Help! Mijn robotstofzuiger laadstation is kapot, wat nu?

Door: Jasper
Laatste update: 21 januari 2022

Dan heb je eindelijk een robotstofzuiger aangeschaft en dan doet hij het niet. Je stofzuiger laadt niet meer op. Wat is het probleem? Ik zal alle potentiƫle oorzaken opnoemen met de aangewezen oplossingen.

Een korte geschiedenis over robotstofzuigers en hun recente populariteit

Robotstofzuigers zijn al vele jaren op de markt, maar pas rond 2006 werden ze populair. In het afgelopen decennium is hun populariteit toegenomen vanwege het gemak en de effectiviteit van het reinigen van tapijten, vooral die met haren van huisdieren.

Ze zijn niet alleen meer voor mensen die in stedelijke gebieden wonen, maar voor degenen die hun huis willen onderhouden zonder tijd te verspillen aan het vervelende stofzuigen.

Vroege modellen van dit type reiniger hadden de neiging om vast te blijven zitten onder meubels en in hoeken. Ze hadden ook de slechte gewoonte om over snoeren te rennen en dingen omver te gooien, waardoor het moeilijk was voor mensen om zich in hun huizen te verplaatsen terwijl de schoonmaker aan het werk was.

Deze vroege modellen hadden ook de neiging om tegen muren en meubels te stoten, waardoor ze plotseling stopten of plotseling van richting veranderden. Naarmate de technologie evolueerde, kwamen deze problemen minder vaak voor bij nieuwere modellen die waren uitgerust met sensoren die voorkomen dat ze tegen obstakels aan botsten.

Wat moet ik doen als mijn laadstation niet meer werkt?

Je laadstation kan om meerdere redenen niet meer werken, echter kun je altijd de volgende eenvoudige stappen doorlopen om te kijken of het niet hierdoor opgelost kan worden:

  1. Trek de stekker eruit.
  2. Draai de robotstofzuiger om zodat hij op zijn rug ligt.
  3. Met een vochtige keukendoek maak je de metalen contactpunten schoon.
  4. Stof de hele robotstofzuiger waaronder het laadstation af.
  5. Zorg ervoor dat de contactpunten van het laadstation niet vast zitten.

Laadt hij nog steeds niet op? Dan moet je alle stekkers er even uithalen voor 2 uur en de stofzuiger zelf ook met niks verbinden voor die tijd.

En als dat nou nog steeds niet werkt, dan moet je een nieuwe batterij kopen. Die batterijen gaan meestal twee jaar mee.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer