Parfumplek: zo blijft je parfum lang ruiken

Wie gebruikt er tegenwoordig geen parfum meer? Iedereen toch haast wel. Wij wel in elk geval. Parfum is een onderdeel van je outfit. Het is dan ook fijn als je jouw parfum de rest van de dag blijft ruiken. Daarom geven we tips over wat de beste parfumplek is. Zodat je de hele dag er plezier van hebt.

  Parfumplek is een warme plek

  Parfumplek: zo blijft je parfum lang ruiken

  Nou, spuit je parfum maar op een pulseerpunt, daar ruik je hem het langst. Pardon, een pulseerpunt? Een pulseerpunt is een plek waar de aderen dicht tegen het huidoppervlakte zitten en waar je hartslag goed te voelen is. De warmte van deze plekken zorgen ervoor dat de parfum volledig tot zijn recht komt. Hierdoor blijf je het de hele dag ruiken. Bekende plekken zijn je pols en je nek. Dit zijn warme plekken. Wanneer je loopt bewegen je armen, waardoor je nog eens een keer je parfum lekker kan laten ruiken.

  Heb je al aan deze plekken gedacht?

  Wist je dat de huid tussen je borsten een hele goede parfumplek is? Het is hier warm, waardoor de geur ook goed blijft zitten. Gebruik deze plek alleen als je niet al te grote borsten hebt. Want anders kan je daar een beetje gaan zweten en dan vervaagt je parfum weer. Je knie- en armholtes zijn ook fijne parfumplekjes. Maar goed, zodra je een lange broek aan doet ruik je geur niet meer in je knieholte. Maar wel een fijne tip voor in de zomer! Tot slot zijn de plekjes achter je oor ideaal om je geurtje te spuiten!

  Let erop dat de huid waarop je het parfum spuit goed droog is. Dus spuit het niet op als je nog half nat van het douchen bent. Wanneer je trouwens een normaal tot vettige huid hebt, blijf je parfum het langste zitten. Dit komt omdat het zich vasthecht aan de eigen huidoliën. Wanneer je een droge(re) huid hebt, kan je het beste eerst je huid insmeren met een bodylotion. En dan pas je parfum spuiten, werkt erg goed!

  Al een parfum gevonden die je favoriet is? Of nog op zoek naar het beste parfum voor jou? Wij hebben al een top 10 dames geuren en top 10 heren geuren samengesteld. Misschien staat jouw nieuwe parfum hier wel tussen!