Beste powerbank 2023. 5x de beste powerbanks

Laatste update: 2 mei 2023

We worden de laatste jaren steeds mobieler, waarbij Nederlanders gemiddeld zo’n 5,5 uur per dag achter een scherm zitten. Zeker bij telefoons zien we dat deze bij veelvuldig gebruik snel leeg kunnen gaan. Je kunt er dan voor kiezen om op te laden via je laptop of computer, draadloos opladen, laden via een snellader óf het gebruik van een powerbank.

In deze review zetten we de beste powerbanks van 2023 voor je op een rij, waar we onder meer gekeken hebben naar de ondersteuning voor snelladen, de capaciteit, het aantal usb poorten en natuurlijk de prijs. De LifeGoods powerbank is daarbij als geclassificeerd als beste powerbank van 2023. Op zoek naar een andere powerbank die aan jouw wensen voldoet? Wij hebben de beste voor je op een rij gezet!

Beste powerbank

Powerbanks vergelijken

Product Capaciteit Snelladen Aantal usb aansluitingen
LifeGoods Powerbank Beste koop powerbank
20.000 Ja 2 Bekijk prijzen
MOJOGEAR XL Best geteste powerbank
20.000 Ja 3 Bekijk prijzen
Lideka® Powerbank Beste solar powerbank
30.000 Ja 4 Bekijk prijzen
iMoshion® Beste powerbank iphone
20.000 Ja 3 Bekijk prijzen
MOJOGEAR ULTRA Beste powerbank voor laptop
26.800 Ja 3 Bekijk prijzen
Swipe swipe

1. LifeGoods Powerbank

Beste koop powerbank

Voordelen:
 • Tegelijk opladen
 • Micro usb kabel
 • Compact formaat
 • Accu status
Nadelen:
 • Draadloos opladen
 • Zaklamp
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 29,99

Geschikt voor: Mensen die een compacte powerbank willen die een telefoon meerdere keren kan opladen.

Ben je alleen op zoek naar een powerbank om je telefoon op te laden, dan haal je met de LifeGoods Powerbank de beste powerbank van 2022 in huis. Dit komt onder meer door het compacte formaat in combinatie met de hoge capaciteit. Door het handige broekzakformaat neem je deze overal mee naartoe én laad je je telefoon meerdere keren op.

Het opladen

Kijken we naar het opladen, dan kun je met de twee usb poorten twee apparaten tegelijk opladen. In totaal zorgt dit ervoor dat je de volgende apparaten een aantal keer kunt opladen:

 • iPad Mini: maximaal drie keer volledig opladen
 • Samsung S10: Maximaal vijf keer volledig opladen
 • iPhone X: Maximaal zes keer volledig opladen

Tijdens het opladen heb je ook nog de mogelijkheid om de accu status van de powerbank te gebruiken. Hierdoor kun je ook direct zien of deze volledig opgeladen is of niet. Om de powerbank zelf op te laden, wordt er een micro usb kabel meegeleverd.

De minpunten

Vergelijken we deze powerbank met andere powerbanks in deze review, dan zien we dat deze sommige aspecten mist die andere powerbanks wel hebben. Zo kun je met deze powerbank niet draadloos opladen, iets wat bijvoorbeeld met de Lideka powerbank wel kan.

Een aspect dat deze Lideka powerbank ook heeft, is de zaklamp. Op plekken waar je geen stroom hebt om je telefoon op te laden, is de kans ook groot dat er geen stroom is om een lamp aan te maken. In dat geval biedt een zaklamp uitkomst. Ook deze missen we helaas op deze LifeGoods powerbank.

2. MOJOGEAR XL

Best geteste powerbank

Voordelen:
 • Capaciteit
 • Snelladen
 • USB c poort
 • Statuslampjes
Nadelen:
 • Zware powerbank
 • Laptops opladen
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 33,99

Geschikt voor: Mensen die hun telefoon snel en meerdere keren willen opladen.

Een powerbank die ervoor zorgt dat je telefoon extra snel opgeladen is? Dat kan met deze MOJOGEAR XL Powerbank. Deze beschikt namelijk over één usb poort met Quickcharge 3.0, geschikt voor een Android smartphone, en usb-Power Delivery voor iPhones.

