Parfum in je handbagage

Heb je een vakantie in de planning staan of een leuke citytrip? Dan wil je natuurlijk wel je favoriete parfum meenemen. Maar wat als je met het vliegtuig gaat? Mag je dan wel alles meenemen? En wat moet er in je koffer in het ruim en wat mag in je handbagage?

Als je alleen op citytrip gaat dan heb je vaak niet eens een grote koffer bij je maar gewoon een tas of kleine koffer. Een aantal jaar geleden zijn de regels met betrekking tot reizen aangescherpt. Er kwamen nieuwe regels wat je wel en niet mag meenemen in het vliegtuig in je handbagage. Vloeistoffen worden slechts in een kleine hoeveelheid nog geaccepteerd. Je mag wel kleine hoeveelheden meenemen van alles. Dit alles bij elkaar mag zo rond de 1 liter zijn maar de verpakkingen zelf mogen slechts 100 ml bevatten. Je zou dan dus 10 flesjes parfum mogen meenemen in je handbagage van 100 ml per stuk. Nu zul je er voor een citytrip vast niet zoveel nodig hebben. Ik zou dan ook de andere flesjes benutten voor je andere toiletartikelen.

3 tips om parfum in je handbagage mee te nemen

Maar je wilt toch graag jouw favoriete parfum meenemen of je nu lang of kort onderweg bent. Hoe werkt dit dan in de praktijk? Hoe krijg je je parfum mee in het vliegtuig zonder een risico dat deze wordt afgepakt?

Klein verpakking

Je mag dus vloeistof in je handbagage meenemen met een maximale inhoud van 100 ml. Heb je een flesje parfum liggen van bijvoorbeeld 50 ml, dan mag je deze gewoon meenemen in je handbagage. Je hoeft dus niet bang te zijn dat deze wordt afgepakt. Let er wel even op dat grote flessen, ook al zijn die bijna leeg, niet mee mogen in de handbagage. Je hebt bijvoorbeeld een fles met een inhoud van 150 ml, deze is nog maar voor een derde gevuld, dus een werkelijk inhoud van ongeveer 50 ml. Deze mag het vliegveldpersoneel weigeren en dus weggooien. 

Parfumverstuiver

Wat erg handig is om te hebben in je handbagage (eigenlijk altijd wel handig in je handtas) is een parfumverstuiver. Dit is een klein flesje die je eenvoudig kunt vullen met parfum naar keuze. Zo heb je altijd je lievelingsparfum bij je en hoef je niet bang te zijn dat je flesje onderweg misschien breekt of kwijt raakt.

Vulbare reisset

Wil je alles georganiseerd bij elkaar houden in je handbagage? Dan is dit kleine toilettasje met het juiste formaat flesjes die allemaal in je handbagage mogen ideaal. Deze flesjes zijn herbruikbaar, dus je kunt er lang plezier van hebben.

Wil je overigens meer parfum meenemen dan kun je deze natuurlijk ook altijd in je koffer doen en deze in laten checken, dan weet je zeker dat je geen problemen zult krijgen met parfum in je handbagage als je reist met het vliegtuig.