Welke parfum blijft lang hangen? 5 onmisbare tips!

Welke parfum blijft lang hangen? 5 onmisbare tips!

Je hebt het vast weleens gemerkt, de ene parfum ruik je na een halve dag nog steeds terwijl de andere parfum na een uur al is vervlogen. Welke parfum blijft lang hangen vraag je je misschien af. Helaas is hier niet een eenduidig antwoord op te geven. Ja, de zwaardere nootachtige geuren blijven vaak langer ruiken dan de lichte frisse bloemengeuren maar het is sterk afhankelijk van de PH waarde van je huid welke geur wel of niet lang bij jou blijft ruiken. 

Ook is uit onderzoek gebleken dat als je gevoeliger bent voor een bepaalde geur, je deze altijd sterker zal ruiken dan dat iemand anders dat misschien doet. Wat we wel kunnen is je een paar tips geven zodat jouw favoriete parfum zo lang mogelijk blijft ruiken.

5 tips om het meeste uit je parfum te halen:

  1. Gebruik liever een eau de parfum dan eau de toilette. Deze laatste is de verdunde (en dus ook goedkopere versie) van de eerste. Door de verdunning blijft de geur minder goed hangen en ruik je deze minder lang.
  2. Spray de parfum op een vette huid. Op een droge huid vervliegt parfum eerder. Heb je een droge huid? Dan kun je dit oplossen door een geurloze olie of vaseline op je huid te smeren. Spray hier de parfum op en je ruikt deze langer dan op een droge huid.
  3. Bewaar je parfum altijd koel en donker. Zo blijft de kwaliteit je parfum het langste goed en de geur het sterkst. Ja de koelkast is dus de ideale plek…
  4. Op de plek waar de huid het dunst is is je huid ook wat warmer. Parfum die op deze plekken wordt gespoten zul je hierdoor sterker ruiken. Denk aan je hals, in je ellebogen, achter je oren of aan de binnenkant van je polsen. Maar wat je ook doet, wrijf de polsen niet tegen elkaar. De topnoten van de geur komen dan namelijk eerder vrij en vervliegen eerder.
  5. Een ander idee is om de parfum in de lucht te spuiten als een wolkje en hier doorheen te lopen. De parfum is nu evenredig verdeeld over je huid en je haar.

En als laatste tip geven we je deze mee: Heb je een favoriet parfum? Koop vloeipapier en spray je parfum hierop. Leg de papiertjes in je kast en je kleding zal naar je favoriete geur ruiken. Hierdoor versterk je de geur als je deze ook nog eens op je huid draagt.

Zin in een nieuwe geur? Kijk dan eens naar de dames top 10 of de heren top 10, met de geuren die momenteel het beste worden verkocht.