Parfum tester altijd proberen

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw parfum, dan wil je een miskoop voorkomen. Parfums zijn nu eenmaal niet goedkoop en je moet er niet aan denken dat je een stinkgeur hebt gekocht! We raden daarom ook iedereen aan om verschillende parfums te testen, en niet overhaast een keuze te maken. Gebruik daarom altijd een parfum tester in de winkel en laat de geur thuis op je in werken.

Altijd uitproberen in de winkel

Ga altijd naar een winkel om een parfum te testen. Je kan echt niet zomaar een parfum kiezen van een plaatje, omdat je de flacon er mooi uit vindt zien. Ben je er al over uit welk soort geur je zoekt? Nog niet? Dan raden we je aan om eerst te lezen welke soorten geuren er zijn. We geven je direct voorbeelden van parfums, zodat je in de winkel de geur kan gaan proberen. Ben je er wel al over uit naar welke geursoort je op zoek bent? Dan kan je zoektocht nu van start gaan!

Voorselectie parfum tester

Parfum tester altijd proberen

In een winkel zie je altijd van die strookjes papier liggen. Hier kan je een geur op spuiten zodat je het goed kan ruiken. Wanneer je nog niet goed weet welke geuren je wilt proberen, spuit dan eerst een aantal geuren op het strookje papier. Op deze manier maak je al een voorselectie tussen geuren die je wel en niet aanspreken. Probeer deze manier, en kies uiteindelijk 3 of 4 geuren die je het meest aanspreken. Nu kan je deze geuren op je huid proberen, je zal zien dat het parfum anders gaat ruiken dan op het papier. Doordat je huid warm is, worden de geurbestanddelen geactiveerd en opent het parfum zich als het ware.

Probeer een parfum een hele dag

Spuit bijvoorbeeld op je polsen (1 geur per pols) en je armen (ook hier 1 per arm). Mocht je te veel geuren in je neus hebben, dan liggen er in de winkel meestal wel zakjes met koffiebonen om je neus weet te neutraliseren. Waarschijnlijk heb je nu een voorkeur voor 1 of 2 geuren. Je kan beslissen om een van de geuren of beide geuren aan te schaffen. Toch raad ik je aan om hier nog even mee te wachten. Doordat een geur verschillende geurnoten heeft die pas na een paar uur volledig open zijn gegaan, kan het parfum anders gaan ruiken. En misschien vind je het dan niet meer zo lekker ruiken. Daarom geven we je als tip om een parfum tester (of sample) te vragen in de winkel. Dan kan je sowieso thuis de geur ook nog een keer proberen, zodat je uiteindelijk zeker weet dat je het beste parfum hebt gekozen.

Heb jouw favoriete gevonden aan de hand van onze tips? Super! Wij zijn benieuwd of jouw geur ook in onze top 10 damesgeuren of top 10 herengeuren staat.