Wat is het duurste parfum ooit?

Schrik jij ook altijd een beetje van de prijs van parfum? Je betaalt zo wel 60 euro voor een potje met water, alcohol en een geurtje, plat gezegd. Hier zit natuurlijk een groot deel aan marketingkosten in verwerk. Maar het ligt ook aan de (hoeveelheid) ingrediënten die gebruikt zijn. Zo zijn sommige ingrediënten zeldzamer dan anderen, en daardoor dus ook duurder. Mocht je toch nog een spaarpotje hebben en dit willen besteden aan bijv. de beste parfum? Neem dan snel een kijkje in de top 5 duurste parfum ooit. Zie je er een geur tussen staan die je bevalt?

Nummer 5

Baccarat – Les Larmes Sacress de Thebes

Baccarat – Les Larmes Sacress de Thebes

€ 6.339,- voor 30 ml

Nog steeds flink prijzig, maar een flink gat met de andere 4 parfums uit de top 5 duurste parfums ooit. Maar goed, deze geur mag niet ontbreken. Niet alleen de flacon drijft de prijs op van dit parfum, ook de ingrediënten zijn kostbaar. Gebruikte geurnoten zijn onder andere peper, mirre, amber, jasmijn, ylang-ylang, kardemom, basilicum, muskus en sandelhout. De flacons zijn gemaakt van kristal en ingelegd met witgouden versieringen. Je moet er wel van houden!

Nummer 4

Clive Christian – No. 1 Passant Guardant

Clive Christian – No. 1 Passant Guardant

€ 163.134,- voor 30 ml

Jarenlang heeft dit parfum van Clive Christian op nummer 1 gestaan als duurste parfum ooit. En nog steeds hangt er een aardig prijskaartje aan het flesje van slechts 30 ml. Het is een oriëntaalse geur met een fruitige en bloemige ondertoon. Topnoten zijn ananas, pruim, perzik, abrikoos, bergamot, citroen, kardemom en Spaanse peper. Hartnoten zijn roos, jasmijn, ylang-ylang, iris, anjer en orchidee. Tot slot de basisnoten met vanille, benzoine, tonkaboon, ceder, sandelhout, amber en muskus. Wat maakt het parfum nu zo duur? Het is sowieso een geconcentreerd parfum en heeft een hoog percentage parfumconcentraat. Verder is de geur verpakt in een kristallen fles die bezet is met 24 karaat goud en ook nog eens 2.000 diamanten.

Nummer 3

Clive Christian – No. 1 Imperial Majesty Perfume

Clive Christian – No. 1 Imperial Majesty Perfume

€ 215.000,- voor 50 ml

Daar is hij weer, Clive Christian. De No. 1 Imperial Majesty perfume fles zelf is rijkelijk versierd met goud en diamanten. Het flesje zit met een 18-karaats gouden ketting vast, waar een 5 karaat diamant aan hangt. Per jaar worden er slechts 5 flacons geproduceerd en vastgezet met de gouden ketting. Een geur met kardemom, jasmijn, anjer en limoen. Iets voor jou?

Nummer 2

DKNY Golden Delicious Million Dollar Fragrance

DKNY Golden Delicious Million Dollar Fragrance

€ 274.174,- voor 30 ml

Voor als je een keer heel veel geld hebt gespaard, of een loterij hebt gewonnen. Deze DKNY Golden Delicious Million Dollar Fragrance. Je moet dan wel van een bloemige geur houden, want in deze categorie valt dit parfum. Topnoten zijn Afrikaanse oranjebloem, rode appel en pruim. Hartnoten zijn roos, lelie-van-dalen, orchidee en lelie. De basis is teakhout, sandelhout en muskus. Voor ongeveer 40 euro heb je 50 ml van de normale versie. De dure versie is zo duur doordat erop de flacon geel en witgoud is gebruikt. En verder nog 183 saffieren, 2700 witte diamanten, een 7.18 karaat ovale saffier, een 1.6 karaat toermalijn, 15 rose diamanten, 4 roos geslepen stenen, 3.07 karaat ovaal geslepen robijn, 4.03 karaat peer geslepen steen en een 2.43 karaat compleet heldere gele canary. Je moet dus wel van bling-bling houden! Er is slechts 1 exemplaar van gemaakt, en de opbrengst gaat naar een goed doel. Wellicht dus een idee.

Nummer 1 duurste parfum

House of Sillage – Passion de l’Amour Edition Privée

House of Sillage – Passion de l’Amour Edition Privée

€ 344.000,-

De onbetwiste nummer 1 van duurste parfums. Poeh, wat een bedrag voor een parfum. Net zoveel als een modaal huis, dan moet de geur wel erg lekker ruiken. In 2014 is deze geur uitgebracht en is een unisex geur. Dit betekent dat het voor zowel dames als heren te gebruiken is. De parfum is in te delen als een bloemige en fruitige geur. De topnoten die zijn gebracht in dit parfum zijn bergamot, saffraan en framboos. In de hartnoten zijn lelie-van-dalen, amyris en wederom framboos gebruikt. Tot slot zijn in de basisnoten liatris, agarhout, vanille en patchouli verwerkt. Voor "normale mensen" kan je een flacon van 75 ml kopen voor “slechts” €325,-. Een fractie van de luxe variant. Wat maakt de luxe variant dan zo duur? Het parfum is hetzelfde, alleen de flacon is anders. Bij de dure variant is de flacon versierd met diamanten en andere edelstenen!

En ben je al geïnspireerd voor een nieuw parfum? 

Toch niet de parfums waar je naar op zoek bent? Wij hebben een selectie gemaakt van de meest populaire en gangbare parfums voor dames en heren. Wij weten zeker dat daar een parfum tussen zit die je goed bevalt.