De usb (c) poorten

In totaal beschikt het apparaat over een drietal USB-poorten die je kunt gebruiken:

 • 2 usb poorten (output)
 • 1 usb c poort (in/output)
 • 1 Micro usb poort (input)

De micro usb poort kun je alleen gebruiken om het apparaat zelf op te laden. Daarvoor wordt een micro usb kabel meegeleverd. Aan de vier statuslampjes op het apparaat kun je zien wat de status van de accu is. Zo neem je nooit meer een lege powerbank mee.

Met een capaciteit van 20.000 mAh heb je de mogelijkheid om ongeveer zes keer je telefoon op te laden, afhankelijk van de telefoon die je hebt. Een iOS apparaat kun je in dat geval vaker opladen dan een Android telefoon. Let er ook op dat je met deze draagbare powerbank geen laptop kunt opladen.

De fysieke specificaties

Met een gewicht van 440 gram is deze wel wat zwaarder dan de hierboven genoemde LifeGoods Powerbank. Vergelijken we dit echter weer met de powerbanks die nog komen gaan, dan is deze weer een stuk lichter. Hoewel het gewicht dus nog wel wat lichter kan, zijn we uiteindelijk niet ontevreden.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

3. Lideka® Powerbank

Beste solar powerbank

Voordelen:
 • Zaklamp
 • Zonne energie
 • Capaciteit
 • Draadloos opladen
Nadelen:
 • Vliegtuig
 • Zwaar
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 79,95

Geschikt voor: Mensen die dagenlang geen stopcontact tegen komen, bijvoorbeeld op safari

Ga je regelmatig lekker kamperen of maak je verre reizen waar je niet kunt beschikken over een stopcontact, usb c aansluiting of andere stroomvoorzieningen? Dan is de Lideka Powerbank dé powerbank die je moet hebben. Deze zaklamp kan namelijk opladen op zonne energie, waardoor je nooit meer bang hoeft te zijn voor een lege batterij.

Het opladen via zonne energie

Doordat deze powerbank zonne energie gebruikt, is het een zeer milieuvriendelijke manier om je telefoon op te laden. Let er wel op dat het wat langer kan duren voordat je powerbank weer volledig is opgeladen, aangezien dit niet zo snel gaat als met echte stroom.

Daarbij hebben we nog een tweetal nadelen die we willen vermelden. Allereerst moet je opletten als je gaat reizen, aangezien zo’n grote powerbank niet mee in de handbagage mag. Daarnaast moet je bij sommige vliegtuigmaatschappen ook opletten of de powerbank wel in de ruimbagage mag.

Aangezien de powerbank beschikt over allerlei extra functies waar we zo nog op terug komen, is deze met meer dan 750 gram ook aan de zware kant. Hierdoor voel je het ook echt als je deze mee neemt. Kun je je powerbank tussentijds bijladen, dan kan bijvoorbeeld de iMoshion ook uitkomst bieden.

Extra features als draadloos opladen

Naast dat je met deze solar powerbank kunt opladen, heeft deze nog een tweetal andere aspecten. Allereerst kun je namelijk ook de zaklamp gebruiken. De kans is namelijk zeer groot dat je ook geen licht hebt als je geen stroom hebt. Hierbij komt de powerbank goed van pas.

Daarnaast kun je met deze powerbank ook draadloos opladen. De 30.000 mAh powerbank kun je gebruiken om:

 • Zo’n 12 keer je smartphone op te leden
 • Drie keer je iPad Pro volledig opladen.
 • Laptop volledig opladen
Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

4. iMoshion®

Beste powerbank iphone

Voordelen:
 • Smartphone opladen
 • 3 toestellen
 • Snel laden
 • Batterijpercentage
Nadelen:
 • Draadloos opladen
 • Usb c poorten
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 32,25

Geschikt voor: Mensen met een iPhone die graag gebruik maken van snel opladen

Gebruikers van iOS apparaten opgelet, want deze powerbank moet je hebben. Deze powerbank beschikt namelijk over een usb c aansluiting, waardoor je moeiteloos je apparaat oplaadt. Heb je een oudere iPhone, dan kun je ook de usb-aansluiting gebruiken om tot maximaal drie apparaten op te laden.

De usb C poort kun je namelijk gebruiken om je iPhone sneller op te laden dan gewoonlijk. Hierdoor heb je binnen no-time weer een iPhone die halfweg vol is, waardoor je er weer de rest van de dag tegenaan kunt. De andere usb-poorten kun je dan gebruiken voor:

Batterijpercentage weergegeven

Waar de meeste powerbanks gebruik maken van led lampjes om het batterijpercentage weer te geven, krijg je dit bij deze powerbank gewoon te zien. Hierdoor is het geen inschatting, maar weet je precies hoe vol je draagbare oplader nog zit. Deze activeer je door op de knop aan de bovenkant te drukken.

Let er wel op dat dit geen draadloze powerbank is. In tegenstelling tot de hierboven genoemde powerbank van Lideka, kun je je telefoon niet draadloos opladen en moet je deze altijd inpluggen met een usb c kabel, micro usb kabel of een gewone usb aansluiting.

De powerbank zelf opladen

Wil je de powerbank zelf opladen, dan doe je dat met de meegeleverde kabel. Dit doe je door de micro usb aansluiting te gebruiken. Door het compacte formaat van de powerbank kun je deze ook gemakkelijk mee onderweg nemen. Als je een powerbank gaat kopen, is dat voor veel mensen een belangrijk criteria.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

5. MOJOGEAR ULTRA

Beste powerbank voor laptop

Voordelen:
 • Krachtige powerbank
 • Usb c naar usb c
 • Power delivery
 • Vliegtuig
Nadelen:
 • Prijs
 • Statuslampjes
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 104,99

Geschikt voor: Mensen die zwaardere elektronica willen opladen, waaronder een laptop

En als laatste hebben we nog de MOJOGEAR ULTRA. Deze powerbank beschikt over Quick Charge 3.0 en Power Delivery, waardoor je moeiteloos ja telefoon aan de snellader kunt leggen, ongeacht of het nu een iPhone of Android smartphone is.

Usb c powerbank

De MOJOGEAR ULTRA is daarnaast een van de weinig usb c powerbanks waarmee je van usb c naar usb c kunt laden. Dat wil zeggen dat je dus ook de nieuwste MacBook kunt opladen via deze kabel. In de powerbank zit 26.800 mAh, waardoor het een erg krachtige powerbank is. Deze usb c kabel krijgt je trouwens gewoon meegeleverd.

Naast dat je een MacBook kunt opladen, zijn er natuurlijk ook nog veel andere compatibele toestellen, zoals een e-reader, speakers, koptelefoons of draadloze oortjes. Kortom, je kunt deze powerbank voor allerlei verschillende doeleinden gebruiken.

Een ander groot voordeel is dat je deze powerbank ook mee het vliegtuig in mag nemen. Zoals we hierboven al gelezen hebben, mag je maximaal een 27.000 mAh powerbank meenemen. Doordat deze een 26.800 mAh capaciteit heeft, loop je hiermee geen risico.

De verbeterpunten

Kijken we naar de verbeterpunten, dan valt allereerst de prijs op. Er zijn namelijk een aantal andere powerbanks met meer functies voor een lagere prijs. Denk daarbij aan:

Bij deze powerbank wordt daarnaast het batterijpercentage weergegeven door middel van vier statuslampjes. Hierdoor kun je niet precies inschatten hoe vol deze nog is, wat weer effect kan hebben op hoe vol je je laptop kunt opladen.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

Hoe wij powerbanks vergelijken

Om een goede vergelijking van de verschillende powerbanks te kunnen maken, hebben we de powerbanks op veel punten beoordeelt. Toch zijn er een aantal punten die voor jou als consument extra belangrijk zijn. Hieronder vind je daarom de belangrijkste punten die we gebruikt hebben om een goede vergelijking te maken.

Snel opladen

Laten we beginnen met de snellaadfunctie. Om ervoor te zorgen dat je je telefoon extra snel kunt opladen, is een snellaadfunctie gewenst. Ook al is je telefoon bijna leeg, met een snelle oplaadtijd is deze binnen no-time weer klaar voor gebruik. Vaak zien we dat de powerbank hiervoor een aparte usb-aansluiting gebruikt.

Capaciteit

Ook naar de capaciteit hebben we gekeken. Aangezien we allemaal steeds mobieler worden, meer op onze telefoon zitten én ook steeds vaker onderweg aan het werk zijn op een laptop, maar een goede oplaadcapaciteit niet ontbreken. Daarom vind je in deze review alleen powerbanks met een capaciteit van 20.000 mAh. Hiermee laad je ongeveer vier keer je telefoon op, maar kun je ook een laptop of tablet moeiteloos volledig opladen.

Aantal usb aansluitingen

Daarnaast hebben we ook gekeken naar het aantal usb poorten die de powerbank heeft. Hoe meer usb-poorten, hoe meer apparaten je tegelijk kunt opladen. Let er wel op dat de oplaadtijd hierdoor langer kan zijn. In veel gevallen is er een speciale usb-poort die snelladen ondersteund. In deze review vind je alleen powerbanks met minimaal 2 usb input poorten.

