Beste mannenparfum

Beste mannenparfum

We weten allemaal dat parfum niet bij iedereen hetzelfde ruikt. Het is dan ook moeilijk om te zeggen wat het beste mannenparfum is. Er komen echter heel veel mannen in de winkel die niet goed weten wat ze lekker vinden bij zichzelf. En ook weten ze vaak niet hoe je een goed parfum moet kiezen. Onze heren parfum top 10 is een mooi begin maar wat als je nog helemaal geen idee hebt.

Hoe kies je een geschikt parfum uit?

Er zijn wat stappen die je kunt doorlopen als je op zoek bent naar een nieuw parfum. Uiteraard begin je met het parfum testen. Wat mannen ook nog wel eens vergeten is om de parfum op de huid te testen. Parfum op een papiertje of zo uit het flesje kan heel anders ruiken dan op je huid. Waarom wordt parfum dan nog vaak op een papiertje aangebracht? Dit is goed te gebruiken als voorselectie. Als een parfum je namelijk op het papiertje helemaal niet aanstaat dan kun je er wel vanuit gaan dat hij op je huid niet veel beter gaat ruiken. Test niet meer dan 3 stuks per keer. Na 3 stuks is het namelijk voor je reuk bijna onmogelijk om nog een onderscheid te maken met een 4e geur en krijg je geen goed beeld van het parfum.

Beslis niet meteen

Heb je eenmaal een voorselectie van 3 parfums dan breng je deze op de huid aan. Laat deze minimaal een half uur zitten voordat je een beslissing neemt. De geur verandert naar gelang de samenstelling van je huid en moet hier als het ware even op inwerken. Is het half uur voorbij? Ruik dan nog eens en bepaal dan je definitieve keuze. Aangezien er veel mannen zijn die niet hun tijd aan shoppen willen besteden kun je vervolgens na het maken van je beslissing de parfum online kopen zodat je niet terug hoeft naar de winkel. Of nog beter, zet hem op je verlanglijstje voor de kerstdagen of je verjaardag.

Welke parfum vinden mannen lekker?

Je ziet dat er niet een eenduidig antwoord is op wat het beste mannenparfum is. Wel hebben we uitgezocht wat door mannen als favoriet wordt gekozen, deze hebben we samengevoegd in een top 10. Bekijk de lijst en gebruik deze als beginpunt om een selectie te maken welke je als eerste wilt ruiken in de winkel!