Wat werkt er beter, een normale stofzuiger of robotstofzuiger?

Door: Jasper
Laatste update: 21 januari 2022

De ouderwetse stofzuiger hebben we al sinds 1901. Het werkt prima, maar na een tijdje wordt je er ook wel moe van. Je armen worden slap, het zweet breekt je uit en je wilt eigenlijk dat het zo snel mogelijk klaar is. Wat nou als er een stofzuiger was die al het schoonmaken voor je doet? Ik heb het natuurlijk over de moderne robotstofzuiger!

image

Wat is een robotstofzuiger?

Een robotstofzuiger is een zelfstandige, zelfwerkende stofzuiger. Robotstofzuigers zijn uitgerust met sensoren waarmee ze obstakels kunnen detecteren en voorkomen dat ze er tegenaan stoten.

Deze machines kunnen zonder menselijk toezicht werken, maar ze hebben meestal wel een afstandsbediening om het apparaat te helpen bedienen.

De eerste robotstofzuiger werd in 1968 gepresenteerd door uitvinder George McDonough Jr.

Verschillen normale stofzuiger en robotstofzuiger

Er zijn natuurlijk ook wel voordelen aan de traditionele stofzuiger. Om er een paar te noemen:

  • Meer geschikt voor grote schoonmaaksessies
  • Krachtigere motor
  • Je kunt meerdere verdiepingen en trappen ermee stofzuigen
  • Geschikt voor banken en stoelen

Voordelen van een robotstofzuiger:

  • Je bespaart tijd
  • Het laadt automatisch op en vereist geen vervelende snoeren
  • Uiteindelijk veel minder stof in je huis doordat het apparaat elke dag stofzuigt
  • Het zal niet van de trap vallen door de sensoren en kan makkelijk onder meubels

Een robotstofzuiger is ideaal voor mensen die het te druk hebben, erg last hebben van stof en voor mensen met rugklachten. Als je toch liever je eigen werk verricht dan kun je natuurlijk de traditionele stofzuiger gebruiken. Al met al kun je het behandelen als een goede work-out!

Wat je ook kiest, het heeft allebei zijn voor- en nadelen. Je kunt ze natuurlijk ook allebei nemen. Voor de dagelijkse kleine klussen gebruik je de robot en voor de grotere schoonmaaksessies in het weekend doe je het zelf. Ben je nou benieuwd naar een van de beste robotstofzuigers van 2022? Bekijk dan hier onze lijst!

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer