Beste 5 plastuiten voor vrouwen

Laatste ge-update in door Sandra

Als je aan kinderen vraagt wat het verschil is tussen mama en papa dan zullen veel kinderen bedenken dat papa staand plast en mama moet zitten om te plassen. Maar hey, kom op nu, het is 2022, dat is verleden tijd. Ook vrouwen kunnen gewoon staand plassen met een plastuit voor vrouwen. Dit is vooral handig wanneer je op een festival bent, aan het kamperen, of ergens anders waar je niet bepaald graag je broek laat zakken en door de hurken wilt gaan.

Hoewel ze allemaal hetzelfde doel hebben is de ene plastuit niet hetzelfde als de andere. We hebben het dan niet alleen over comfort, maar ook over gebruiksgemak. Omdat je over het algemeen niet dagelijks een plastuit gebruikt hebben wij besloten om ze eens te testen. We zullen eerst de beste plastuit voor vrouwen in verschillende categorieën bespreken, waarna we uitleggen waar we op gelet hebben tijdens het testen. Aan het einde van dit artikel beantwoorden we ook veel gestelde vragen.

# Product Materiaal Herbruikbaar Aantal artikelen in verpakking Prijs v.a.
1 Easy Plastuit
Beste koop plastuit
Siliconen 1 € 12,70
2 Plastuit - 4 stuks - XL
Best geteste plastuit
Siliconen 4 € 34,00
3 Urinelle Plaskoker
Beste wegwerp plaskokers
Papier 7 € 7,90
4 Uribag
Beste plastuit met plaszak
Rubber 1 € 23,99
5 Plaskoker
Beste herbruikbare plastuit
Siliconen 1 € 3,19
Laatste prijs-update: zaterdag 1 oktober 2022
Easy Plastuit Bekijk prijzen
Herbruikbaar: Ja
Materiaal: Siliconen
Aantal artikelen in verpakking: 1

De Easy plastuit is vooral geschikt voor vrouwen die heel af en toe een plastuit gebruiken. Denk hierbij aan tijdens een festival, kamperen en andere activiteiten die niet dagelijks voorkomen. Het gaat hier om het nieuwste model op het moment van schrijven. Er zijn meerdere modellen beschikbaar van de Easy plastuit.

Er wordt gebruik gemaakt van een vochtafstotende coating waardoor het tuitje hygiënischer blijft en het reinigen ook makkelijk is. Hierdoor kun je het plastuitje meerdere keren gebruiken en heb je een milieuvriendelijke oplossing. Het schoonmaken van het tuitje doe je niet met een wasmachine maar gewoon met een vochtig doekje.

Een aantal voordelen van deze plastuit:

 • Gebruiksvriendelijk;
 • Hygiënisch;
 • Makkelijk te reinigen;
 • Inclusief opbergzakje;
 • Makkelijk mee te nemen;
 • Gemaakt van flexibel silicone.

Hygiënisch urineren in de buitenlucht

Zoals we al eerder verteld hebben is dit model vooral geschikt voor de buitenlucht. De vulva wordt met deze plastuit goed afgeschermd waardoor niet iedereen mee kan kijken. Het sluit goed aan op de huid waardoor de kans zo klein mogelijk is dat je onverhoopt toch over je handen heen plast.

Daarover gesproken, het vergt wel wat oefening om dit model goed te gebruiken. Op zich is het een goed iets dat het silicone zo flexibel is, maar hierdoor knijp je de tuit ook al snel dicht waardoor het er allemaal naast loopt.

Het is niet noodzakelijk om altijd een rolletje wc papier in je handtas mee te nemen. Wanneer je klaar bent met jouw behoeften kun je gebruik maken van het handige randje om jezelf droog te vegen. Dit komt goed van pas wanneer je een druk festival bezoekt.

Plus- en minpunten
Eenvoudig mee te nemen – Eenvoudig te reinigen – Inclusief opbergzakje – Gebruiksvriendelijk
Buigt soms te makkelijk – Niet te gebruiken met (onder)broek aan
Verkrijgbaar bij:
Plastuit - 4 stuks - XL Bekijk prijzen
Herbruikbaar: Ja
Materiaal: Siliconen
Aantal artikelen in verpakking: 4

Een plastuit wordt niet alleen door festivalgangers gebruikt, maar ook door mensen die graag vissen, wandelen, of simpelweg een kleine blaas hebben en vaak in de file komen te staan. Dit zijn allemaal momenten waarop zo'n plastuit handig is, dan hoef je namelijk niet in je blote onderkant te staan waar iedereen bij is.

