Wat te doen met je lege parfumflessen

Wat te doen met je lege parfumflessen

Als je veel van parfum houdt, dan heb je vast en zeker al het verschillende flesjes in huis gehad. Maar bewaar je ze ook als ze leeg zijn? Sommige parfumflesjes zijn namelijk zo mooi of er zit een mooie herinnering aan, dat het zonde vind is om ze weg te doen. 

Parfumflessen als decoratie

Maar wat doe je dan met die lege parfumflessen? Allereerst kun je ze als decoratie gebruiken. Als een parfumfles een aanwinst is voor mijn badkamer dan laat je hem staan ook zit er geen parfum meer in. Met een klein beetje creativiteit kun je je (oude) parfumflesje omtoveren tot iets moois wat je neer kunt zetten. Heb je bijvoorbeeld een doorzichtige parfumfles over? Vul hem dan met gekleurd water of met glitters, of zelfs een combinatie van beiden voor een extra feestelijk effect op je kaptafel of in de badkamer.

Gaat het je meer om het design van de fles maar mist hij nog iets? Er is speciale verf verkrijgbaar om glas te verven waardoor jouw parfumfles net even dat beetje extra krijgt! Pas verschillende effecten toe aan verschillende parfumflesjes en zet ze decoratief neer. Ga voor de stijl die bij jouw kamer past!

Van parfumfles naar luchtverfrisser

Natuurlijk vind je het fijn dat jij fris ruikt maar dit wil je natuurlijk ook van je huis kunnen zeggen. Wist je dat je die luchtverfrissers met houten stokjes er in makkelijk zelf kunt maken? En wat is er dan leuker dan hier een mooi oud parfumflesje voor te gebruiken.

Om zelf een luchtverfrisser te maken heb je de volgende dingen nodig:

  • Alcohol
  • Water
  • Etherische olie die je lekker vind
  • Rieten- of bamboe stokjes

Voeg eerst twee delen alcohol en één deel water toe aan je flesje, en voeg daar vervolgens een paar druppels etherische olie aan toe. Wil je een sterkere geur? Voeg dan wat meer olie toe. Wil je juist een lichtere geur dan voeg je wat meer water toe. Voeg als laatste de stokjes toe, laat ze even staan en draai ze vervolgens om zodat de geur kan verspreiden. Doe dit regelmatig voor een frisse geur.

Kan je niet wachten om zelf ook creatief aan de slag te gaan? Misschien heb je nog een parfumfles staan die de houdbaarheids datum gepasseerd is. Zijn je parfumflessen nog niet helemaal leeg? Koop dan een parfumfles verstuiverHier kun je het laatste restje parfum in kwijt zodat je aan de slag kunt met je mooie parfumfles. De parfumverstuiver is ideaal om mee te nemen in je tas, zo heb je ook nog eens altijd je favoriete parfum bij je!