijn de pannen van dit enorme Zweedse warenhuis daadwerkelijk de beste keuze voor een nieuwe pannenset?

Voordelen van pannensets bij IKEA

In Nederland is er altijd wel een IKEA bij jou in de buurt, dus je zit in een mum van tijd in een van de geel-blauwe warenhuizen. Als je op zoek bent naar een goede pannenset heb je er snel eentje opgepikt bij IKEA. Andere voordelen van een IKEA-pannenset zijn:

  • De pannen zijn niet duur
  • Je hebt veel keuze in verschillende soorten pannen
  • IKEA besteedt veel aandacht aan het design van de pannen
  • Je kunt makkelijk ruilen als er een defect is

Nadelen van pannensets bij IKEA

Hoewel IKEA dus vaak dichtbij is en je er goedkoop pannen kunt kopen, kleven er ook wel wat nadelen aan pannen bij IKEA:

  • De pannen worden gemaakt in lageloonlanden
  • De pannen hebben vaak geen extra’s zoals thermospots
  • Weinig keuze voor pannen van gietijzer of staalplaat

Zijn er alternatieven voor pannen van IKEA?

Wie liever geen pan koopt bij IKEA met het risico dat deze goedkopere pannen na een tijdje vervangen moeten worden, kan er bijvoorbeeld voor kiezen professionele pannensets te kopen via een webwinkel. Je kunt hierbij ook beter onderzoek doen naar welke soort pan je nodig hebt, past bij jouw keuken, jouw behoeften en jouw soort kookplaat.

Waar je op moet letten bij het aanschaffen van pannen

Als je een pannenset wilt kopen moet je allereerst zeker weten dat ze werken op jouw kookplaat. Sommige pannen zullen beter geschikt zijn op gas, maar in principe werkt alles op gas. Pannen die niet magnetisch zijn zullen echter nooit functioneren op een keramische kookplaat.

Verder kun je letten op de extra’s van de pannen, zoals koude handgrepen voor veilig afgieten zonder ovenwanten of theedoek, een thermospot om te weten wanneer de pan heet is of een afgietsysteem om makkelijker pasta en aardappelen af te gieten.

Over de auteur

Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen. Verder kun je bij Stijn niet a... Lees meer