Beste 5 pocketvering matrassen

Laatste ge-update in door Stijn

In een ideale wereld breng je de nacht door op een comfortabel matras, dat zich perfect naar jouw lichaam heeft gevormd. Na een goede nachtrust sta je uitgerust en tevreden weer op. Voila! De dag kan beginnen.

In werkelijkheid slapen veel mensen op een niet-optimaal matras. Het is te oud, bestaat uit inferieure materialen en heeft zijn beste tijd simpelweg gehad. Gevolg is, dat deze mensen opstaan met rug- en spierpijn na weer een moeizame nacht.

Goed nieuws: met de drukverlagende, comfortabele pocketvering matrassen van Beter Bed kun je dit soort slopende nachten ook ontlopen.

We hebben een groot aantal pocketvering matrassen getest en de Easy Pocket kwam daar als meest fijne uit naar voren. De Easy Pocket is aan beide kanten te beslapen en is gemaakt van comfortabel traagschuim. Maar het beste aan dit product, was toch wel de verstelbare bodem.

Beste koop pocketvering matras
Easy Pocket
Bol.com
Easy Pocket
Best geteste pocketvering matras
B Bright 4000 Serie
Bol.com
B Bright 4000 Serie
Beste eenpersoons pocketvering matras
Maxi Pocket
Bol.com
Maxi Pocket
Beste tweepersoons pocketvering matras
Matras Emma Hybrid
Bol.com
Matras Emma Hybrid
Beste twijfelaar pocketvering matras
B Bright 4000 Serie
Bol.com
B Bright 4000 Serie
Easy Pocket Bekijk prijzen
Veren per vierkante meter: 300
Aantal comfortzones: 1
Hardheid: Medium
Hierom zijn we fan:
Prijs - Verstelbare bodem - Medium hardheid - Weerszijde beslaapbaar
Let hierop:
Comfortzones - Handvatten

Laten we maar beginnen met het beste matras van 2022, de Easy Pocket van Beter Bed. Als grootste voordeel hebben we hier de prijs ervaren, die in sommige gevallen meer dan 10 keer goedkoper is dan de concurrentie. Hierdoor heb je een zeer goede prijs kwaliteit verhouding ten opzichte van de andere pocketvering mastrassen.

Traagschuim matras

Daarnaast is er bij dit matras gebruik gemaakt van traagschuim met een medium hardheid, waardoor dit voor veel slapers een goed matras is. Traagschuim matrassen bieden ten opzichte van andere matrassen een aantal voordelen:

 • Drukpunten worden goed verdeeld
 • Drukverlaging
 • Matras vormt zich naar het lichaam

Helaas wordt er bij dit matras wel gebruik gemaakt van maar één comfortzone. Waar andere matrassen in deze review, zoals de B Bright 4400 en 4450, gebruik maken van wel 7 comfortzones, biedt deze Easy Pocket dus minder comfort.

Beste pocketvering matrassen

Een andere reden dat we de Easy Pocket tot de beste matrassen rekenen is het feit dat je deze ook bij een verstelbare bodem kunt gebruiken. Heb je bijvoorbeeld een televisie op de kamer of wil je 's avonds lekker kunnen lezen in bed, dan is de verstelbare bodem een mooie toevoeging.

Daarnaast is het matras ook aan weeszijde beslaapbaar. Er wordt namelijk aangeraden om je matras regelmatig om te draaien, waarmee ligplekken voorkomen worden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Maxi Pocket, is dat bij de Easy Pocket wel mogelijk.

We moeten nog wel een klein nadeel vermelden en dat is dat de handvatten ontbreken. Hierdoor is het wat moeilijker om het matras te hanteren, bijvoorbeeld als je deze wil omdraaien. We zien dit dan ook vooral als een klein verbeterpuntje bij dit verder goede pocketveren matras.

B Bright 4000 Serie Bekijk prijzen
Veren per vierkante meter: 400
Aantal comfortzones: 7
Hardheid: Soepel
Hierom zijn we fan:
Latex matras - Comfortzones - Veren - Handvatten
Let hierop:
Gewichtsklasse - Breedte

Na verschillende soorten matrassen te hebben vergeleken, zijn deze B Bright 4400 en 4450 enorm in de smaak gevallen. Dit komt allereerst doordat het matras gemaakt is van latex, wat je een aantal mooie voordelen biedt:

 • Uitstekende ligcomfort
 • Goede ventilatie
 • Anti allergisch

In vergelijking met veel andere matrassen in deze review beschikt het matras over maar liefst 7 verschillende zones, waardoor je lichaam optimaal ondersteund wordt. Zo krijg je bij het hoofdkussen bijvoorbeeld meer ondersteuning, terwijl het matras bij de heupen wat zachter is.

Pocketveer matras

De kern van het matras is gemaakt van maar liefst 400 veren per vierkante meter. Hierdoor krijg je enorm veel ondersteuning ten opzichte van bijvoorbeeld de Easy Pocket, die maar 300 veren per m2 heeft. Dit merk je ook echt tijdens het slapen.

Ondanks dat het matras meer veren heeft, is deze door Beter Bed geclassificeerd als soepel, waardoor deze net wat zachter is dan de Easy Pocket bijvoorbeeld. De voorkeur verschilt erg per persoon, aangezien ik zelf niet de voorkeur geef aan het zachte matras.

Een voordeel ten opzichte van het Easy Pocket matras is wel dat deze beschikt over handvatten, waardoor je het matras een stuk gemakkelijker kunt verplaatsen. Let er wel op dat je deze niet aan beide kanten kunt beslapen.

Gewichtsklasse

Bij het kopen van dit pocketvering matras moet je er rekening mee houden dat deze variant geschikt is voor maximaal 100 kilogram. Er is wel een variant voor 120 kilogram, waar je gelukkig niets extra's voor hoeft te betalen.

Let er daarbij ook op dat dit matras maar 80 centimeter breed is. Hoewel we ook smallere en bredere matrassen in deze review hebben, is het wel het vermelden waard. Ben je breder gebouwd of heb je simpelweg meer ruimte nodig in bed, dan is de Maxi Pocket met 90 centimeter net wat breder.

Het best geteste pocketvering matras van 2022 vanwege de 7 comfortzones, 400 veren per m2 en de latex afdeklaag.

Verkrijgbaar bij:
Maxi Pocket Bekijk prijzen
Veren per vierkante meter: 250
Aantal comfortzones: 1
Hardheid: Medium
Hierom zijn we fan:
Breedte - Gewichtsklasse - Tijk afritsbaar - Anti allergisch
Let hierop:
Veren - Comfortzone

Heb je een huisstofmijt allergie, dan heeft deze Maxi Pocket een groot voordeel ten opzichte van de andere pocketveer matrassen. Deze is namelijk anti allergisch, wat wil zeggen dat de tijk ervoor zorgt dat je minder last hebt van je allergieën.

Fysieke kenmerken

Qua fysieke kenmerken zijn er een aantal dingen die opvallen aan dit pocketveer matras. Dat is onder meer de:

 • Breedte
 • Gewichtsklasse
 • Afritsbaar tijk

Laten we beginnen met de breedte van het matras. Met een breedte van 90 centimeter is deze erg geschikt voor mensen die wat groter of breder zijn. Dit zien we ook terug in de gewichtsklasse, aangezien het matras geschikt is voor mensen tot maximaal 120 kilogram.

De wasbare tijk is daarnaast eenvoudig af te nemen door de rits die gebruikt is. Hierdoor kun je lichaamssappen en bacteriën gemakkelijk uit het tijk krijgen. Doordat deze ook nog eens anti allergisch is, heb je ook minder last van jeuk, niezen of verkoudheid.

De verbeterpunten

Bij dit stevige matras hebben we een tweetal minpunten die we nog wel willen benadrukken. Allereerst is dat namelijk het aantal veren per vierkante meter. Doordat dit met maar 250 veren per vierkante meter aan de lage kant is, het je minder ondersteuning dan bij de andere matrassen in deze review.

Daarnaast beschikt het matras ook maar over één comfortzone. Dat wil zeggen dat je lichaam op alle vlakken dezelfde ondersteuning. Er zit dus geen verschil in ondersteuning bij je heupen, hoofd en nek bijvoorbeeld. Dit zien we bijvoorbeeld wel bij de B Bright serie van hierboven.

Het beste pocketvering matras voor één persoon vanwege de breedte, het anti allergische aspect en de gewichtsklasse tot 120 kilogram!

Matras Emma Hybrid Bekijk prijzen
Veren per vierkante meter: 500
Aantal comfortzones: 5
Hardheid: Medium
Hierom zijn we fan:
Tweepersoons - Anti allergisch - Comfortzones - Stevig matras
Let hierop:
Weerszijde beslaapbaar - Breedte

Ben je op zoek naar een matras voor twee personen, dan moet je de Emma Hybrid hebben. Met maar liefst 5 slagen per veer is dit ondersteunende matras enorm geschikt voor mensen die een steviger matras zoeken dan die we hierboven behandeld hebben.

Comfortzones

Ondanks dat het om een zeer stevig matras gaat, is er wel gebruik gemaakt van vijf verschillende comfortzones, te weten:

 • Nek
 • Schouders
 • Heupen
 • Knieën
 • Voeten

Dit wil zeggen dat je veel meer ondersteuning krijgt op de plekken waar het nodig is. Er is namelijk gebruik gemaakt van soepeler materiaal bij de schouderzone, zodat hier niet te veel druk wordt uitgeoefend. Dit is erg geschikt voor de zijslapers, aangezien zij dan meer comfort ervaren.

Daarnaast is het matras ook anti-allergisch. Evenals bij het Maxi Pocket matras is deze daarmee erg geschikt voor mensen met allergieën. Dit wordt gecombineerd met uitstekende ventilatie en vochtregulatie, wat natuurlijk ook nodig is om de allergieën te behandelen.

Weerszijde beslaapbaar

Om nog even terug te komen op de comfortzones is het belangrijk om te vermelden dat je het matras niet aan beide kanten kunt beslapen. Dit wil zeggen dat de soepele zone alleen bij het voeten en hoofdeinde zit. Je kunt het bed dus wel draaien, maar niet keren. In dat geval is de comfortzone weg. Let er dan ook goed op dat je het matras op de juiste manier neerlegt.

Een tweede punt dat we nog willen vermelden is dat het matras met 160 centimeter minder breed is dan twee modellen van de Maxi Pocket bijvoorbeeld. Heb je van nature veel ruimte nodig in bed, dan adviseren we om een maatje breder aan te schaffen.

Het beste pocketveer matras voor twee personen met 5 comfortzones!

B Bright 4000 Serie Bekijk prijzen
Veren per vierkante meter: 400
Aantal comfortzones: 7
Hardheid: Stevig
Hierom zijn we fan:
Twijfelaar - Comfortzones - Koudschuim matras - Stevig matras
Let hierop:
Weerszijde beslaapbaar - Afdeklaag

Heb je op je studentenkamer niet genoeg ruimte voor een tweepersoons bed, maar wil je wel een breder bed? Dan is een twijfelaar een optie. Met deze B Bright 4100 en 4150 heb je in ieder geval het beste twijfelaar pocketvering matras in huis gehaald. Dit komt onder meer door de 7 comfortzones die gebruikt zijn.

Met deze 7 comfortzones heb je meer ondersteuning dan bij 1 en 5 zones. Je hebt daarbij extra ondersteuning tussen je schouders en je heupen en je heupen en knieën. Zeker voor zijslapers geeft dit nóg meer comfort!

Koudschuim matras

Dit pocketvering matras bestaat uit HR-koudschuim materiaal, waardoor het je een aantal voordelen oplevert:

 • Open celstructuur zorgt voor ventilerende werking;
 • Hoog aanpassingsvermogen aan het lichaam;
 • Allergievrij;
 • Geen kuilvorming

Dit laatste punt is ook direct waarom we het aanmerken als een stevig matras. Hoewel dit zelfs na een aantal weken nog moeilijk te beoordelen is, hebben we hier geen last van gehad. Ook Beter Bed geeft zelf aan dat er geen kuilvorming bij dit matras ontstaat.

We willen hierbij wel één puntje opmerken waar je rekening mee moet houden. Dat is namelijk het feit dat de afdeklaag maar 4 centimeter dik is. Hoe dikker deze is, hoe meer comfort je over het algemeen ervaart. Wil je een dikkere toplaag, dan is het aan te raden om een topper aan te schaffen.

Omdraaien van het matras

Een van de nadelen die we al vaker terug hebben zien komen, is het feit dat de twijfelaar niet aan beide kanten beslaapbaar is. Ondanks dat kuilvorming tegen wordt gegaan, is het nooit 100% het geval, zeker niet naarmate het matras ouder wordt. Het is bij andere matrassen dan wel prettig dat je het matras ook om kunt draaien. Dat is bij deze twijfelaar dus niet het geval.

Verkrijgbaar bij:
Product Veren per vierkante meter Aantal comfortzones Hardheid
Easy Pocket Easy Pocket
Beste koop pocketvering matras
300 1 Medium Bekijk prijzen
B Bright 4000 Serie B Bright 4000 Serie
Best geteste pocketvering matras
400 7 Soepel Bekijk prijzen
Maxi Pocket Maxi Pocket
Beste eenpersoons pocketvering matras
250 1 Medium Bekijk prijzen
Matras Emma Hybrid Matras Emma Hybrid
Beste tweepersoons pocketvering matras
500 5 Medium Bekijk prijzen
B Bright 4000 Serie B Bright 4000 Serie
Beste twijfelaar pocketvering matras
400 7 Stevig Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Door:
Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen.

Verder kun je bij Stijn niet alleen lezen over computers of koelkasten, maar duikt hij met alle plezier ook in onderwerpen als beste skeelers of de meest fijne hardloopschoenen.