Beste parasol 2023. 5x de beste parasollen

Laatste ge-update in door Eva

De laatste jaren merken we dat het aantal zonnige dagen in Nederland verder oploopt. Om te voorkomen dat we verbranden, mag een goede parasol in de achtertuin niet ontbreken. Daarbij kun je als consument kiezen tussen allerlei verschillende parasols, waaronder een muurparasol, staande parasol of een kleine stokparasol.

In deze review hebben we de beste parasols van 2023 op een rij gezet, die we hebben vergeleken op basis van het diagonaal, de verstelbaarheid, het aantal baleinen en natuurlijk de prijs.

Hier is de Madison Parasol als beste parasol naar voren gekomen. Zoek je echter een goede strandparasol of een parasol voor op het balkon, dan vind je deze in onze review terug! Kortom, voor de beste parasol voor jouw situatie ben je hier aan het juiste adres!

Madison - Parasol Flores Rond Bekijk prijzen
Diagonaal: 300 centimeter
Verstelbaarheid: Kantelbaar
Aantal baleinen: 6 baleinen
Hierom zijn we fan:
Diameter - Gewicht - UV-bescherming - Kantelbaar
Let hierop:
Beschermhoes - In hoogte verstelbaar

Natuurlijk beginnen we deze review met de beste parasol van 2022, de Madison Parasol. Met een diameter van maar liefst 300 centimeter is dit een van de grotere parasols in deze review, waardoor je gemakkelijk met meerdere personen kunt genieten van de schaduw. Ondanks dat deze qua uiterlijk lijkt op een bo-camp parasol, is deze een stuk breder en kunnen er dus meer personen onder.

Beste parasols

De reden dat we een parasol kopen is natuurlijk om lekker in de aangename schaduw te kunnen zitten. Met deze parasol is dat geen enkel probleem, aangezien deze ook voldoende UV-bescherming biedt. De parasol beschermd namelijk:

 • 50+ UV
 • 2000 zonuren
 • Waterproof polyester

Hierdoor kun je zowel in de zon als bij een klein buitje onder de parasol zitten. Is het later in de avond en komt de zon wat meer van de zijkant, dan kun je de parasol in een hoek kantelen om ervoor te zorgen dat je toch wordt beschermd tegen de zon. Met een gewicht van maar 7 kilogram kun je de parasol ook nog eens eenvoudig verplaatsen.

De minpunten

Helaas hebben we wel een tweetal minpunten die we willen benadrukken. Allereerst krijg je geen beschermhoes meegeleverd. We raden daarom aan om de parasol niet buiten te laten staan en naar binnen te halen als je deze niet gebruikt. Ondanks dat deze waterafstotend is, raden we niet aan om deze langdurig buiten te laten staan.

Ook is het niet mogelijk om de parasol in hoogte te verstellen. Hierdoor moet je rekening houden met de afmetingen van de parasol, die een maximale hoogte van 210 centimeter heeft, exclusief de voet. Deze is trouwens ook niet meegeleverd.

De beste parasol van 2022 vanwege de bescherming tegen de zon, de kantelbaarheid en het lichte gewicht!

Verkrijgbaar bij:
LifeGoods Balkon Parasol - Rechthoekig Bekijk prijzen
Diagonaal: Rechthoek 125 bij 200 cm
Verstelbaarheid: In hoogte verstelbaar Kantelbaar
Aantal baleinen: 4 baleinen
Hierom zijn we fan:
In hoogte verstelbaar - Kantelen - Bescherming - Hoes meegeleverd
Let hierop:
2-4 personen - Gewicht

Wil je lekker eten in een kleiner gezelschap, maar toch kunnen genieten van een beetje schaduw in de tuin, dan is deze LifeGoods Parasol geschikt. Deze biedt bescherming tegen UV stralen, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je onder de parasol verbrand of je last krijgt van de zon.

Daarbij moeten we dus wel direct vermelden dat deze minder geschikt is voor grotere gezelschappen. Deze biedt namelijk bescherming aan maximaal 4 personen, waardoor je deze parasol kunt gebruiken voor op het:

 • Balkon
 • Grotere tuintafel op het terras
 • Tuinzitje

Rechthoekige parasol

De rechthoekige parasol is niet alleen in de hoogte verstelbaar, maar kan ook nog eens gekanteld worden. Je kunt de hoogte verstellen tussen de 175 en 235 centimeter van de grond. De kantelhoek is maximaal 30 graden, zodat je de parasol precies aan je wensen kunt aanpassen.

