Welke powerbank moet ik kopen?

Door: Jasper
Laatste update: 10 augustus 2022

Een telefoon kopen is kost veel tijd. Welke functies wil je, welke kleur en wat voor camera? Je zou verwachten dat het aanschaffen van een bijpassende powerbank makkelijker is. Toch is er zeker verschil tussen de ene en de andere powerbank. Dat roept de vraag op welke powerbank je het beste kunt kopen.

De aanschaf van een powerbank

Het vinden van de juiste powerbank vergt zeker wat onderzoek. Wat is de beste powerbank voor jouw telefoon en welke functies en laadkracht verwacht jij van een powerbank? We hebben een aantal zaken om op te letten voor je op een rijtje gezet:

  • Pas je powerbank aan op je telefoon op tablet. Sommige powerbanks werken bijvoorbeeld het beste met een Samsung en andere weer met een iPhone
  • Powerbanks worden niet altijd geleverd met een stekkertje voor het stopcontact. Er is alleen een usb-stekkertje
  • Powerbanks hebben soms een snellaadfunctie, zowel voor je telefoon als voor de accu van de powerbank zelf
  • Sommige powerbanks tonen het energieniveau dat het apparaatje nog heeft om iets op te laden
  • Je kunt een laptop opladen met een powerbank, maar dan heb je wel een powerbank met veel vermogen nodig

Wat zijn goede powerbanks?

De powerbank die je koopt is afhankelijk van jouw wensen. Toch zijn er zeker bepaalde merken die er bovenuit steken. Zo is de Samsung Powerbank bijvoorbeeld een zeer geschikte powerbank voor Android telefoons en zeker voor Samsung. Hier kun je twee apparaten tegelijkertijd aan opladen. De Trust Mobile Primo is dan bijvoorbeeld weer geschikt voor de iPhone.

Powerbanks op zonne energie

Powerbanks hoeven niet altijd via een laptop of een stekkertje opgeladen te worden. Er zijn ook powerbanks die werken op de kracht van de zon aan de hand van een klein zonnepaneel. Dit is met name handig op de camping. De Xtorm Fuel Series Power Bank Solar FS305 heeft bijvoorbeeld een vermogen van 10.000 mAh het duurt wel echter zeer lang voor de powerbank zelf helemaal is opgeladen.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer