Beste pizzarette 2022

Laatste ge-update in door Stijn

Steeds meer mensen kiezen een gezellig avondje thuis met vrienden boven een avondje in het restaurant. En waarom zou je jezelf beperken tot het kiezen van één gerecht met een aantal ingrediënten, terwijl een pizzarette je enorm laat variëren qua smaak? Hiermee kies je voor een kleine pizza met kip, kaas, vlees, vis, groentes of zelfs ananas!

In deze review hebben we daarom de beste pizzarettes van 2022 voor je op een rij gezet, waarbij we onder meer gekeken hebben naar het aantal personen, waar deze gebruikt kan worden en de maximale temperatuur die bereikt wordt. Ook de prijs hebben we in de vergelijking meegenomen. Daar is uiteindelijk de Emerio-PO 115984 pizzarette als beste pizzarette van 2022 naar voren gekomen. Hoewel deze geschikt is voor 6 personen, hebben we hier ook nog andere kleinere én grotere pizzarettes voor je uitgezocht!

Emerio PO-115984 Bekijk prijzen
Aantal personen: 6
Geschikt voor mini pizza’s: Ja
Binnenshuis: Ja
Maximale temperatuur: 150
Hierom zijn we fan:
Ingebouwde thermostaat
Handgemaakte terracotta koepel
Meegeleverde spatels
Vaatwasser bestendig
Let hierop:
Maximale temperatuur
Timer

Geschikt voor: Middelgrote gezelschappen van 6 personen die langer willen tafelen.

We trappen deze review af met de Emerio PO-115984 Pizzarette. Wat bij gebruik van deze pizzarette meteen opvalt is de ingebouwde thermostaat. Hierdoor weet je precies wanneer het apparaat warm genoeg is om de pizza's in de oven te doen. Daarbij kan de pizzarette een maximale temperatuur van 150 graden bereiken.

Hoewel dit voldoende is om je pizza klaar te maken, kan het wel wat langer duren. Bij verschillende andere pizzarettes in deze review ligt de maximale temperatuur namelijk hoger, waardoor je pizza ook sneller klaar is:

De terracotta koepel

Kijken we naar de terracotta koepel, dan heeft deze verschillende voordelige elementen. Deze is namelijk extra geïsoleerd, waardoor deze minder warm wordt en daardoor minder gevaarlijk is voor kinderen. Daarnaast zorgt de koepel ervoor dat het vocht wordt opgenomen, zodat de hele pizza lekker knapperig wordt.

De koepel heeft daarnaast 6 verschillende openingen die groot van formaat zijn. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat een deel van de toppings van de pizza vallen als je deze uit de pizzarette oven haalt.

Meegeleverde spatels

De spatels die worden meegeleverd zijn erg lang én hebben een handvat dat niet warm wordt. Hierdoor loop je ook niet het risico dat je je handen verbrandt als je de pizza's uit het apparaat haalt. Daarnaast kun je zowel de bakplaat als de spatels gewoon in de vaatwasser doen!

De beste pizzarette van 2022 vanwege de thermostaat, de meegeleverde spatels en de verschillende componenten die in de vaatwasser kunnen!

Emerio PO-113255.4 Bekijk prijzen
Aantal personen: 6
Geschikt voor mini pizza’s: Ja
Binnenshuis: Ja
Maximale temperatuur: 240
Hierom zijn we fan:
Raclette & Grill
Geïsoleerde spatels
Snoer opbergen
Aan/uit knop
Let hierop:
Temperatuurinstellingen
Groot

Geschikt voor: Gezelschappen van 6 personen die naast pizza ook andere gerechten willen klaarmaken.

Wil je naast heerlijke pizza's ook andere gerechten maken, dan is de Emerio PO-113255.4 de pizzarette die je moet hebben. Naast dat je deze kunt gebruiken als pizzarette, is het ook een Zwitsers raclette en grill! Hiermee is een koekenpan of oven overbodig en maak je onder meer:

 • Vleesgerechten
 • Visgerechten
 • Groenten
 • Pannenkoeken en omelet

De beste pizza oven

Bij het gebruiken van de pizza oven zijn ons een aantal dingen opgevallen. Dit begint met de aan/uit knop van de pizza oven. Waar andere modellen direct aan gaan als de stekker in het stopcontact gaat, is dat bij deze pizzarette niet het geval.

Daarnaast vallen ook de geïsoleerde spatels op, zowel de spatels voor de pizza's als voor de raclette. Hierdoor loop je niet het risico dat de pannetjes te heet worden bij gebruik. Helaas is het niet mogelijk om verschillende temperaturen te hanteren, bijvoorbeeld voor het bakken van vlees en vis.

Het opbergen van de pizzarette

Ben je klaar met tafelen, dan kun je de plaat, de raclette spatels en de spatels gewoon in de vaatwasser doen. Vervolgens berg je het snoer op in de speciaal daarvoor gemaakt opbergruimte en zet je het apparaat weg.

In vergelijking met de andere pizzarettes is deze wel een stuk groter. Dit komt natuurlijk doordat er méér accessoires zijn meegeleverd én doordat je op de bovenkant van de pizzarette ook de mogelijkheid hebt om vlees, vis en groenten te bakken. Je hebt dus aardig wat opbergruimte nodig voor deze pizzarette.

De best geteste pizzarette vanwege de multifunctionaliteit en de handige aan/uit knop!

Verkrijgbaar bij:
Tristar Pizza Festa 4 Bekijk prijzen
Aantal personen: 4
Geschikt voor mini pizza’s: Ja
Binnenshuis: Ja
Maximale temperatuur: 200
Hierom zijn we fan:
Anti aanbaklaag
Antislip voetjes
Compact
Vaatwasser bestendig
Let hierop:
Instelbare temperatuur
Aan/uit knop

Geschikt voor: Geschikt voor kleine gezelschappen van 4 personen

Een gezellige avond met een kleiner gezelschap? Dan is de Tristar Pizza Festa 4 geschikt. Deze is namelijk geschikt voor maximaal 4 personen, wat ons direct bij het eerste voordeel brengt. De pizzarette is namelijk erg compact, waardoor je weinig ruimte op tafel verliest én je deze makkelijk opbergt. De formaten zijn als volgt:

 • Hoogte: 26 centimeter
 • Breedte: 33 centimeter
 • Diepte: 33 centimeter
 • Gewicht: 1,5 kilogram

Het gebruik

Bij het gebruiken van de pizzarette zien we dat de anti aanbaklaag ervoor zorgt dat de geraspte kaas niet aankoekt aan de bakplaat. Hierdoor gaat het niet stinken en blijft de pizzarette mooi schoon. Mocht deze toch vies of vettig worden, dan kun je de losse onderdelen gewoon in de vaatwasser doen!

Daarnaast staat het apparaat erg stevig op tafel, mede door de antislip voetjes. Ondanks dat de pizzarette met maar 1,5 kilogram erg licht is, hoef je je geen zorgen te maken dat je het apparaat van tafel stoot. Hiermee is de pizzarette tot wel 4 keer lichten dan de andere pizzarettes in deze review.

De verbeterpunten

Helaas zijn er ook een tweetal verbeterpunten die we willen benoemen. Allereerst is dat de instelbare temperatuur. Doordat deze ontbreekt, bak je de pizza's altijd op een temperatuur van 200 graden. Je kunt dit dus niet afstemmen op de dikte van de pizza's.

Daarnaast is er ook geen aan/uit knop gebruikt. Zodra de stekker in het stopcontact zit, gaat de pizzarette aan. Zeker als je klaar bent met eten is het belangrijk om niet te vergeten de stekker uit het stopcontact te halen.

De beste pizzarette van 2022 die makkelijk op te bergen is en geschikt is voor kleine gezelschappen van vier personen.

Emerio PO-115848.1 Bekijk prijzen
Aantal personen: 6
Geschikt voor mini pizza’s: Ja
Binnenshuis: Ja
Maximale temperatuur: 180
Hierom zijn we fan:
Pre bake pizzarette
Pizza bakken
Terracotta koepel
Twee verwarmingselementen
Let hierop:
Temperatuur instelbaar
Snoerlengte

Geschikt voor: Gezelschappen van 6 personen die éxtra knapperige pizza's willen!

Wil je de lekkerste pizza's maken met een extra knapperige bodem? Bij de Emerio PO-115848.1 kan het. Deze uitstekende pizzarette beschikt namelijk over een pre bake functionaliteit. Je legt de zelfgemaakte pizza bodem simpelweg boven op de vernieuwde pizzarette bak en je bodem wordt al lekker krokant.

De lekkerste mini pizza's bakken

Een groot voordeel van deze pizzarette is dat je de pizza's direct op de plaat óf via de spatel kunt laten bakken. De gemaakte pizza blijft namelijk niet aan de bakplaat kleven, zelfs als je de bakplaat niet hebt ingevet met boter of olie! De terracotta koepel biedt je daarnaast nog verschillende voordelen:

 • Vocht wordt uit de pizza opgenomen
 • Krokantere pizza bodem
 • Een echte smaak- en geurbeleving

De pizzarette gebruikt twee verschillende verwarmingselementen, zowel aan de boven- als onderkant. Hierdoor wordt aan de onderkant de pizza lekker krokant, maar worden ook je favoriete toppings aan de bovenkant heerlijk warm en gaar. Zelfs als je met gerookte zalm of ander rauw vlees werkt is dat geen probleem.

