Welke parfum past bij mij?

Veel mensen stellen zichzelf de vraag: "Welk parfum past bij mij?”. Laten we beginnen met te zeggen dat parfum bij iedereen anders ruikt en dat je daar niet zomaar een simpel antwoord op kan geven. Er zijn natuurlijk wel tips, zodat je weet waar je op kunt letten bij het kiezen van een parfum.

Welke parfum past bij mij?

Vind je het fijner dat een geur wat zwaarder is en wat langer blijft hangen? Kies dan voor een eau de parfum, deze blijf je langer ruiken dan een eau de toilette. Ook kun je deze tips opvolgen zodat je parfum langer blijft hangen.

Geuren bestaan uit verschillende ‘noten’ te weten: topnoten, hartnoten en basisnoten. Deze geven aan welke geur je als eerste ruikt maar ook welke je het langste blijft ruiken. Allereerst heb je een voorkeur van geuren die je aanspreekt of niet. Test daarom verschillende soorten parfum (het liefst op de huid) en je zult zien dat er bepaalde noten zijn die steeds terugkomen in je favoriete parfum. Selecteer vervolgens verschillende soorten parfum op de ‘noten’ die jij lekker vindt.

noa cacharel

Bij vrouwen is meestal een lichte frisse geur het startpunt. Als vrouwen aangeven van frisse geuren te houden dan zal Noa van Cacharel bijvoorbeeld in de smaak vallen.

jeal paul gaultier

Mannen zijn wat makkelijker te helpen met het vinden van een geschikt geurtje. Niet omdat de man zelf weet wat hij lekker vindt maar we wel goed weten wat vrouwen bij mannen lekker vinden ruiken. Gek genoeg is dat vaak een belangrijke beweegreden voor mannen om een parfum wel of niet te kopen. Een all time favoriet uit de lijst van mannengeuren is Jean Paul Gaultier Le Male.

Zoals al eerder benoemd verschilt het persoon welke parfum het beste past. Verschil in smaak, welke huid je hebt, hoe lang de geur blijft hangen en wat jij er in ruikt. Laat je daarom goed adviseren of op weg helpen in een drogisterij. Neem voordat je op pad gaat onze top10 lijst door zodat je alvast met wat ideeën aan kunt komen.