Je krijgt een discreet zakje meegeleverd waar simpelweg het woordje ‘easy’ op staat in hoofdletters. De enige mensen die weten wat jij in dat zakje hebt zijn dus andere vrouwen die ook een Easy plastuit hebben.

Een aantal voordelen van deze plastuit:

 • Makkelijk in gebruik;
 • Vochtafstotende coating;
 • Moeiteloos te reinigen;
 • Inclusief opbergzakje;
 • Handig formaat om mee te nemen;
 • Gemaakt van flexibel silicone.

Op het gemakje je behoefte doen

De plastuit heeft een speciaal ontworpen vorm waardoor het goed aansluit op de huid. Het korte gedeelte moet naar onder gericht zijn tijdens gebruik, je zult ook merken dat het slechts op één manier goed aansluit. Middels een handig, zacht randje kun je jezelf ook droogvegen als er geen toilet papier is.

Let er wel op dat je niet teveel druk uitoefent bij het vasthouden, anders kan jouw plas alsnog op je splinternieuwewandelschoenenterecht komen.

Na het plassen kan je de plastuit droogschudden. Door de speciale coating die gebruikt is blijft er geen vocht achter. Houd er rekening mee dat dit model alleen geschikt is voor volwassenen.

Plus- en minpunten
Herbruikbaar – Inhoud 4 stuks – Gebruiksvriendelijk – Vochtafstotende coating
Heeft wat oefening nodig – Niet geschikt voor kinderen
Verkrijgbaar bij:
Urinelle Plaskoker Bekijk prijzen
Herbruikbaar: Nee
Materiaal: Papier
Aantal artikelen in verpakking: 7

Zo'n siliconen plastuitje is heel handig, maar soms wil je gewoon liever een wegwerp plastuitje gebruiken, hetzij omdat je geen zin hebt om de herbruikbare steeds schoon te maken, hetzij omdat je allergisch bent voor siliconen.

Er is in dit geval gekozen voor een plastuitje van papier. Nu denk je waarschijnlijk dat papier toch gelijk in elkaar zakt wanneer het nat wordt, maar wij waren blij verrast door hoe sterk het papier bleek te zijn. Door het gebruik van papier kun je het ook nog eens ontzettend discreet meenemen.

Een aantal voordelen van deze plastuit:

 • Makkelijk in gebruik;
 • Gemaakt van natuurlijke grondstoffen;
 • 100% afbreekbaar;
 • Discreet mee te nemen;
 • Beschikbaar in grootverpakking.

Liefde voor de natuur

Vooral vrouwen die graag milieubewust bezig zijn zullen blij zijn om te weten dat de plastuitjes 100% afbreekbaar zijn. Daarnaast verklein je ook de kans op infecties en allergische reacties omdat ze gemaakt zijn van natuurlijke grondstoffen. Het is daarbij wel belangrijk dat je persoonlijke hygiëne op orde is daar beneden.

Helaas kan het nog wel eens een kliederboel worden. Het is en blijft papier, en dat kreukt nu eenmaal heel snel. Ook als je jouw plas niet helemaal onder controle hebt, en het alle kanten opgaat waardoor alle kanten van de plastuit nat worden, kan het tuitje in elkaar zakken.

Door een plastuit te gebruiken loop je geen risico om onbekende ziektes op te lopen tijdens een bezoek aan het toilet in het openbaar. Tevens bescherm je de blaas ook tegen irritaties van het te lang ophouden van de plas.

Plus- en minpunten
Inhoud 7 of 30 stuks – 100% afbreekbaar – Compact en discreet – Gemaakt van natuurlijke grondstoffen
Vergt wat oefening – Niet handig bij strakke kleding
Verkrijgbaar bij:
Uribag Bekijk prijzen
Herbruikbaar: Ja
Materiaal: Rubber
Aantal artikelen in verpakking: 1

Tot nu toe hebben we het alleen gehad over plastuiten waarmee de straal gericht kan worden, maar er bestaat ook een andere variant, namelijk de plastuit met plaszak. In plaats van dat je nu een wc moet opzoeken of in de natuur moet plassen, kun je met dit model overal plassen en wordt het netjes opgevangen in een zakje.

De beste plastuit voor vrouwen in 2022 met plaszak is wat ons betreft de Uribag. Je kunt dit model overal mee naartoe nemen in je handtas, het is namelijk een opvouwbaar model. Het is gemaakt van latex waardoor het stevig is en niet snel zal scheuren of doorzakken. Door het gebruik van een plaszak kun je overal plassen en hoef je dus geen luiers mee te nemen als je een keer geen mogelijkheid hebt om naar de wc te gaan.

Een aantal voordelen van deze plastuit:

 • Makkelijk in gebruik;
 • Gemaakt van sterk latex;
 • Opvouwbaar;
 • Discreet mee te nemen;
 • Staat je toe om overal te plassen;
 • Ook voor mannen beschikbaar.

Totale vrijheid

Omdat er gebruik wordt gemaakt van een plaszak heb je vrijwel totale vrijheid om te plassen waar je wilt, zelfs in je auto. De plastuit is anatomisch gevormd waardoor het goed aansluit om de vulva en de kans op lekker of morsen verkleint. Het is nog altijd wel belangrijk dat je eerst even thuis oefent of je het een beetje onder de knie hebt.

Het nadeel van een plastuit met plaszak is dat je er wel onderhoud aan hebt. De zak moet goed schoongemaakt worden na een dag gebruiken, en als je de Uribag voor een langere tijd niet gebruikt is het noodzakelijk dat de latexzak van binnen droog is.

De Uribag heeft een inhoud van ongeveer 1200 cc. Er is tevens ook een herenmodel beschikbaar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen wegens de anatomische vorm die de plastuit moet hebben.

Plus- en minpunten
Ook mannelijk model beschikbaar – Opvouwbaar – Sluit goed aan – Makkelijk te reinigen
Latex kan allergie veroorzaken – Vergt onderhoud
Verkrijgbaar bij:
Plaskoker Bekijk prijzen
Herbruikbaar: Ja
Materiaal: Siliconen
Aantal artikelen in verpakking: 1

Als we de beste wegwerp plastuit bespreken, dan is het natuurlijk alleen maar eerlijk als we ook de beste herbruikbare plastuit bespreken. Hoewel dit model veel lijkt op de Easy plastuit, zijn er toch klein verschillen waardoor wij dit model als de beste herbruikbare plastuit hebben gekozen.

De meeste vrouwen gebruiken een plastuit tijdens een festival of tijdens het sporten. Momenten waarop je heel nodig naar de wc moet, maar te lang moet wachten of er helemaal geen toilet in de buurt is. Dit model bedekt netjes de vulva terwijl je gericht kunt plassen. Het sluit goed aan op de huid waardoor de kans op lekken vrij klein is. Belangrijk is nog altijd wel om eerst even te oefenen.

Een aantal voordelen van deze plastuit:

 • Makkelijk in gebruik;
 • Gemaakt van siliconen;
 • Opvouwbaar;
 • Discreet mee te nemen;
 • Makkelijk te reinigen.

Veilig plassen is belangrijk

Heb je eigenlijk wel eens nagedacht over al die bacteriën op openbare toiletten? Als je wist hoeveel dat er zijn zou je waarschijnlijk nooit meer op een openbaar toilet willen plassen. Met een plastuit hoef je gelukkig niks aan te raken behalve de deurhendel en de kraan, en daar kun je eventueel handschoenen of een doekje voor gebruiken. Je kunt de plastuit zowel zittend als staand gebruiken.

Let op: eerdere gebruikerservaringen spreken over een slap en misvormd pakketje wanneer het binnenkomt. Dit is makkelijk op te lossen door de plastuit in warm water te leggen, dan krijgt het zijn oorspronkelijke vorm terug.

Natuurlijk is niet elke vrouw hetzelfde gemaakt, maar voor het grootste gedeelte van de vrouwen zou deze herbruikbare plastuit prima moeten aansluiten.

Plus- en minpunten
Gebruiksvriendelijk – Makkelijk te reinigen – Opvouwbaar – Staand en zittend te gebruiken
Moet eerst in vorm komen voor eerste gebruik – Geen tasje meegeleverd
Verkrijgbaar bij:
Door: Sandra

Hi, ik ben Sandra! Producten testen en onderzoeken is ondertussen een van mijn hobby's geworden. Je maakt al gauw een miskoop, en daar was ik op een gegeven moment wel klaar mee. Samen met mijn collega's verdiep ik mij nu in verschillende producten in en rondom het huis. Mis je nog een advies? Neem dan contact met ons op!