De verbeteringen

Toch hebben we hier ook een aantal belangrijke verbeteringen voor deze pizzarette. De belangrijkste verbetering is de snoerlengte. Doordat deze maar 1,4 meter is, heb je eigenlijk altijd een stekkerdoos nodig om de pizzarette aan te kunnen sluiten en op tafel te kunnen zetten.

Daarnaast is de temperatuur ook niet instelbaar. Er wordt een standaard temperatuur gehanteerd, waarbij de pizzarette aan gaat als de stekker in het stopcontact wordt gestoken. Ben je klaar met eten, vergeet dan ook niet om de stekker uit het stopcontact te halen zodat de pizzarette tijdig kan afkoelen.

De beste pizzarette voor 6 personen met pre-bake functie, twee verwarmingselementen én een terracotta koepel!

Verkrijgbaar bij:
Emerio PO-116124.1 Bekijk prijzen
Aantal personen: 8
Geschikt voor mini pizza’s: Ja
Binnenshuis: Ja
Maximale temperatuur: 180
Hierom zijn we fan:
8 persoons pizzarette
Pre-bake functie
Koepel
Spatels
Let hierop:
Pre-bake functie
Grote openingen

Geschikt voor: Grote gezelschappen van 8 personen die de hele avond willen tafelen

En als laatste pizzarette hebben we deze Emerio PO-116124.1 8 persoons pizzarette, zeer geschikt voor grote gezelschappen. Met maar liefst 8 plaatsen om een pizza in de oven te leggen, kun je met het hele gezelschap genieten van een gezellige avond.

De terracotta koepel

Evenals de andere pizzarettes in deze review, beschikt ook deze over een terracotta koepel. De twee gebruikte verwarmingselementen zorgen dat de kleine pizza's aan zowel de boven- als onderkant worden verwarmd, zodat je pizza's heerlijk krokant worden.

Let er wel op dat de openingen aan de grote kant zijn. Dit komt natuurlijk omdat de pizza's gelaagd in de oven gaan. Hierdoor kan er meer warmte ontsnappen en kan het wat langer duren voordat de pizza volledig klaar is, zeker als je een pizza lekker dik gaat beleggen!

Ook de spatels willen we nog even uitlichten. Dit zijn namelijk geïsoleerde spatels met een handgreep, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je je handen aan het handvat brandt. Let er wel op dat je door de grootte van de pizzarette deze minder makkelijk opbergt. Deze heeft de volgende afmetingen:

 • Lengte: 38,5 centimeter
 • Breedte: 38,5 centimeter
 • Hoogte: 29 centimeter
 • Gewicht: 5,5 kilogram

Pre-bake functie

Evenals de hierboven genoemde Emerio PO-115848.1 pizzarette, beschikt ook deze over een pre-bake functie. Helaas zien we wel dat je bij deze pizzarette maximaal 4 pizzabodems tegelijkertijd op de pizzarette kunt leggen. Met 8 personen kan niet iedereen tegelijkertijd een pizza bodem voorverwarmen.

Hierdoor kan het wel wat langer duren voordat iedereen een pizza heeft. Wat dat betreft zorgt de hierboven genoemde pizzarette voor wat meer snelheid, aangezien hier 6 plaatsen zijn om de pizzabodem voor te verwarmen.

De beste pizzarette voor 8 personen met pre-bake functie en een handgemaakte terracotta koepel!

Verkrijgbaar bij:
Product Aantal personen Geschikt voor mini pizza’s Binnenshuis Maximale temperatuur
Emerio PO-115984 Emerio PO-115984
Beste koop pizzarette
6 150 Bekijk prijzen
Emerio PO-113255.4 Emerio PO-113255.4
Best geteste pizzarette
6 240 Bekijk prijzen
Tristar Pizza Festa 4 Tristar Pizza Festa 4
Beste 4persoons pizzarette
4 200 Bekijk prijzen
Emerio PO-115848.1 Emerio PO-115848.1
Beste 6 persoons pizzarette
6 180 Bekijk prijzen
Emerio PO-116124.1 Emerio PO-116124.1
Beste 8 persoons pizzarette
8 180 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Door:
Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen.

Verder kun je bij Stijn niet alleen lezen over computers of koelkasten, maar duikt hij met alle plezier ook in onderwerpen als beste skeelers of de meest fijne hardloopschoenen.