Beste 5 powerbanks van 2022

Laatste ge-update in door Jasper van Campen

Met de beste powerbank laad je in no time je koptelefoon, tablet, smartphone of bluetooth speaker op. En dat allemaal zonder stopcontact. Deze mobiele batterij is dus erg handig als je onderweg bent, en de accu van je telefoon of tablet leeg ziet lopen. Je kunt dan altijd en overal je mobiele apparaten opladen en bereikbaar blijven. Een powerbank is gemakkelijk mee te nemen omdat hij compact is en weinig weegt.

Wat is een goede powerbank?

Een goede powerbank is makkelijk mee te nemen. Je gebruikt ‘m immers vooral onderweg, als je geen stopcontact in de buurt hebt. Let dus op de afmetingen en het gewicht van het apparaat. Sommige modellen passen in je broekzak en voor andere heb je een apart tasje nodig. Powerbanks kunnen op verschillende manieren worden opgeladen: draadloos, met zonne-energie of gewoon via een USB- kabel.  De beste solar powerbank is bijvoorbeeld geschikt als je een wandelvakantie op de planning hebt staan, waarbij je veel buiten bent.

Hoe kies je de beste powerbank?

Bij de keuze van de beste powerbank kijk je vooral hoe je het apparaat gaat gebruiken, welke apparaten je ermee wilt opladen en hoeveel apparaten je tegelijk gaat opladen. Zo heeft de beste lichtgewicht powerbank andere eigenschappen dan de beste powerbank voor je iPhone. Het is natuurlijk een voordeel als je er apparaten van allerlei merken mee kunt opladen. Je laptop kan tenslotte van een ander merk zijn dan je smartphone. Neem eens een kijkje in onze Koopgids vol handige tips om van de aankoop van je powerbank een succes te maken. Of maak gebruik van onze powerbank top 5 hieronder, om je keuze nog makkelijk te maken.

# Product Snellaadfunctie Capaciteit (mAh) Aantal aansluitingen Prijs v.a.
1 Trust Mobile Primo
De beste powerbank voor je Iphone
10.000 3 € 21,95
2 Samsung Powerbank
De beste powerbank voor je Samsung
10.000 2 € 0,00
3 Xtorm Fuel Series Power Bank Solar FS305
De beste solar powerbank
10.000 2 € 39,95
4 LifeGoods Powerbank
De beste lichtgewicht powerbank
10.000 2 € 23,99
5 BlueBuilt Powerbank Power Delivery 3.0
De beste laptop powerbank
20.000 2 -
Laatste prijs-update: woensdag 29 juni 2022
Trust Mobile Primo Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
LED-indicator batterijduur – Dun en klein formaat – 3 apparaten tegelijk opladen
Laadt niet op zonne-energie – Redelijk zwaar – Oplaadsnelheid varieert

Je iPhone neem je natuurlijk overal mee naartoe. Helaas zijn er niet overal stopcontacten in de buurt. Met deze Trust Mobile Primo powerbank los je dat probleem snel op. Het vermogen is 10.000 mAh en dat is voldoende om je smartphone maximaal 4x op te laden. Bovendien geeft deze Primo je tot 46 extra telefoonuren en 12 extra uren op je tablet. Door het kleine, platte formaat neem je deze mobiele powerbron makkelijk mee in je tas. Hij weegt wel wat, dus je merkt wel dat je ‘m bij je hebt.

Snel opladen en herladen met deze powerbank

Als de batterijen van je tablet, koptelefoon en smartphone allemaal leeg zijn, dan kun je ze tegelijk opladen. Met 2 USB-A-poorten en 1 USB-C-poort kun je bijna elk apparaat van elk merk opladen. Het maakt dus niet uit of je ‘m voor je Apple iPhone gebruikt of voor je Samsung tablet.

Natuurlijk heb je geen zin om lang te moeten wachten voordat al je apparaten weer zijn opgeladen. Deze Trust Primo stuurt automatisch het maximale vermogen naar je apparaten. Zo weet je zeker dat het opladen niet onnodig lang duurt. De Primo zelf laadt ook heel snel op en de slimme LED-indicator laat je perfect zien wanneer het tijd is om de powerbak weer op te laden. Dat kan trouwens niet op zonne-energie, dus je hebt er altijd een kabel voor nodig.