Om stevigheid te garanderen worden er 4 metalen ribben gebruikt. Deze zorgen ervoor dat je het doek van stevig polyester kunt uitklappen en dat het doek strak komt te staan. Wil je de parasol weer opbergen, dan kun je eenvoudigweg de beschermhoes gebruiken.

Hierdoor kun je deze in de lente en herfst zelfs buiten laten staan. We zouden het wel aanraden om de parasol in de winter naar binnen te halen. Hiermee verhoog je de levensduur van de parasol.

Staande parasol

De staande parasol is wel aan de lichte kant met maar 2,8 kilogram. Vergelijken we dit namelijk met andere parasols in deze review, dan is bijvoorbeeld de VONROC Premium bijna tien keer zwaarder. Door dit lichte gewicht voelt de parasol wat minder stevig aan en heeft deze ook meer last van de wind.

De best geteste parasol vanwege de verstelbaarheid, de bescherming en de meegeleverde beschermhoes.

Verkrijgbaar bij:
Vierkante strandparasol Bekijk prijzen
Diagonaal: Vierkant 125 bij 125 cm
Verstelbaarheid: Niet
Aantal baleinen: 4 baleinen
Hierom zijn we fan:
Strandparasol - Gewicht - Inclusief hoes - Hoogte
Let hierop:
1,5 persoons - Wind

Een lekker dagje naar het strand op de planning? Kies dan voor de strandparasol Paruv 170 van Decathlon. Deze beschermd uitstekend tegen de zon en is vanwege het lichte materiaal en de meegeleverde hoes eenvoudig mee te nemen naar het strand.

Ondanks dat deze beschermd tegen de zon, moet je alsnog opletten voor het verbranden. UV-stralen kunnen namelijk ook via het zand weerkaatst worden. Hierdoor kun je alsnog verbranden of een zonnesteek oplopen.

Goede parasol

Om ervoor te zorgen dat de parasol niet te snel weg waait, heeft Decathlon een hoogte van maximaal 160 centimeter gebruikt. Je kunt deze dus niet voor je terras gebruiken, maar voor het strand is deze enorm geschikt. Zet deze schuin in het zand als de zon aan het zakken is.

Let er wel op dat deze parasol bestand is tegen windsnelheden tot maximaal 20 km/h. Waait er een harde wind, dan moet je er rekening mee houden dat de parasol hier niet geschikt voor is en weg kan waaien. Decathlon heeft hiervoor wel een aparte schroef die een extra 10 km/h bestendigheid toevoegt.

1,5 persoons

Helaas is de parasol wel maar geschikt voor 1,5 personen. Dit is genoeg als je samen met je kind alleen naar het strand gaat. Ga je met de hele familie, dan is het misschien wat weinig. In dat geval is het een fijne parasol om je spullen in de schaduw te leggen, maar niet om met de hele familie onder te zitten. De parasol heeft de volgende kenmerken:

 • Diagonaal: 178 centimeter
 • Oppervlakte: 1,56 m2
 • Vierkant: 125 x 125 centimeter
 • Hoogte: 160 centimeter

De beste strandparasol van 2022 vanwege het lichte gewicht en de meegeleverde opberghoes.

Verkrijgbaar bij:
VONROC Premium Zweefparasol Bekijk prijzen
Diagonaal: 424 centimeter
Verstelbaarheid: 360 graden draaibaar Kantelbaar In hoogte verstelbaar
Aantal baleinen: 6 baleinen
Hierom zijn we fan:
Grote parasol - Polyester doek - 360 graden draaibaar - Kantelbaar
Let hierop:
Tegels - Gewicht

De VONROC Premium is de grootste parasol in deze review. Deze robuuste parasol heeft een diameter van maar liefst 424 centimeter, waardoor je hier moeiteloos met een grote groep onder kunt zitten. Het is daarnaast een parasol die in de brandende zomer uitstekend beschermd door de 50+ UPF-waarde.

Polyester doek

Het polyester doek houd niet alleen de schadelijke uv-straling tegen, maar is ook nog eens eenvoudig schoon te maken, erg duurzaam en waterproof. Ook de meegeleverde beschermhoes is gemaakt van polyester, zodat je de parasol in de herfst en lente ook buiten kunt laten staan.

Qua verstelbaarheid heeft deze parasol een aantal voordelen ten opzichte van de concurrentie. Je kunt de parasol namelijk:

 • In hoogte verstellen
 • 360 graden draaien
 • Kantelen

Hierdoor kun je de parasol precies aan je wensen aanpassen. Daarbij hebben we wel één belangrijke opmerking. Zorg ervoor dat je de parasol op een plek neerzet waar deze een groot deel van het terras van schaduw kan voorzien.

De parasol weegt namelijk bijna 25 kilogram, waardoor je deze minder snel van de ene kant van het terras naar de andere kant verplaatst. Ga je de parasol opzetten, kies dan direct de juiste positie op het terras uit.

Tegels als contragewicht

VONROC adviseert zelf om vier zware tegels te gebruiken om de parasol stevig op zijn plek te zetten. Je kunt er daarbij voor kiezen om daadwerkelijk tegels te gebruiken, maar ook vulbare tegels zijn in dat geval een optie. Het grote voordeel van de vulbare tegels is dat deze een stuk minder zwaar zijn als je ze leeg laat lopen.

De beste zweefparasol die vanwege zijn verstelbaarheid tot de beste parasols van 2022 gerekend kan worden!

Verkrijgbaar bij:
Easysol Muurparasol Bekijk prijzen
Diagonaal: 250 centimeter
Verstelbaarheid: Kantelbaar
Aantal baleinen: 6 baleinen
Hierom zijn we fan:
Muurmontage - Flexibele arm - Kantelbaar - Gewicht
Let hierop:
Beschermhoes - In hoogte verstelbaar

Wil je geen ruimte verliezen met een parasolvoet op het balkon, dan is deze EasySol muurparasol zeer geschikt. Door het lichte gewicht kun je deze eenvoudig monteren en hoef je hier geen specialist voor in huis te halen. Let er wel op dat je een accuboormachine nodig hebt om de parasol op de muur te monteren!

Flexibele arm

De flexibele arm zorgt ervoor dat je de parasol maximaal 175 centimeter van de muur kunt halen. Hiermee kun je schaduw creëren zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat de parasol afbreekt. Deze ronde parasol heeft 6 metalen baleinen om het polyester doek gespannen te houden.

Hoewel de arm flexibel is, is deze alleen horizontaal te verstellen. Het is dus niet mogelijks om de arm in hoogte te verstellen. Hier mee je rekening mee houden als je de parasol monteert op de muur. De fabrikant raad aan om de parasol op een hoogte van 180 centimeter met een boorhamer te monteren.

Naast de flexibele arm, heb je ook nog de mogelijkheid om de parasol te kantelen. Dit kan tot maximaal 20 graden, ideaal als de zon wat lager staat in de ochtend of later in de avond. Hiermee voorkom je dat de zon onder de parasol doorschijnt.

Fysieke aspecten

De zwarte parasol houdt de schadelijke UV stralen goed tegen, maar kan er wel voor zorgen dat het warm wordt onder de parasol. Wil je de parasol in de winter opbergen, dan kun je deze gemakkelijk afnemen. Dit komt door de fysieke eigenschappen van het product:

 • Gewicht: 6 kilogram
 • Diameter: 250 centimeter
 • Maximale lengte arm + parasol: 3 meter

Ondanks dat het doek gemaakt is van dik waterproof polyester, vinden we het een nadeel dat er geen beschermhoes wordt meegeleverd. Hierdoor is de kans op verkleuring van de zwarte parasol na verloop van tijd aanwezig. De beschermhoes is wel los verkrijgbaar, maar wordt dus niet standaard meegeleverd.

De beste muurparasol van 2022 vanwege de verstelbaarheid, het lichte gewicht en de ruimtebesparing op het balkon.

Verkrijgbaar bij:
Product Diagonaal Verstelbaarheid Aantal baleinen
Madison - Parasol Flores Rond Madison - Parasol Flores Rond
Beste koop
300 centimeter Kantelbaar 6 baleinen Bekijk prijzen
LifeGoods Balkon Parasol - Rechthoekig LifeGoods Balkon Parasol - Rechthoekig
Best geteste
Rechthoek 125 bij 200 cm In hoogte verstelbaar Kantelbaar 4 baleinen Bekijk prijzen
Vierkante strandparasol Vierkante strandparasol
Beste parasol voor op het strand
Vierkant 125 bij 125 cm Niet 4 baleinen Bekijk prijzen
VONROC Premium Zweefparasol VONROC Premium Zweefparasol
Beste zweefparasol
424 centimeter 360 graden draaibaar Kantelbaar In hoogte verstelbaar 6 baleinen Bekijk prijzen
Easysol Muurparasol Easysol Muurparasol
Beste parasol voor op je balkon
250 centimeter Kantelbaar 6 baleinen Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 29 maart 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.