Allergisch voor parfum

Denk jij dat je allergisch bent voor parfum? Heb je last van jeuk, uitslag of irritatie nadat je parfum hebt opgespoten? Dan is de kans groot dat je een parfumallergie hebt. Ook kan het zijn dat als je astma hebt, je het benauwd krijgt van je eigen parfum. Of van het parfum dat mensen bij jou in de buurt dragen. Het is erg vervelend als je allergisch bent voor parfum. De meeste huid- en haarverzorgingsproducten hebben wel iets van parfum erin verwerkt. Denk aan shampoo, wasgel, badschuim, maar ook make-up of wasmiddelen!

Waarom zit parfum in zoveel producten?

Tegenwoordig is het normaal om heel veel producten te parfumeren,. Men wil immers dat alles lekker ruikt. Dit is fijn voor de meerderheid, maar als je allergisch bent voor parfum is het behoorlijk lastig. Men gebruikt het parfum om ervoor te zorgen dat ze lekker ruiken, maar ook om producten aantrekkelijk te maken voor de consument. De consument wilt namelijk heerlijk ruiken en verlangt dat ook van de producten die worden gebruikt.

Wat kan je doen om parfum te vermijden?

Allergisch voor parfum

Wanneer je een allergie hebt voor parfum zijn er gelukkig tegenwoordig genoeg alternatieven te vinden, waarin geen parfum is gebruikt. Doordat wij in een maatschappij leven die steeds kritischer wordt ten aanzien van het gebruik van bepaalde grondstoffen, is parfum ook een hot item geworden. Het wordt dan ook minder gebruikt, maar of helemaal vermeden in producten. Zo is het merk Neutral bijvoorbeeld 100% parfumvrij. Producten van dit merk worden vaak gebruikt voor tere babyhuidjes, maar ook door mensen met een allergie voor parfum. Verder verkoopt de apotheek vaak ook verzorgingsproducten waarin geen parfum is verwerkt.

Naast het mijden van deze producten, kan je ook aan jouw omgeving vragen om zuinig te zijn met het gebruik van parfum, wanneer ze met jou hebben afgesproken. Het is namelijk niet fijn om de hele tijd jeuk te hebben en te krabben, wanneer je vriendinnen een drankje komen drinken bij je!

Geen allergie voor parfum? Maar soms wel jeuk of irritatie? Dat kan komen doordat er dan een ingrediënt in het parfum is gebruikt waar je niet tegen kan. Door dan een ander parfum te kiezen zal je vaak merken dat je daar geen irritatie van krijgt.