Beste pistonmachine top 5 2020

Laatste ge-update in door Vera

Om verwarring uit de weg te gaan, eerst even de opheldering over de benaming. Een pistonmachine wordt ook wel halfautomaat genoemd. Of een halfautomaat wordt ook wel een pistonmachine genoemd. Het is maar net wat je liever zegt. Met een pistonmachine (of halfautomaat dus) zet je espresso. Je kent deze koffiezetapparaten voornamelijk vanuit de horeca. De laatste jaren komen er steeds meer pistonmachines op de markt voor thuisgebruik. Naast dat een pistonmachine een echte eye-cather in de keuken is, heb je ook volledige controle over jouw kopje koffie.

Waarom een pistonmachine?

Een pistonmachine is een soort koffiezetapparaat en kun je gebruiken om echt goede espresso te zetten. Je moet alleen wel weten hoe je hem gebruikt. Bovendien moet je het leuk vinden om tijd en moeite in een lekker bakje te steken. Het begint namelijk al bij de koffiebonen. Bij de meeste halfautomaten moet je hiervoor een extra bonenmaler aanschaffen en dan de kunst ontdekken om de koffiebonen in de juiste graad te malen. Daarna moet je de koffie in de pistonhouder aandrukken met een tamper. Vervolgens kun je de koffie zetten. Idealiter zet je de koffie met een druk van 9 bar. Bij sommige halfautomaten is een manometer ingebouwd. Je kunt de druk dan precies aflezen. 

Als de espresso klaar is, kun je er nog voor kiezen om met het stoompijpje melk te bereiden voor een cappuccino of een latte macchiato. Zoals je merkt ben je met een halfautomaat eventjes bezig voordat je koffie kunt drinken. Een pistonmachine loont zich omdat je er koffie geheel naar smaak mee kunt maken, maar je moet het dan wel leuk vinden om te doen.

Welke pistonmachine kopen?

Als je van plan bent om een pistonmachine aan te schaffen dan zijn er enkele specificaties waar je op kunt letten. Denk onder andere aan de maalschijven van een geïntegreerde bonenmaler, wel of geen ingebouwde manometer en de prijs. Deze specificaties kunnen je helpen om je keuze voor een bepaalde pistonmachine makkelijker te maken. Onderaan deze pagina vind je een koopgids waarin deze en andere specificaties worden toegelicht.

Top 5 beste pistonmachines
# Product Prijs v.a.
1 Solis 115 Grind & Infuse Pro
Best getest
€ 599,00
2 Tristar CM-2275
Beste koop
€ 69,95
3 De'Longhi Dedica Style EC 685.M € 164,99
4 Solis Primaroma 1010 € 149,00
5 Quickmill 3035 € 925,00
Laatste prijs-update: vrijdag 15 januari 2021
Vera den Grondel
Door: Vera
Vera werkt samen met haar team aan de reviews uit de categorieën Baby & Kind, Dieren, Keuken & Koken en Huishouden & Wonen. Dagelijks testen, vergelijken en reviewen ze producten om het voor jou makkelijker te maken.

Contact met Vera:
E-mail