Waar moet je op letten bij het kopen van een powerbank? – 2023 Koopgids

Bij het kiezen van een goede powerbank om je elektronische apparaten mee op te laden, moet je op verschillende punten letten. Per persoon kunnen de eisen namelijk sterk verschillen. Hieronder hebben we een aantal belangrijke punten voor je op een rij gezet.

Formaat en gewicht

Let allereerst goed op het formaat en het gewicht van de powerbank zelf. Dit hangt nauw samen met bijvoorbeeld het aantal aansluitingen en de capaciteit. Wil je een grotere powerbank voor bijvoorbeeld je laptop, dan is deze een stuk groter. Kleinere powerbanks hebben minder capaciteit, maar hebben het grote voordeel dat je deze moeiteloos overal mee naar toe kunt nemen.

Capaciteit

De capaciteit van een powerbank wordt weergegeven in mAh, ook wel bekend als milliampère-uur. Dit geeft aan hoe lang een powerbank een bepaalde hoeveelheid stroom kan leveren. Hieronder hebben we een inschatting gegeven van de capaciteit die je nodig hebt om verschillende elektronische apparaten op te laden:

 • 5.000 mAh: Ongeveer één keer je smartphone opladen, maar niet geschikt voor een tablet of laptop.
 • 10.000 mAh: Ongeveer twee keer je smartphone opladen, één keer je tablet en net niet je laptop.
 • 20.000 mAh: Afhankelijk van je smartphone ongeveer vier keer volledig opladen, twee keer een kleine tablet en een keer een laptop.
 • 27.000 mAh: Ongeveer 5 tot 8 keer je smartphone opladen, drie keer je tablet en een tot twee keer je laptop of grotere tablet. Hiermee kun je ook meerdere apparaten tegelijk opladen.

Aantal aansluitingen

Kijk daarnaast ook naar het aantal aansluitingen. Wil je tegelijkertijd je tablet en smartphone opladen, dan heb je dus al minimaal twee usb poorten nodig om dit te doen. Let er daarbij ook op dat je voor de nieuwste iPhones een usb c poort nodig hebt, terwijl de meeste Android telefoons nog werken met een micro usb aansluiting.

Oplaadtijd

En kijk daarnaast ook naar de oplaadtijd van je apparaat én als je de powerbank zelf gaat opladen. De powerbank opladen duurt gemiddeld ongeveer 3 tot 5 uur, maar is afhankelijk van de capaciteit van de powerbank. De beste powerbanks beschikken ook nog over een snellaadfunctie, waardoor deze nog net wat sneller vol zit.

Veelgestelde vragen

Wat kost een goede powerbank?

De prijs van een powerbank kan enorm verschillen, vooral afhankelijk van de hoeveelheid mAh en de technische specificaties. Heb je bijvoorbeeld een powerbank met meerdere usb poorten, die kan opladen op zonne energie of met veel mAh, dan zie je dit terug in de prijs. In deze review vind je powerbanks in de prijsklasse tussen 30 en 100 euro.

Hoe kies ik de juiste powerbank?

Welke powerbank je moet kiezen is enorm afhankelijk van jouw wensen. Kijk daarom goed naar de capaciteit van de accu (mAh), hoeveel aansluitingen én het type aansluitingen dat deze heeft, hoelang het duurt voordat je apparaat is opgeladen en of de powerbank beschikt over een snellaadfunctie.

Hoeveel mAh moet een powerbank hebben?

De hoeveelheid mAh die een powerbank moet hebben is vooral afhankelijk van hoe vaak je een apparaat wilt opladen. Hoe meer mAh een powerbank heeft, hoe vaker je je iPhone of Android telefoon kunt opladen. Wil je ook een laptop opladen met een powerbank, dan moet je minimaal 20.000 mAh hebben.

Recente updates

 • 2 mei 2023: Bij de ontwikkeling van dit artikel hebben we ons laten leiden door gegevens uit diepgaande marktstudies en de expertise van gerenommeerde professionals in het vakgebied.

Over de auteur

Jasper van Campen
Eigenaar - product expert

Jasper, oprichter van debeste.com, is expert in productbeoordelingen voor thuisgebruik. Zijn diepgaande kennis en ervaring in het selecteren en testen van huishoudelijke producten maken hem tot een ve... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *