Beste powerbank 2023. 5x de beste powerbanks

Laatste ge-update in door Jasper

We worden de laatste jaren steeds mobieler, waarbij Nederlanders gemiddeld zo'n 5,5 uur per dag achter een scherm zitten. Zeker bij telefoons zien we dat deze bij veelvuldig gebruik snel leeg kunnen gaan. Je kunt er dan voor kiezen om op te laden via je laptop of computer, draadloos opladen, laden via een snellader óf het gebruik van een powerbank.

In deze review zetten we de beste powerbanks van 2023 voor je op een rij, waar we onder meer gekeken hebben naar de ondersteuning voor snelladen, de capaciteit, het aantal usb poorten en natuurlijk de prijs. De LifeGoods powerbank is daarbij als geclassificeerd als beste powerbank van 2023. Op zoek naar een andere powerbank die aan jouw wensen voldoet? Wij hebben de beste voor je op een rij gezet!

LifeGoods Powerbank Bekijk prijzen
Snelladen: Ja
Capaciteit: 20.000
Aantal usb aansluitingen: 2
Hierom zijn we fan:
Tegelijk opladen
Micro usb kabel
Compact formaat
Accu status
Let hierop:
Draadloos opladen
Zaklamp

Geschikt voor: Mensen die een compacte powerbank willen die een telefoon meerdere keren kan opladen.

Ben je alleen op zoek naar een powerbank om je telefoon op te laden, dan haal je met de LifeGoods Powerbank de beste powerbank van 2022 in huis. Dit komt onder meer door het compacte formaat in combinatie met de hoge capaciteit. Door het handige broekzakformaat neem je deze overal mee naartoe én laad je je telefoon meerdere keren op.

Het opladen

Kijken we naar het opladen, dan kun je met de twee usb poorten twee apparaten tegelijk opladen. In totaal zorgt dit ervoor dat je de volgende apparaten een aantal keer kunt opladen:

  • iPad Mini: maximaal drie keer volledig opladen
  • Samsung S10: Maximaal vijf keer volledig opladen
  • iPhone X: Maximaal zes keer volledig opladen

Tijdens het opladen heb je ook nog de mogelijkheid om de accu status van de powerbank te gebruiken. Hierdoor kun je ook direct zien of deze volledig opgeladen is of niet. Om de powerbank zelf op te laden, wordt er een micro usb kabel meegeleverd.

De minpunten

Vergelijken we deze powerbank met andere powerbanks in deze review, dan zien we dat deze sommige aspecten mist die andere powerbanks wel hebben. Zo kun je met deze powerbank niet draadloos opladen, iets wat bijvoorbeeld met de Lideka powerbank wel kan.

Een aspect dat deze Lideka powerbank ook heeft, is de zaklamp. Op plekken waar je geen stroom hebt om je telefoon op te laden, is de kans ook groot dat er geen stroom is om een lamp aan te maken. In dat geval biedt een zaklamp uitkomst. Ook deze missen we helaas op deze LifeGoods powerbank.

De beste lichtgewicht powerbank van 2022 vanwege het compacte design, de zichtbare accustatus en de mogelijkheid om twee apparaten tegelijk op te laden.

Verkrijgbaar bij:
MOJOGEAR XL Bekijk prijzen
Capaciteit: 20.000
Aantal usb aansluitingen: 3
Snelladen: Ja
Hierom zijn we fan:
Capaciteit
Snelladen
USB c poort
Statuslampjes
Let hierop:
Zware powerbank
Laptops opladen

Geschikt voor: Mensen die hun telefoon snel en meerdere keren willen opladen.

Een powerbank die ervoor zorgt dat je telefoon extra snel opgeladen is? Dat kan met deze MOJOGEAR XL Powerbank. Deze beschikt namelijk over één usb poort met Quickcharge 3.0, geschikt voor een Android smartphone, en usb-Power Delivery voor iPhones.

De usb (c) poorten

In totaal beschikt het apparaat over een drietal USB-poorten die je kunt gebruiken:

  • 2 usb poorten (output)
  • 1 usb c poort (in/output)
  • 1 Micro usb poort (input)

De micro usb poort kun je alleen gebruiken om het apparaat zelf op te laden. Daarvoor wordt een micro usb kabel meegeleverd. Aan de vier statuslampjes op het apparaat kun je zien wat de status van de accu is. Zo neem je nooit meer een lege powerbank mee.

