Beste parfum top 10 2020

Geplaatst op door Vera

Als je op zoek bent naar een parfum dat het beste bij jou past, dan moet je vooral even verder lezen! Het kiezen van een nieuwe damesgeur of nieuwe herengeur is namelijk een lastige keuze vanwege het grote aanbod. Er zijn er genoeg te koop, maar welke moet je kiezen? Het parfum die in de aanbieding is, waarvan de flacon zo mooi is, of juist het parfum dat zo lekker ruikt bij iemand anders? Wij hebben dit voor je uitgezocht.

Ook hebben we twee top 10 lijsten gemaakt met een top 10 beste parfum voor dames en een top 10 beste parfum voor heren. Zo helpen we je met zoeken en kiezen van een geur die helemaal bij jou past.

Het Beste Parfum

Beste Parfum 2019

Parfum, je draagt het misschien wel dagelijks. Je hebt in alle soorten en maten. Denk aan eau de parfum, eau de toilette, of eau de cologne. En je hebt zoete geuren, frisse geuren, kruidige geuren. Maar hoe weet je nu welke parfum het beste bij jou past? 

Een parfum moet bij jou passen

Parfum maakt een outfit echt af. Het dragen van een lekkere parfum geeft meer zelfvertrouwen. Hier zijn veel mensen het wel over eens, want er wordt jaarlijks veel parfum verkocht. Het is wel belangrijk dat je een parfum draagt, die ook echt bij jou past. Dus dat het lekker ruikt op jouw huid, en dat het bij jouw persoonlijkheid past. Dan heb je de beste match!

Denk alvast na over een nieuwe geur

Kies niet te impulsief een nieuw parfum. Natuurlijk heb je wel een voorkeur voor bepaalde geuren. Zo vind je misschien zoete geuren lekker ruiken of hebben frisse geuren juist jouw voorkeur. Het is handig, om voordat je een nieuw parfum gaat kopen, ook over wat andere zaken na te denken. Wat is bijvoorbeeld jouw budget, wil je dat de flacon er mooi uitziet, of vind je het belangrijk dat het een populair en daardoor herkenbaar merk parfum is? Door hier alvast over na te denken, kan je gerichter op zoek gaan.

# Product Karakter Prijs v.a.
1 Lancome La Vie Est Belle - Eau de parfum
Het beste dames parfum
Bloemige geur € 47,60
2 Hugo Boss Bottled - Eau de Toilette
Het beste heren parfum
Houtige geur € 39,00
Het beste dames parfum Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
  • Herkenbare en elegante geur - 50% natuurlijke ingrediënten - Erg vrouwelijk parfum
  • Duur in vergelijking met andere parfums - Een zoete geur, je moet er wel van houden
Productreview:

Dit heerlijke parfum van Lancome staat niet voor niets op nummer 1 van onze top 10 damesgeuren. Het is een lichte en elegante geur, maar toch erg herkenbaar. De formule bestaat voor 50% uit natuurlijke ingrediënten, maar toch is het parfum eenvoudig gebleven. In de hartnoten is de zeldzame Florence Iris Pallida gebruikt, een van de zeldzaamste ingrediënten in de parfumwereld. Wanneer je jezelf op en top vrouwelijk wilt voelen, is dit parfum je op het lijf geschreven. Wat ons betreft het beste parfum!

Lancome La vie est belle is een van de duurste parfums uit de top 10 damesgeuren.

Het beste heren parfum Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
  • Herkenbare geur die je de hele dag blijft ruiken - Geschikt voor overdag als in de avond - Fijne prijs
  • Alleen in eau de toilette verkrijgbaar - Geen exclusieve geur
Productreview:

Alweer bijna 20 jaar geleden is Bottled van Hugo Boss gelanceerd. Sindsdien is dit een van de meest populaire herengeuren. Niet verwonderlijk, want het is een zeer mannelijke geur, dat geschikt is voor overdag en in de avond. Ondanks dat het een eau de toilette variant is, blijf je hem goed ruiken. De geur is niet al te sterk, maar wel aanwezig.

Bottled van Hugo Boss is alleen in eau de toilette verkrijgbaar en niet in eau de parfum.

Koopgids

Kort gezegd is parfum een mengel van diverse geurstoffen in een oplosmiddel (alcohol). Verder zit er een fixatiemiddel in en één of meer kleurstoffen. De alcohol verdampt snel op de huid, maar de geurbestanddelen blijven wel op de huid achter. Na verloop van tijd vervluchtigen deze bestanddelen ook weer. Dit wordt ook wel de opbouw van noten in parfums genoemd.

Waarom parfum?

Parfum kent zijn oorsprong bij de oude Egyptenaren, farao’s kregen rozenblaadjes gedrenkt in vet in een band om het hoofd. De oude Grieken hebben het parfum groot gemaakt, door hun badcultuur en ze parfumeerden dan ook hun hele lichaam. Men geloofde dat geur kracht gaf. Rond de 18e eeuw, toen wassen geen normaal gebruik was, verdoezelde men de lichaamstank met geur. De elite had toentertijd alleen toegang tot parfum, omdat het erg kostbaar was om dit te maken. Maar vanaf 1900 werden parfums in het lab gemaakt, werd parfum toegankelijk en betaalbaar voor het grote publiek.

Tegenwoordig gebruiken we parfum nog steeds voor de geur die het geeft. Maar ook om aan te geven dat we ons goed verzorgen. Je krijgt meer zelfvertrouwen als je een lekkere geur hebt. En al ben je niet het type dat make-up gebruikt, een heerlijk parfum is een goed beautyproduct voor iedereen!

Koopgids beste parfum – waar moet je op letten?

Parfum is niet goedkoop en het zou dan ook zonde zijn als je een verkeerd parfum kiest dat je niet gaat dragen. Het is daarom belangrijk om een miskoop te voorkomen. Oriënteer je daarom goed van tevoren en test parfums altijd zelf op je eigen huid.

Welke geursoort vind jij het lekkerste ruiken?

Op de pagina Soorten parfum vind je alle informatie over hoofdgeuren en de opbouw van parfum. Hier lees je onder andere waarom een geur bij jou wel of niet lekker ruikt, en wellicht herken je al geuren waarvan je weet dat je die lekker vindt ruiken. Of juist niet! Zo heb je de eerste stap gezet in de keuze naar het beste parfum.

Wanneer ga je het parfum dragen?

Bedenk goed voor welke gelegenheid je dit parfum wilt gaan gebruiken. Zo gebruik je een zwaardere geur voor in de avond, tijdens het uitgaan bijvoorbeeld. En een lichte, frisse geur is juist weer geschikt voor de zomer. Houd er daarom rekening mee dat het seizoen, de gelegenheid en jouw huidtype een rol spelen in de keuze voor het beste parfum. Dit betekent dat je best meerdere parfums kan hebben. Ikzelf heb bijvoorbeeld een parfum voor tijdens het werk, maar ook voor het uitgaan en voor in de zomer!

Probeer een geur

Beste Parfum - Koopgids

Doordat je nu al weet wat jouw geursoort is en wanneer je het parfum wilt dragen, kan je nu parfums proberen. Vraag in de winkel of je aantal parfums kan proberen die aansluiten op jouw wensen. Je zal merken dat er nog talloze parfums zijn om te kiezen. Laat je hierbij ook leiden door hoe een parfumfles eruitziet en wat jij mooi vindt. Kies daarna hooguit 3 of 4 geuren om te proberen.

Een aantal tips voor als je naar de winkel gaat:

  • Draag geen parfum en ook niet een sterk ruikende deodorant.
  • Test de parfum altijd op je huid en niet op een strookje papier.
  • Wrijf je huid niet over elkaar – zoals je polsen – want hierdoor beschadigen de geurmoleculen. Klap je polsen zachtjes elkaar in plaats van wrijven.
  • Ruik tussen de parfums door aan een zakje koffiebonen. Hiermee wordt je neus geneutraliseerd, en kan je weer fris ruiken aan een ander parfum.

De ene persoon raadt aan om in de ochtend te gaan ruiken en proberen. Want dan zijn je zintuigen nog alert en zijn er in de parfumerie nog niet diverse geuren door elkaar heen gespoten. Een ander pleit er juist voor om in de middag te gaan, want dan is je reukvermogen het sterkst. Iedereen is anders, dus doe vooral wat voor jou goed voelt.

Samples

Tot slot, neem niet meteen een beslissing in de winkel, maar geef de geur de tijd om zijn verschillende geurnoten te laten ontwikkelen. Kies pas na een paar uur de geur die het beste bij jou past. Vaak kan je in een winkel een sample meekrijgen om thuis te proberen. Dus probeer zeker een aantal samples uit, zodat je zeker weet hoe jouw beste parfum ruikt. Voor geur inspiratie kijk je ook even op de top 10 beste damesparfum en top 10 beste herenparfum!

Vera den Grondel
Door: Vera
Vera werkt samen met haar team aan de reviews uit de categorieën Baby & Kind, Dieren, Keuken & Koken en Huishouden & Wonen. Dagelijks testen, vergelijken en reviewen ze producten om het voor jou makkelijker te maken.