Dit is zonder twijfel de beste powerbank voor je iPhone en alle andere merken. Dat komt door de volgende eigenschappen:

 • Tot 4x je smartphone opladen en 46 uur extra telefoonuren
 • Zeer dun en klein, past makkelijk in je tas
 • Je kunt er 3 apparaten tegelijk mee opladen
 • Met de batterij-indicator zie je hoeveel vermogen de powerbank nog levert

Wil je de beste powerbank voor je iPhone, waarmee je ook andere apparaten snel oplaadt? Dan is deze Trust Mobile Primo powerbank geschikt voor jou.

Verkrijgbaar bij:
Samsung Powerbank Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Snelladen mogelijk – 2 apparaten tegelijk opladen – Handig formaat
Niet laden op zonne-energie – Powerbank zelf laadt in 6-8 uur op – Korte oplaadkabel

Als je een tablet of smartphone van Samsung hebt, dan laad je die snel en zonder stopcontact op met deze stijlvolle Samsung Powerbank. Je kunt er ook apparaten van andere merken mee opladen. Doordat er 2 USB-poorten op deze externe batterij zitten, kun je er 2 apparaten tegelijk aan hangen. Dat is heel handig, hoewel er ook powerbanks zijn met 3 USB-poorten en daar kun je dus nog meer apparaten mee opladen.

Dit is de beste powerbank van Samsung en dat komt o.a. door de volgende eigenschappen:

 • Laadt 3-4 x je smartphone op
 • Ondersteunt Fast Charge
 • Batterij-indicator geeft aan hoeveel vermogen er nog in de powerbank zit

De capaciteit van de Samsung MicroUSB Powerbank is 10.000mAh. Dat is genoeg om je smartphone 3-4 x helemaal op te laden. Met de handige LED batterij-indicator zie je snel of het tijd wordt om de powerbank zelf weer op te laden.

Veilig en snel de batterij opladen

Deze powerbank bepaalt automatisch hoeveel vermogen er naar je tablet, laptop of smartphone wordt gestuurd om op te laden. Dat gaat ook nog eens heel snel dankzij de Fast Charge ondersteuning voor snelladen. Je hoeft ook niet bang te zijn dat er iets mis gaat, want een beveiliging tegen kortsluiting en overspanning is ingebouwd. Door het kleine formaat neem je deze Samsung Powerbank makkelijk mee in je tas of rugzak. Helaas is draadloos laden of laden op zonne-energie niet mogelijk. Je hebt dus altijd een snoer en stopcontact nodig om de powerbank zelf op te laden.

Als je graag een powerbank wilt die niet alleen mooi is, maar ook makkelijk in gebruik, kies dan voor deze Samsung Powerbank.

Verkrijgbaar bij:
Xtorm Fuel Series Power Bank Solar FS305 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Spatwaterdicht & schokbestendig – Geen stopcontact nodig – 2 apparaten tegelijk opladen
Neemt veel ruimte in – Opladen met zonne-energie duurt 50 uur – Geen snellaadfunctie

De Xtorm Robust Charger Solar Powerbank laad je gewoon op met zonne-energie. Je hoeft dus nooit meer op zoek naar een stopcontact. Super handig als je op vakantie bent en je tentje staat ergens in de middle of nowhere. Je kunt dan toch je smartphone opladen en met iedereen contact blijven houden. Houd er wel rekening mee dat het 50 uur duurt voordat deze Xtorm Robust Charger helemaal is opgeladen! Via het stopcontact duurt dat ongeveer 5 uur.

Deze powerbank kan 10.000 mAh vermogen leveren. Bij dit model houdt dat in dat je er 1-2x je telefoon helemaal mee kunt opladen. Je kunt 2 apparaten tegelijk opladen. Een snellaadfunctie zit er helaas niet op. Voor avonturiers is dit de beste solar powerbank. Hij is stoer, kan tegen een stootje en je hebt geen stopcontact nodig.

De beste solar powerbank voor je kampeeravontuur

Het stoere uiterlijk van deze Xtorm Robust powerbank laat zien dat hij geschikt is voor kampeeravonturen. De behuizing is spatwaterdicht en schokbestendig,. Het geeft dus niet als je ‘m een keertje per ongeluk laat vallen. Het is wel een groot apparaat, dus het neemt wel wat ruimte in. Als je weer in de buurt van een stopcontact bent, gebruik je de meegeleverde micro usb kabel om bijvoorbeeld oudere Android toestellen en je navigatie op te laden.

Andere pluspunten van deze handige solar powerbank:

 • 2 USB-poorten, dus 2 toestellen tegelijk opladen
 • Ingebouwde zaklamp voor ’s nachts

Ga je graag avontuurlijk op vakantie en wil je ook dan een mobiel stopcontact hebben? Bestel dan deze Xtorm Robust Charger Solar Powerbank.

LifeGoods Powerbank Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Lichtgewicht – 2 apparaten tegelijk opladen – Quick Charge ondersteuning
Niet draadloos laden – Niet op zonne-energie laden – Bijgeleverd snoer is kort

Wil je de beste lichtgewicht powerbank? Kijk dan eens naar deze LifeGoods 10.000 mAh Powerbank. Een zware powerbank is niet zo fijn om mee te nemen. Deze weegt maar 217 gram en is dus een echte lichtgewicht. Het is ook een van de kleinste powerbanks op de markt, want hij is klein genoeg om in je broekzak te stoppen. Toch levert deze mobiele batterij 10.000 mAh aan vermogen. Daarmee laad je een iPhone 3x op. Of gebruik de 2 output USB-poorten om ook nog een tablet of ander apparaat op te laden.

Laad je lege batterijen snel weer op

Als je geen zin hebt om lang te wachten voordat je telefoon weer is opgeladen, dan zijn de USB-poorten die de Quick Charge energie ondersteunen erg handig. Daarmee kun je 2 apparaten snel opladen. Aan de accu status indicator kun je gemakkelijk zien hoeveel vermogen je powerbank nog kan leveren. Je laadt de lege powerbank via het stopcontact en de USB-C en Micro-USB poorten in ongeveer 5 uur op. Draadloos laden of laden op zonne-energie lukt met dit model helaas niet.

Waarom dit de beste lichtgewicht powerbank is? Allereerst door het gewicht, maar ook door de volgende eigenschappen:

 • De stroomtoevoer stopt zodra de batterij van je telefoon vol is
 • Beveiligd tegen kortsluiting en oververhitting
 • Micro USB-kabel meegeleverd

Deze compacte en lichte powerbank neem je overal makkelijk mee naartoe. Kies jij ook voor de kleinste powerbank die er nu te koop is? Bestel dan deze LifeGoods 10000 mAh Powerbank.

Verkrijgbaar bij:
BlueBuilt Powerbank Power Delivery 3.0
Plus- en minpunten

Krachtige powerbank – Stevige behuizing – 2 apparaten tegelijk opladen

Vrij zwaar apparaat – Niet draadloos laden – Niet zo makkelijk mee te nemen

Als je je laptop vaak meeneemt, dan kan deze BlueBuilt Powerbank 20.000 mAh Power Delivery 3.0 powerbank wel eens heel handig zijn. Deze mobiele batterij heeft een vermogen van maar liefst 20.000 mAh, dat is 2x meer dan de andere powerbanks uit deze test. Daarmee laad je je laptop 1x en je smartphone 4x op.

Snelladen van Android smartphone, iPhone of iPads kan ook, met de Quick Charge 3.0 en Power Delivery 3.0. Je krijgt er de juiste USB-C kabel bij. Wil je je iPhone snel opladen met Power Delivery, dan heb je nog wel een aparte USB-C naar Lightning snellaadkabel nodig.

Krachtige powerbank voor je laptop

Met een gewicht van 365 gram is dit niet de lichtste powerbank uit de test. Hij is dus niet zo makkelijk mee te nemen. Het is wel de krachtigste powerbank en daardoor vinden wij dit de beste laptop powerbank. Bovendien kun je er 2 apparaten tegelijk mee opladen. De powerbank zelf kun je helaas niet draadloos opladen. De laadtijd kan oplopen tot 10 uur, maar daar krijg je veel power voor terug. Nog wat handige pluspunten op een rij:

 • 5 jaar garantie
 • Stevige behuizing
 • Geschikt voor opladen van laptops

Wil je een powerbank die krachtig genoeg is om je laptop ( en andere apparaten) op te laden? Dan is deze BlueBuilt Powerbank zeker geschikt voor jou.

Door: Jasper van Campen

Jasper is samen met Joel verantwoordelijk voor de categorie Elektronica.