Kun je een powerbank meenemen in het vliegtuig?

Op reis gaan betekent veel foto’s maken en veel foto’s kunnen maken kan alleen met een volle telefoon. Helaas raakt onze telefoon vaak snel leeg, zeker als we op reis ook appen en Google Maps gebruiken om onze favoriete bezienswaardigheden in de stad te bekijken. Gelukkig kunnen we onze telefoons nu opladen met een powerbank en hebben we geen stopcontact meer nodig onderweg. Maar kun je de powerbank meenemen in het de cabine van het vliegtuig?

De regels voor een powerbank in je handbagage

In je handbagage kun je in principe gewoon een powerbank meenemen. Je hebt volgens de officiële regels zelfs plaats voor twee powerbanks. Maar niet meer dan dat. Ook gelden er regels voor het maximale vermogen van de apparaten. De powerbanks die je in je handbagage meeneemt in de cabine mogen namelijk niet het vermogen van 27.000 mAh overstijgen. Houd hier dus rekening mee als je je tas inpakt voor een vliegreis.

Hoe gebruik je een powerbank?

Wanneer je besloten hebt welke powerbank of meerder powerbanks je meeneemt op je reis, is het goed om ook te onderzoeken hoe je de powerbank gebruikt. Daarbij moet je letten op een aantal zaken:

  • Een powerbank laad je op via usb, doorgaans wordt er geen stekkertje meegeleverd, dus gebruik een stekkertje met usb van je telefoon op reis
  • Een powerbank met snelladen voor je smartphone kan praktisch zijn voor onderweg
  • De powerbank laadt doorgaans zelf op in 3 tot 5 uur
  • Sommige powerbanks hebben een indicatie van het energieniveau. Zo zie je hoeveel batterij er nog over is om je telefoon op te laden

Een powerbank gebruiken voor je laptop

Je kunt in principe ook je laptop of tablet opladen in een powerbank. Je hebt dan wel een kabel nodig die zowel een usb-uiteinde heeft als een uiteinde dat in de lader van je laptop past. Het kan wel wat langer duren voordat de laptop is opgeladen via een powerbank. Gebruik deze oplossing dus vooral als de nood hoog is.