Wat is een geurset?

Wanneer je een parfumerie binnenloopt – wat wij hier altijd een feestje vinden – zie je vaak torens vol met aanbiedingen. Onderdeel van deze aanbiedingen zijn vaak geursets. Wat is dit nu precies en waarom zou je een geurset kopen?

Wat is een geurset?

Een geurset bestaat naast een parfum, uit nog 1 of 2 andere producten. Denk maar aan een deodorant, bodylotion of douchegel. Ook kan je denken aan een reisparfum die er extra bij zit of een toilettas. Kortom, naast de geur krijg je nog een aantal extraatjes. Een geurset zit al in een mooie verpakking en is daarmee een ideaal cadeau voor iemand anders of voor jezelf. De geursets zijn natuurlijk een extra verkooptruc. Vaak is de inhoud van het parfum 30 ml. Daar betaal je dan ook de hoofdprijs voor. Want in parfumland geldt hoe meer ml inhoud er in de flacon zit, hoe minder duur de prijs per 10 ml is. Doordat je dus al de hoge prijs voor het parfum betaalt en daarnaast nog meer betaalt voor de extra’s, zijn geursets relatief duur.

Waarom koop je een geurset?

Wat is een geurset?

Zoals we al aangegeven hebben, is een geurset vaak mooi verpakt en daarmee het ideale cadeau om een ander mee te verrassen. En als je de hele dag door wilt ruiken naar je favoriete parfum, dan is een geurset wel handig. De douchegel laat al een geur van het parfum achter op de huid. Dit versterk je nog eens doordat je ook de geurende bodylotion gebruikt. Tot slot spuit je het parfum nog een keer op, en niemand kan meer de rest van de dag om jouw geur heen. Dus als je van top tot teen naar je favoriete parfum wilt ruiken, dan raden we je een geurset aan.


Tip: misschien is het je al eens opgevallen, maar let vanaf nu maar op. In de weken voorafgaand aan een speciale dag of dagen zie je veel geursets in de winkels en webshops. Denk bijvoorbeeld aan Moederdag of Kerstmis. Dit zijn periodes waarin geursets een geliefd cadeau zijn. In de periode na deze dagen gaan dezelfde geursets tegen hoge kortingen de etalage in. Dus mocht je nog op zoek zijn naar een geurset, dan kan je deze dus het beste direct na de feestdagen kopen.

Weet je nog niet welke geur jou het meest aanspreekt? Door eerst een favoriete soort geur uit te zoeken, selecteer je al een aantal parfums. Vervolgens kan je in de top 10 damesgeuren of top 10 herengeuren zien welke geuren populait zijn, wie weet staat jouw beste parfum er ook tussen!