Hoe gebruik je een powerbank?

Door: Jasper
Laatste update: 10 augustus 2022

De tijd dat de batterij van onze telefoon dagenlang meeging ligt ver achter ons. Er zitten zoveel apps en functionaliteiten op onze telefoons, dat we vaak een lege batterij hebben aan het einde van dag. Om te voorkomen dat je telefoon uitvalt, zou je een powerbank kunnen gebruiken. Maar hoe werkt zo’n apparaat?

Een powerbank gebruiken

Een powerbank is niets meer of minder dan een soort enorme buitenboord-accu. Je kunt de powerbank net zoals je telefoon gewoon opladen via een usb of in het stopcontact met een stekkertje. Met sommige powerbanks kun je verschillende telefoons tegelijkertijd opladen. Het opladen kan gewoon met de kabel die hoort bij het telefoon. Er zitten namelijk usb-poorten in een powerbank. Sommige powerbanks geven ook aan hoeveel energie er in de powerbank zit. Zo weet je, net zoals bij je telefoon, hoe snel je hem weer moet opladen.

Waar moet je op letten als je een powerbank koopt?

Bij het aanschaffen van de juiste powerbank is er veel om op te letten. Zoals gezegd zijn er powerbanks met een energie-indicatie en een bepaald aantal usb-poorten, maar er zijn ook andere kenmerken om op te letten:

  • Let op de oplaadtijd van de powerbank zelf. Doorgaans duurt het 3 tot 5 uur om de powerbank op te laden.
  • Sommige powerbanks hebben een snellaadfunctie om je telefoon in een snel tempo op te laden.
  • Let op het vermogen. 2200mAh tot 2500mAh zou genoeg moeten zijn voor het opladen van een telefoon, maar bij meerdere apparaten heb je een groter vermogen nodig.

Een powerbank in het vliegtuig

Gebruikers van een powerbank nemen het graag mee op reis. Daarom rijst vaak de vraag of de powerbank mee mag in het vliegtuig. Je kunt in het vliegtuig maximaal twee powerbanks meenemen en de totale capaciteit mag de 27 000 mAh niet overschrijden. Let ook daar op bij het aanschaffen van je powerbank als je deze graag meeneemt op je vakantie.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer