Beste 5 plastuiten voor vrouwen

Laatste ge-update in door Eva

Na dat geweldige optreden op het festival loop je vol goede moed naar de damestoiletten, om erachter te komen dat er nog een paar honderd vrouwen dit moment hebben afgewacht. Natuurlijk.

Je ogen dwalen af naar de urinoirs, waar je beste vriend al lang zijn blaas heeft kunnen legen. Als je nu maar een plastuit bij je had… Maar nee, jij bent gedwongen om achteraan in de lange rij aan te sluiten, terwijl een ander cool concert op het punt staat te beginnen.

Het belang van plastuiten: je onderschat het altijd. Altijd wanneer je het nodigst moet, komt het slecht uit.

Een goed voorbeeld van goedkoop is duurkoop, want goedkope wegwerptuiten nemen alleen maar veel plek in, en erg safe voel je je er niet mee. Om je dit jaar te voorzien van betrouwbare plastuiten, hebben wij een aantal exemplaren voor je op een rijtje gezet.

Van de herbruikbaarheid tot het mooie opbergzakje: wij zijn het grootste fan van de Easy Plastuit. Lees snel waarom!

Beste wegwerp plaskokers
Urinelle Plaskoker
Bol.com
Urinelle Plaskoker
Beste plastuit met plaszak
Uribag
Bol.com
Uribag
Beste herbruikbare plastuit
Plaskoker
Bol.com
Plaskoker
Easy Plastuit Bekijk prijzen
Herbruikbaar: Ja
Materiaal: Siliconen
Aantal artikelen in verpakking: 1
Hierom zijn we fan:
Eenvoudig mee te nemen – Eenvoudig te reinigen – Inclusief opbergzakje – Gebruiksvriendelijk
Let hierop:
Buigt soms te makkelijk – Niet te gebruiken met (onder)broek aan

De Easy plastuit is vooral geschikt voor vrouwen die heel af en toe een plastuit gebruiken. Denk hierbij aan tijdens een festival, kamperen en andere activiteiten die niet dagelijks voorkomen. Het gaat hier om het nieuwste model op het moment van schrijven. Er zijn meerdere modellen beschikbaar van de Easy plastuit.

Er wordt gebruik gemaakt van een vochtafstotende coating waardoor het tuitje hygiënischer blijft en het reinigen ook makkelijk is. Hierdoor kun je het plastuitje meerdere keren gebruiken en heb je een milieuvriendelijke oplossing. Het schoonmaken van het tuitje doe je niet met een wasmachine maar gewoon met een vochtig doekje.

Een aantal voordelen van deze plastuit:

 • Gebruiksvriendelijk;
 • Hygiënisch;
 • Makkelijk te reinigen;
 • Inclusief opbergzakje;
 • Makkelijk mee te nemen;
 • Gemaakt van flexibel silicone.

Hygiënisch urineren in de buitenlucht

Zoals we al eerder verteld hebben is dit model vooral geschikt voor de buitenlucht. De vulva wordt met deze plastuit goed afgeschermd waardoor niet iedereen mee kan kijken. Het sluit goed aan op de huid waardoor de kans zo klein mogelijk is dat je onverhoopt toch over je handen heen plast.

Daarover gesproken, het vergt wel wat oefening om dit model goed te gebruiken. Op zich is het een goed iets dat het silicone zo flexibel is, maar hierdoor knijp je de tuit ook al snel dicht waardoor het er allemaal naast loopt.

Het is niet noodzakelijk om altijd een rolletje wc papier in je handtas mee te nemen. Wanneer je klaar bent met jouw behoeften kun je gebruik maken van het handige randje om jezelf droog te vegen. Dit komt goed van pas wanneer je een druk festival bezoekt.

Verkrijgbaar bij:
Plastuit - 4 stuks - XL Bekijk prijzen
Herbruikbaar: Ja
Materiaal: Siliconen
Aantal artikelen in verpakking: 4
Hierom zijn we fan:
Herbruikbaar – Inhoud 4 stuks – Gebruiksvriendelijk – Vochtafstotende coating
Let hierop:
Heeft wat oefening nodig – Niet geschikt voor kinderen

Een plastuit wordt niet alleen door festivalgangers gebruikt, maar ook door mensen die graag vissen, wandelen, of simpelweg een kleine blaas hebben en vaak in de file komen te staan. Dit zijn allemaal momenten waarop zo'n plastuit handig is, dan hoef je namelijk niet in je blote onderkant te staan waar iedereen bij is.

Je krijgt een discreet zakje meegeleverd waar simpelweg het woordje ‘easy’ op staat in hoofdletters. De enige mensen die weten wat jij in dat zakje hebt zijn dus andere vrouwen die ook een Easy plastuit hebben.

Een aantal voordelen van deze plastuit:

 • Makkelijk in gebruik;
 • Vochtafstotende coating;
 • Moeiteloos te reinigen;
 • Inclusief opbergzakje;
 • Handig formaat om mee te nemen;
 • Gemaakt van flexibel silicone.

Op het gemakje je behoefte doen

De plastuit heeft een speciaal ontworpen vorm waardoor het goed aansluit op de huid. Het korte gedeelte moet naar onder gericht zijn tijdens gebruik, je zult ook merken dat het slechts op één manier goed aansluit. Middels een handig, zacht randje kun je jezelf ook droogvegen als er geen toilet papier is.

Let er wel op dat je niet teveel druk uitoefent bij het vasthouden, anders kan jouw plas alsnog op je splinternieuwewandelschoenenterecht komen.

Na het plassen kan je de plastuit droogschudden. Door de speciale coating die gebruikt is blijft er geen vocht achter. Houd er rekening mee dat dit model alleen geschikt is voor volwassenen.

Verkrijgbaar bij:
Urinelle Plaskoker Bekijk prijzen
Herbruikbaar: Nee
Materiaal: Papier
Aantal artikelen in verpakking: 7
Hierom zijn we fan:
Inhoud 7 of 30 stuks – 100% afbreekbaar – Compact en discreet – Gemaakt van natuurlijke grondstoffen
Let hierop:
Vergt wat oefening – Niet handig bij strakke kleding

Zo'n siliconen plastuitje is heel handig, maar soms wil je gewoon liever een wegwerp plastuitje gebruiken, hetzij omdat je geen zin hebt om de herbruikbare steeds schoon te maken, hetzij omdat je allergisch bent voor siliconen.

Er is in dit geval gekozen voor een plastuitje van papier. Nu denk je waarschijnlijk dat papier toch gelijk in elkaar zakt wanneer het nat wordt, maar wij waren blij verrast door hoe sterk het papier bleek te zijn. Door het gebruik van papier kun je het ook nog eens ontzettend discreet meenemen.

Een aantal voordelen van deze plastuit:

 • Makkelijk in gebruik;
 • Gemaakt van natuurlijke grondstoffen;
 • 100% afbreekbaar;
 • Discreet mee te nemen;
 • Beschikbaar in grootverpakking.

Liefde voor de natuur

Vooral vrouwen die graag milieubewust bezig zijn zullen blij zijn om te weten dat de plastuitjes 100% afbreekbaar zijn. Daarnaast verklein je ook de kans op infecties en allergische reacties omdat ze gemaakt zijn van natuurlijke grondstoffen. Het is daarbij wel belangrijk dat je persoonlijke hygiëne op orde is daar beneden.

Helaas kan het nog wel eens een kliederboel worden. Het is en blijft papier, en dat kreukt nu eenmaal heel snel. Ook als je jouw plas niet helemaal onder controle hebt, en het alle kanten opgaat waardoor alle kanten van de plastuit nat worden, kan het tuitje in elkaar zakken.

Door een plastuit te gebruiken loop je geen risico om onbekende ziektes op te lopen tijdens een bezoek aan het toilet in het openbaar. Tevens bescherm je de blaas ook tegen irritaties van het te lang ophouden van de plas.

Verkrijgbaar bij:
Uribag Bekijk prijzen
Herbruikbaar: Ja
Materiaal: Rubber
Aantal artikelen in verpakking: 1
Hierom zijn we fan:
Ook mannelijk model beschikbaar – Opvouwbaar – Sluit goed aan – Makkelijk te reinigen
Let hierop:
Latex kan allergie veroorzaken – Vergt onderhoud

Tot nu toe hebben we het alleen gehad over plastuiten waarmee de straal gericht kan worden, maar er bestaat ook een andere variant, namelijk de plastuit met plaszak. In plaats van dat je nu een wc moet opzoeken of in de natuur moet plassen, kun je met dit model overal plassen en wordt het netjes opgevangen in een zakje.

De beste plastuit voor vrouwen in 2022 met plaszak is wat ons betreft de Uribag. Je kunt dit model overal mee naartoe nemen in je handtas, het is namelijk een opvouwbaar model. Het is gemaakt van latex waardoor het stevig is en niet snel zal scheuren of doorzakken. Door het gebruik van een plaszak kun je overal plassen en hoef je dus geen luiers mee te nemen als je een keer geen mogelijkheid hebt om naar de wc te gaan.

Een aantal voordelen van deze plastuit:

 • Makkelijk in gebruik;
 • Gemaakt van sterk latex;
 • Opvouwbaar;
 • Discreet mee te nemen;
 • Staat je toe om overal te plassen;
 • Ook voor mannen beschikbaar.

Totale vrijheid

Omdat er gebruik wordt gemaakt van een plaszak heb je vrijwel totale vrijheid om te plassen waar je wilt, zelfs in je auto. De plastuit is anatomisch gevormd waardoor het goed aansluit om de vulva en de kans op lekker of morsen verkleint. Het is nog altijd wel belangrijk dat je eerst even thuis oefent of je het een beetje onder de knie hebt.

Het nadeel van een plastuit met plaszak is dat je er wel onderhoud aan hebt. De zak moet goed schoongemaakt worden na een dag gebruiken, en als je de Uribag voor een langere tijd niet gebruikt is het noodzakelijk dat de latexzak van binnen droog is.

De Uribag heeft een inhoud van ongeveer 1200 cc. Er is tevens ook een herenmodel beschikbaar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen wegens de anatomische vorm die de plastuit moet hebben.

Verkrijgbaar bij:
Plaskoker Bekijk prijzen
Herbruikbaar: Ja
Materiaal: Siliconen
Aantal artikelen in verpakking: 1
Hierom zijn we fan:
Gebruiksvriendelijk – Makkelijk te reinigen – Opvouwbaar – Staand en zittend te gebruiken
Let hierop:
Moet eerst in vorm komen voor eerste gebruik – Geen tasje meegeleverd

Als we de beste wegwerp plastuit bespreken, dan is het natuurlijk alleen maar eerlijk als we ook de beste herbruikbare plastuit bespreken. Hoewel dit model veel lijkt op de Easy plastuit, zijn er toch klein verschillen waardoor wij dit model als de beste herbruikbare plastuit hebben gekozen.

De meeste vrouwen gebruiken een plastuit tijdens een festival of tijdens het sporten. Momenten waarop je heel nodig naar de wc moet, maar te lang moet wachten of er helemaal geen toilet in de buurt is. Dit model bedekt netjes de vulva terwijl je gericht kunt plassen. Het sluit goed aan op de huid waardoor de kans op lekken vrij klein is. Belangrijk is nog altijd wel om eerst even te oefenen.

Een aantal voordelen van deze plastuit:

 • Makkelijk in gebruik;
 • Gemaakt van siliconen;
 • Opvouwbaar;
 • Discreet mee te nemen;
 • Makkelijk te reinigen.

Veilig plassen is belangrijk

Heb je eigenlijk wel eens nagedacht over al die bacteriën op openbare toiletten? Als je wist hoeveel dat er zijn zou je waarschijnlijk nooit meer op een openbaar toilet willen plassen. Met een plastuit hoef je gelukkig niks aan te raken behalve de deurhendel en de kraan, en daar kun je eventueel handschoenen of een doekje voor gebruiken. Je kunt de plastuit zowel zittend als staand gebruiken.

Let op: eerdere gebruikerservaringen spreken over een slap en misvormd pakketje wanneer het binnenkomt. Dit is makkelijk op te lossen door de plastuit in warm water te leggen, dan krijgt het zijn oorspronkelijke vorm terug.

Natuurlijk is niet elke vrouw hetzelfde gemaakt, maar voor het grootste gedeelte van de vrouwen zou deze herbruikbare plastuit prima moeten aansluiten.

Verkrijgbaar bij:
Product Materiaal Herbruikbaar Aantal artikelen in verpakking
Easy Plastuit Easy Plastuit
Beste koop plastuit
Siliconen 1 Bekijk prijzen
Plastuit - 4 stuks - XL Plastuit - 4 stuks - XL
Best geteste plastuit
Siliconen 4 Bekijk prijzen
Urinelle Plaskoker Urinelle Plaskoker
Beste wegwerp plaskokers
Papier 7 Bekijk prijzen
Uribag Uribag
Beste plastuit met plaszak
Rubber 1 Bekijk prijzen
Plaskoker Plaskoker
Beste herbruikbare plastuit
Siliconen 1 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 1 april 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.