Wat is een kinderparfum?

Door: Jasper
Laatste update: 4 augustus 2023

Het is een commerciële branche, de parfum branche. Wij zijn met z’n allen bereid om miljoenen euro’s te besteden aan beautyproducten. En dat zien onze kinderen dan ook. Vandaar dat sinds een aantal jaren deze branche hier slim op in is gespeeld door een speciale kinderparfum op de markt te brengen. Wij hebben onderzocht wat kinderparfums nu zijn en of het eigenlijk wel lekker ruikt!

Kinderen die met de ouders mee gaan winkelen, willen graag actief mee doen. Zo ook als het goed om het proberen van geurtjes. Het testen van kindergeurtjes ziet er niet alleen schattig uit, maar kinderen nemen het geurtje proberen erg serieus! Hoe leuk is het dan ook dat speciaal voor de kinderen een kinderparfum te koop is. Deze geuren zijn toegankelijk en niet al te zwaar waardoor het echt geschikt blijft voor kinderen.

Eau de toilette

Kinderparfums hebben minder parfum als bestanddeel waardoor de geur niet zo zwaar wordt. Je ruikt in het begin de geur goed, maar binnen een paar uur is dit alweer verdwenen, het is dan ook wel te vergelijken met een lichte eau de toilette. Dit maakt niet uit voor het kind zelf, want die geniet van de ervaring van het opspuiten. En als je het niet meer goed ruik, dan spuit je toch gewoon weer nieuw kinderparfum op?

Alcohol in kinderparfum

Helaas zijn de bestanddelen van kinderparfum niet kindvriendelijk. We begrijpen dat deze parfums alcohol bevatten, maar de dosering in kinderparfum is nog vrij hoog. En hierdoor niet altijd even kindvriendelijk. Verder zijn kinderhuidjes teerder dan de huid van een volwassene. Wij vinden het dan ook fijn om te zien als alle kinderparfums hypoallergeen zijn. Dit betekent dus dat er geen allergische reactie van de huid op het parfum kan komen. Alleen zijn de meeste kinderparfums helaas niet hypoallergeen.

Zelf parfum maken

Kinderen vinden het erg leuk om alles zelf te mogen en doen. Een erg leuk cadeau is dan ook deze set van Ses. Met deze set kunnen kinderen hun eigen parfum maken. Ze ruiken dankzij deze set niet alleen erg lekker, maar ze zijn ook even bezig en leren spelenderwijze dat mengen en uitproberen tot verrassend lekkere resultaten kan leiden. 

Conclusie

De kinderparfums die er zijn, zijn echt vanuit commercieel belang gelanceerd. Je ziet het alleen al aan de flacons. Hier staat vaak een kinderheld op of een bekend personage. Denk aan Hello Kitty, Spongebob of een Disney prinses. Kinderen worden hier hebberig van! Als je een kinderpafum kiest, spuit het dan niet op de huid van je kindje. Het is slimmer om dit op de kleding te spuiten, zodat je een allergische reactie voorkomt.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer