Je parfum bewaren en houdbaarheid

Parfum opspuiten voordat je de deur uitgaat, het is niet meer weg te denken in onze dagelijkse routine. Je gebruikt misschien jouw all time favourite, of wisselt juist een aantal heerlijke geuren met elkaar af. Maar wist je dat parfum ook kan bederven? Het is natuurlijk zonde als je jouw parfum niet tot de laatste druppel kan gebruiken, dus lees snel verder om erachter te komen hoe je het meest optimaal van je parfum blijft genieten.

Je parfum bewaren en houdbaarheid

Geen zonlicht bij je parfum

Zet jij jouw parfumflacons vol in het zicht? De flacons zien er altijd ontzettend catchy uit, en geeft meteen een luxe uitstraling aan de kamer. Ik kan mij goed voorstellen dat je jouw parfum daarom trots wilt laten zien. Maar voor de houdbaarheid van het parfum is dit niet een verstandige keuze. Doordat de flacons in de zon staan, bederven ze sneller. Mocht je er toch voor kiezen om je parfum tentoon te stellen, kies dan voor een plek waar de flacons in de schaduw staan. Denk aan een plankje, of bovenop een kastje waar geen zonlicht bij komt.

Verpakking bewaren

De meeste mensen halen een nieuw geurtje direct uit de verpakking en gooien de verpakking weg. Jij misschien ook wel? Maar wist je dat de verpakking van de parfums ervoor zorgen dat je jouw parfum langer kan bewaren? Gooi daarom de doosjes niet meer weg, maar gebruik ze als bewaarplek van je parfum.

Parfum in de koelkast

Je moet het maar bedenken. Maar het schijnt dat als je jouw parfum in de koelkast bewaard, je de levensduur met 2 jaar verlengd. Doordat de parfum in een koele, donkere plek bewaard wordt is er geen invloed van warmte of licht waardoor de parfum eerder bederft. Je kan dan wel het beste de deur van de koelkast gebruiken als bewaarplekje. Dit is namelijk de minst koude plaats.

Heb jij nog goede tips waar je het beste parfum kan bewaren? Deel ze met ons, zodat iedereen jouw tip kent. Nog op zoek naar een heerlijke damesgeur of herengeur? Wij hebben speciaal een top 10 damesparfum en een top 10 herenparfum samengesteld, zodat je zelf niet meer op zoek hoeft te gaan.