Beste Puppyvoer 2022

Laatste ge-update in door Els

De nieuwe hondenmand staat al te wachten in de keuken. Je ziet die kleine pup er al helemaal eigenwijs in zitten en wordt meteen overspoeld door liefde. En dat is goed. Waarom? Omdat liefde – samen met geduld, tijd en gevoel voor humor – volgens hondenexperts het hardst nodig is wanneer je een pup in huis neemt!

Naast liefde heeft jouw nieuwe puppy ook voedingsstoffen nodig die niet in gewoon hondenvoer voor volwassen honden zitten. Je hebt de puppybrokjes misschien al in de winkel zien staan met die schattige puppy’s erop. Maar welk puppyvoer is het beste voer voor jouw pup?

Wij hebben een Top 5 beste puppyvoer samengesteld door verschillende soorten met elkaar te vergelijken op basis van samenstelling, soort brok en formaat ras.

De prijs is ook een belangrijke factor maar een hoge kwaliteit voeding is nu cruciaal voor jouw pup om een gezonde, sterke volwassen hond te worden.

Hieronder vind je onze Top 5, lees snel welk voer het beste hondenvoer is voor jouw pup!

Best geteste puppyvoer
Cavom Compleet
Pets Place
Cavom Compleet
Beste puppyvoer grote rassen
Royal Canin Maxi
Pets Place
Royal Canin Maxi
Beste puppyvoer kleine rassen
Royal Canin Mini
Pets Place
Royal Canin Mini
Beste betaalbare puppyvoer
Prins Procare
Pets Place
Prins Procare
Royal Canin Medium Bekijk prijzen
Formaat: Middelgrote rassen
Soort brok: Geëxpandeerd
Eiwitgehalte: 32%
Vetgehalte: 20%
Vezelgehalte: 1,7%
Hierom zijn we fan:
Dit puppyvoer is van zeer hoge kwaliteit, wel wat duurder dan andere merken maar je krijgt echt waar voor je geld. En niet te vergeten; de puppy’s vinden het lekker!
Let hierop:
Vanwege de lucht in de brokjes kunnen gevoelige rassen last krijgen van de maag.

De beste koop puppyvoer 2022 is Royal Canin Medium omdat dit een perfect uitgebalanceerde complete voeding met verse ingrediënten is voor jouw snelgroeiende puppy van middelgroot ras.

Deze puppy brokken zijn wel duurder dan andere merken. Maar als je kijkt naar de goede kwaliteit van de voedingsstoffen, zoals het hoge aandeel hoogwaardige dierlijke eiwitten, zijn ze je geld zeker waard.

De honden zijn dol op deze luchtige krokante brokjes die op hoge temperatuur gebakken zijn. Nadeel is dat ze zwaar op de maag kunnen vallen omdat ze uitzetten in de maag. Bij gevoelige rassen kan dat leiden tot maagproblemen.

Prima puppy hondenvoer! Wordt heel graag gegeten, goede ontlasting en je pup groeit als kool!!

Cavom Compleet Bekijk prijzen
Formaat: Alle formaten rassen
Soort brok: Geperst
Eiwitgehalte: 26%
Vetgehalte: 16,5
Vezelgehalte: 1,9%
Hierom zijn we fan:
Dit puppyvoer is voor iedere pup of jonge hond geschikt en is graanvrij wat de kans op allergieën en spijsverteringsproblemen sterk vermindert.
Let hierop:
Pup kan snel te veel aankomen vanwege hoog caloriegehalte in de brokjes.

Het best geteste puppyvoer 2022 Cavom Compleet bestaat uit de allerbeste natuurlijke ingrediënten en bevat alle essentiële voedingstoffen voor iedere soort puppy of jonge hond.

Deze heerlijke brokken zijn niet zo prijzig als hun concurrent, Royal Canin. Toch zijn ze wel wat prijziger dan de supermarktbrokken.

De Cavom compleet brokjes zijn geperst. Dit houdt in dat ze een hoge voedingswaarde hebben, omdat ze op een lage temperatuur bereid zijn. Je pup met spijsverteringsproblemen verteert de brok goed, aangezien er geen lucht in de brok zit.

Verder zijn deze brokjes bijna helemaal graanvrij. Dat is een voordeel als je hond allergisch is voor graan. Er zit dus geen tarwe, maïs of andere granen in, wat de kans op eventuele allergieën en spijsverteringsproblemen sterk verminderd.

Let wel op: deze brokken bevatten veel calorieën. En net zoals bij mensen geldt: van te veel calorieën zonder genoeg beweging kom je aan. Om te voorkomen dat je hond een maatje extra heeft, kijk even hoeveel voer je hond nodig heeft. Zo blijft je pup lekker actief!

Superfijne en gezonde brok. Ook aangeraden door fokkers van grote honden. Zorgt voor een goede ontlasting en de pup vindt het erg lekker.

Royal Canin Maxi Bekijk prijzen
Formaat: Grote rassen
Soort brok: Geëxpandeerd
Eiwitgehalte: 30%
Vetgehalte: 16%
Vezelgehalte: 2,8%
Hierom zijn we fan:
Deze puppybrokken zijn perfect afgestemd op een gezonde ontwikkeling van gebit, skelet en spieropbouw van een pup van een groot ras. Daarnaast vinden puppy’s de brokjes smakelijk en zijn ze lang houdbaar.
Let hierop:
Brokjes zijn wat aan de kleine kant voor de grotere maxi puppy honden waardoor jouw pup misschien te weinig kan kauwen. Dit kun je oplossen met het kopen van een kauwspeeltje voor een gezond tandvlees en gebit.

Voor de grote honden zoals een Labrador, Golden retriever of Duitse herder pup, is Royal Canin Maxi als beste puppyvoer 2022 uit ons onderzoek gekomen. Deze brokken zijn wat aan de dure kant maar hebben een net zo hoge kwaliteit als onze nummer 1 uit dit onderzoek; de Beste koop puppy hondenvoer Royal Canin Medium.

Deze geëxpandeerde brokken zijn hard waardoor jouw pup goed moet kauwen en tandsteen wordt voorkomen. Vooral bij het doorkomen en wisselen van de tandjes is de kauwbehoefte van jouw pup groot. Door te kauwen op deze harde brokken zal jouw pup minder vaak in de hondenmand of op jouw schoenen bijten.

Voor de grotere maxi puppy honden zijn deze brokjes aan de kleine kant waardoor ze snel uitgekauwd zijn. Dit kun je oplossen door een kauwspeeltje aan te schaffen om zo het gebit en tandvlees gezond te houden.

Deze brokken zijn perfect afgestemd op de gezonde groei van grote hondenrassen. Ze bevatten de juiste verhouding tussen calcium en fosfor voor een optimale ontwikkeling van het skelet. De spiermassa kan uitstekend ontwikkelen vanwege het perfect afgestemd energie- en eiwitgehalte.

Train je jouw hond professioneel en intensief? Dan kun je jouw pup de variant met een hoger energiegehalte geven het speciaal ontwikkeld puppy voer de Royal Canin Maxi Puppy Active.

Onze pup is dol op dit voer. Perfect op gewicht en perfecte spierbouw. En genoeg energie! Het is wel wat duurder, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het effect.

Royal Canin Mini Bekijk prijzen
Formaat: Kleine rassen
Soort brok: Geëxpandeerd
Eiwitgehalte: 31%
Vetgehalte: 20%
Vezelgehalte: 1,5%
Hierom zijn we fan:
Dit puppyvoer vinden alle hondjes lekker en bevat alle nodige voedingsstoffen voor een snelgroeiende kleine pup.
Let hierop:
Dit puppyvoer is online te bestellen in 4 hoeveelheden maar in fysieke winkels zijn niet alle hoeveelheden verkrijgbaar.

Op de markt zijn verschillende soorten mini puppy brokjes, speciaal ontwikkeld voor de allerkleinste honden. Maar zit daar ook alles in wat de kleine Chihuahua of teckel nodig heeft?

Wij onderzochten ook deze mini puppy brokjes voor jou. In ons team zitten een aantal liefhebbers van deze kleine dieren. We hebben een collega met een Jack Russel, en twee collega’s met een teckel, hoe leuk is dat! We vroegen naar hun ervaringen met het mini puppyvoer. Samen met feedback van andere ‘kleinere hondenbezitters’ kwamen we tot een simpele, heldere conclusie:

Het beste puppyvoer is Royal Canin Mini omdat alle hondjes er dol op zijn!

En natuurlijk ook vanwege de hoge kwaliteit want alle benodigde voedingsstoffen voor jouw snelgroeiende kleine maatje zitten erin. En dat is belangrijk, want in 10 maanden tijd zal jouw pup 20 keer zo zwaar worden!

Royal Canin Mini geëxpandeerde brokjes zijn klein zodat jouw pup ze goed kan kauwen. Ze zijn te verkrijgen in verschillende hoeveelheden:

  • 800 gr
  • 2 kg
  • 4 kg
  • 8 kg

Prima puppy voer en mijn hondje is er dol op!

Prins Procare Bekijk prijzen
Formaat: (Middel)grote rassen
Soort brok: Geperst
Eiwitgehalte: 26%
Vetgehalte: 17%
Vezelgehalte: 3%
Hierom zijn we fan:
Dit puppyvoer heeft een goede kwaliteit tegen een lage prijs. Deze licht verteerbare brokjes zorgen voor een gezonde spijsvertering en minder ontlasting.
Let hierop:
Dit puppyvoer bevat granen wat een nadeel kan zijn voor honden met allergie of spijsverteringsproblemen.

Het beste betaalbare puppyvoer 2022 is Prins Procare voor (middel)grote rassen. Met ingrediënten als gevogelte, zalmolie, vitaminen en mineralen, zónder schadelijke kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, zou je er bijna zelf aan beginnen. Hiermee heb je een brok van hoge kwaliteit tegen een lage prijs te pakken.

Voordeel is dat deze geperste brokjes licht verteerbaar zijn dat maakt dat je pup gezonde en minder ontlasting heeft. Voordeel voor het baasje: minder drollen oprapen!

Als vervolg op deze puppybrokken heeft ProCare een grotere brok de Prins Procare Super Active. Door deze grotere brokken die dezelfde ingrediënten bevatten wordt jouw hond gestimuleerd om goed te kauwen. Dit bevordert ook weer de vertering en opname van voedingsstoffen.

Super brokken! Hond eet het met veel smaak. Krijgt mooie glanzende vacht en heeft stevige ontlasting!


Product Formaat Soort brok Eiwitgehalte Vetgehalte Vezelgehalte
Royal Canin Medium Royal Canin Medium
Beste koop puppyvoer
Middelgrote rassen Geëxpandeerd 32% 20% 1,7% Bekijk prijzen
Cavom Compleet Cavom Compleet
Best geteste puppyvoer
Alle formaten rassen Geperst 26% 16,5 1,9% Bekijk prijzen
Royal Canin Maxi Royal Canin Maxi
Beste puppyvoer grote rassen
Grote rassen Geëxpandeerd 30% 16% 2,8% Bekijk prijzen
Royal Canin Mini Royal Canin Mini
Beste puppyvoer kleine rassen
Kleine rassen Geëxpandeerd 31% 20% 1,5% Bekijk prijzen
Prins Procare Prins Procare
Beste betaalbare puppyvoer
(Middel)grote rassen Geperst 26% 17% 3% Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zondag 26 maart 2023
Door:
Els

Els heeft ruim 6 jaar ervaring als copywriter. Ze is nieuwsgierig en duikt graag diep in een onderzoek om de beste producten naar boven te halen. Ze wordt blij als ze jou kan helpen bij keuzestress!