Met een capaciteit van 20.000 mAh heb je de mogelijkheid om ongeveer zes keer je telefoon op te laden, afhankelijk van de telefoon die je hebt. Een iOS apparaat kun je in dat geval vaker opladen dan een Android telefoon. Let er ook op dat je met deze draagbare powerbank geen laptop kunt opladen.

De fysieke specificaties

Met een gewicht van 440 gram is deze wel wat zwaarder dan de hierboven genoemde LifeGoods Powerbank. Vergelijken we dit echter weer met de powerbanks die nog komen gaan, dan is deze weer een stuk lichter. Hoewel het gewicht dus nog wel wat lichter kan, zijn we uiteindelijk niet ontevreden.

De best geteste powerbank van 2022 met snelladen functionaliteit, drie usb poorten en statuslampjes om de accu van de powerbank zelf te bekijken.

Verkrijgbaar bij:
Lideka® Powerbank Bekijk prijzen
Capaciteit: 30.000
Aantal usb aansluitingen: 4
Snelladen: Ja
Hierom zijn we fan:
Zaklamp
Zonne energie
Capaciteit
Draadloos opladen
Let hierop:
Vliegtuig
Zwaar

Geschikt voor: Mensen die dagenlang geen stopcontact tegen komen, bijvoorbeeld op safari

Ga je regelmatig lekker kamperen of maak je verre reizen waar je niet kunt beschikken over een stopcontact, usb c aansluiting of andere stroomvoorzieningen? Dan is de Lideka Powerbank dé powerbank die je moet hebben. Deze zaklamp kan namelijk opladen op zonne energie, waardoor je nooit meer bang hoeft te zijn voor een lege batterij.

Het opladen via zonne energie

Doordat deze powerbank zonne energie gebruikt, is het een zeer milieuvriendelijke manier om je telefoon op te laden. Let er wel op dat het wat langer kan duren voordat je powerbank weer volledig is opgeladen, aangezien dit niet zo snel gaat als met echte stroom.

Daarbij hebben we nog een tweetal nadelen die we willen vermelden. Allereerst moet je opletten als je gaat reizen, aangezien zo'n grote powerbank niet mee in de handbagage mag. Daarnaast moet je bij sommige vliegtuigmaatschappen ook opletten of de powerbank wel in de ruimbagage mag.

Aangezien de powerbank beschikt over allerlei extra functies waar we zo nog op terug komen, is deze met meer dan 750 gram ook aan de zware kant. Hierdoor voel je het ook echt als je deze mee neemt. Kun je je powerbank tussentijds bijladen, dan kan bijvoorbeeld de iMoshion ook uitkomst bieden.

Extra features als draadloos opladen

Naast dat je met deze solar powerbank kunt opladen, heeft deze nog een tweetal andere aspecten. Allereerst kun je namelijk ook de zaklamp gebruiken. De kans is namelijk zeer groot dat je ook geen licht hebt als je geen stroom hebt. Hierbij komt de powerbank goed van pas.

Daarnaast kun je met deze powerbank ook draadloos opladen. De 30.000 mAh powerbank kun je gebruiken om:

  • Zo'n 12 keer je smartphone op te leden
  • Drie keer je iPad Pro volledig opladen.
  • Laptop volledig opladen

De beste powerbank van 2022 voor reizigers of mensen die graag willen kamperen vanwege de zonnecel die de powerbank oplaadt.

Verkrijgbaar bij:
iMoshion® Bekijk prijzen
Snelladen: Ja
Capaciteit: 20.000
Aantal usb aansluitingen: 3
Hierom zijn we fan:
Smartphone opladen
3 toestellen
Snel laden
Batterijpercentage
Let hierop:
Draadloos opladen
Usb c poorten

Geschikt voor: Mensen met een iPhone die graag gebruik maken van snel opladen

Gebruikers van iOS apparaten opgelet, want deze powerbank moet je hebben. Deze powerbank beschikt namelijk over een usb c aansluiting, waardoor je moeiteloos je apparaat oplaadt. Heb je een oudere iPhone, dan kun je ook de usb-aansluiting gebruiken om tot maximaal drie apparaten op te laden.

De usb C poort kun je namelijk gebruiken om je iPhone sneller op te laden dan gewoonlijk. Hierdoor heb je binnen no-time weer een iPhone die halfweg vol is, waardoor je er weer de rest van de dag tegenaan kunt. De andere usb-poorten kun je dan gebruiken voor:

Batterijpercentage weergegeven

Waar de meeste powerbanks gebruik maken van led lampjes om het batterijpercentage weer te geven, krijg je dit bij deze powerbank gewoon te zien. Hierdoor is het geen inschatting, maar weet je precies hoe vol je draagbare oplader nog zit. Deze activeer je door op de knop aan de bovenkant te drukken.

Let er wel op dat dit geen draadloze powerbank is. In tegenstelling tot de hierboven genoemde powerbank van Lideka, kun je je telefoon niet draadloos opladen en moet je deze altijd inpluggen met een usb c kabel, micro usb kabel of een gewone usb aansluiting.

De powerbank zelf opladen

Wil je de powerbank zelf opladen, dan doe je dat met de meegeleverde kabel. Dit doe je door de micro usb aansluiting te gebruiken. Door het compacte formaat van de powerbank kun je deze ook gemakkelijk mee onderweg nemen. Als je een powerbank gaat kopen, is dat voor veel mensen een belangrijk criteria.

De beste powerbank voor je iPhone vanwege het snelladen, het weergegeven batterijpercentage en de mogelijkheid om drie toestellen tegelijk op te laden.

Verkrijgbaar bij:
MOJOGEAR ULTRA Bekijk prijzen
Snelladen: Ja
Capaciteit: 26.800
Aantal usb aansluitingen: 3
Hierom zijn we fan:
Krachtige powerbank
Usb c naar usb c
Power delivery
Vliegtuig
Let hierop:
Prijs
Statuslampjes

Geschikt voor: Mensen die zwaardere elektronica willen opladen, waaronder een laptop

En als laatste hebben we nog de MOJOGEAR ULTRA. Deze powerbank beschikt over Quick Charge 3.0 en Power Delivery, waardoor je moeiteloos ja telefoon aan de snellader kunt leggen, ongeacht of het nu een iPhone of Android smartphone is.

Usb c powerbank

De MOJOGEAR ULTRA is daarnaast een van de weinig usb c powerbanks waarmee je van usb c naar usb c kunt laden. Dat wil zeggen dat je dus ook de nieuwste MacBook kunt opladen via deze kabel. In de powerbank zit 26.800 mAh, waardoor het een erg krachtige powerbank is. Deze usb c kabel krijgt je trouwens gewoon meegeleverd.

Naast dat je een MacBook kunt opladen, zijn er natuurlijk ook nog veel andere compatibele toestellen, zoals een e-reader, speakers, koptelefoons of draadloze oortjes. Kortom, je kunt deze powerbank voor allerlei verschillende doeleinden gebruiken.

Een ander groot voordeel is dat je deze powerbank ook mee het vliegtuig in mag nemen. Zoals we hierboven al gelezen hebben, mag je maximaal een 27.000 mAh powerbank meenemen. Doordat deze een 26.800 mAh capaciteit heeft, loop je hiermee geen risico.

De verbeterpunten

Kijken we naar de verbeterpunten, dan valt allereerst de prijs op. Er zijn namelijk een aantal andere powerbanks met meer functies voor een lagere prijs. Denk daarbij aan:

Bij deze powerbank wordt daarnaast het batterijpercentage weergegeven door middel van vier statuslampjes. Hierdoor kun je niet precies inschatten hoe vol deze nog is, wat weer effect kan hebben op hoe vol je je laptop kunt opladen.

De beste powerbank voor het opladen van je laptop vanwege de usb c kabel, de 26.800 mAh capaciteit en het feit dat deze gewoon in je handbagage mag!

Verkrijgbaar bij:
Product Snelladen Capaciteit Aantal usb aansluitingen
LifeGoods Powerbank LifeGoods Powerbank
Beste koop powerbank
20.000 2 Bekijk prijzen
MOJOGEAR XL MOJOGEAR XL
Best geteste powerbank
20.000 3 Bekijk prijzen
Lideka® Powerbank Lideka® Powerbank
Beste solar powerbank
30.000 4 Bekijk prijzen
iMoshion® iMoshion®
Beste powerbank iphone
20.000 3 Bekijk prijzen
MOJOGEAR ULTRA MOJOGEAR ULTRA
Beste powerbank voor laptop
26.800 3 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: dinsdag 6 juni 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit