Beste roeitrainer 2022

Laatste ge-update in door Tiewen

Om in vorm te blijven of af te vallen, is beweging natuurlijk onmisbaar. Een roeitrainer is een van de meest allround fitnessapparaten waarmee je een full body workout kunt doen. Wie een roeitrainer gaat gebruiken, zal veel tijd en geld kunnen besparen om niet meer naar de sportschool te hoeven gaan. Hier vind je een overzicht van de beste roeitrainers van 2022 die je kunt kopen.

Van een interactieve roeitrainer, inklapbare roeitrainer tot een klassieke waterweerstand roeitrainer voor de juiste techniek. Wij hebben alle soorten roeitrainers met elkaar vergeleken op basis van hun functies, vermogen en gebruiksgemak.

De beste roeitrainer voor thuis is wat ons betreft de klassieke Tunturi FitRow 70 Water. Ontdek hier waarom deze roeitrainer zo goed is en welke andere beste roeitrainers er zijn voor de beginnende sporter en haal jouw topklasse roeitrainer in huis.

Tunturi FitRow 70 Water Bekijk prijzen
Soort trainer: Hydraulische weerstand
Aantal standen: 3
Opklapbaar: Ja
Hierom zijn we fan:
Deze klassieke roeitrainer met waterweerstand bootst echt roeien na en is gemakkelijk in te klappen, zodat je thuis veel ruimte bespaart.
Let hierop:
Deze roeitrainer is vrij complex om in elkaar te zetten. Je hebt er eigenlijk twee personen voor nodig om de roeitrainer te monteren.

Roeien gebeurt in het echt natuurlijk in water. Met deze waterweerstand roeitrainer van Tunturi FitRow 70 Water konden we een echte natuurlijke roeibeweging beleven alsof we op het water zaten. Dat komt door het gebruik van een watertank met hydraulische weerstand. Ze kregen we echt het gevoel alsof we ons op een roeiboot bevonden en onze weg moesten vinden door het klotsende water.

De roeitrainer heeft de volgende kenmerken:

 • Hydraulische aandrijving met watertank
 • Maakt gebruik van een handmatige versnelling
 • Drie voorgeprogrammeerde trainingsprogramma's

Er zijn niet meer dan drie voorgeprogrammeerde programma's. Dat beperkte onze trainingsvrijheid enigszins. Daarnaast is de computer ook niet verlicht. Toen we de roeimachine 's avonds gebruiken, was het daardoor lastig om het schermpje goed te kunnen zien.

Deze roeitrainer is gemaakt van stevige materialen en heeft een sterk metalen frame waardoor we veel stevigheid velden van deze roeitrainer, zelf tijdens intensief trainen. Bovendien hebben de fabrikanten ook een anti-slip-oppervlak toegepast onder het toestel, waardoor we meteen voelden dat deze stabiele roeitrainer nog meer grip heeft op welke ondergrond dan ook.

Waterweerstand beter voor onze gewrichten

Wat we fijn vinden aan deze roeitrainer met waterweerstand is dat het wat soepeler en minder belastend werkte op onze gewrichten dan een magnetische weerstand of een roeitrainer met luchtweerstand, zoals je die ook vindt in een hometrainer. We konden de roeitrainer instellen op acht weerstanden. Genoeg om verschillenden soorten spieren te trainen of een soepele cardio workout te doen.

Natuurlijk moeten we ook niet vergeten te melden dat we deze roeitrainer na onze workout zonder problemen konden inklappen, en opbergen. De wieltjes onder deze inklapbare roeitrainer maakten het nog makkelijker om het apparaat onze ons bed te schuiven. Toch zijn de wieltjes een beetje gammel en gaven ze krassen op onze vloer.

VirtuFit Ergometer Semi-Pro Bekijk prijzen
Soort trainer: Magnetische weerstand
Aantal standen: 10
Opklapbaar: Ja
Hierom zijn we fan:
Lekker compacte en gemakkelijk in te klappen roeitrainer met veel extra's
Let hierop:
Je moet deze roeitrainer aansluiten op het stopcontact, wat je bewegingsvrijheid een beetje beperkt

Het fijne aan roeitrainers voor thuis is niet alleen dat ze je hele lichaam trainen. Ze zijn namelijk ook nog eens vaak vrij compact en inklapbaar. Wat ons betreft is deze VirtuFit Ergometer Semi-Pro de beste inklapbare roeitrainer. Het inklappen van het apparaat werkt makkelijk en we hoefden alleen een boutje los te draaien en het apparaat was lekker compact om bijvoorbeeld in een kast of onder een bed op te bergen.

De roeitrainer heeft de volgende kenmerken:

 • Magnetische weerstand
 • 34 trainingsprogramma’s
 • Ergometer
 • 16 weerstandsniveaus

Gelukkig bood deze roeitrainer met magnetische weerstand ons voldoende mogelijkheden om te trainen. Zo konden we kiezen uit een selectie van maar veel voorgeprogrammeerde trainingsprogramma's. Op die manier kan iedereen die zich snel verveelt tijdens het monotoon sporten, het hart ophalen en lekker aan de slag gaan met verschillende trainingsniveaus.

Bovendien konden we ook 16 weerstandsniveaus instellen, zodat er altijd een soort weerstand past bij je trainingsniveau. We konden op die manier ook zonder gedoe snel opschalen en harder trainen.

Stabiel apparaat dat aanvoelt als in de sportschool

De VirtuFit Ergometer Semi-Pro is wat ons betreft een topklasse roeitrainer. Trainen op deze magnetische roeitrainer voelt aan alsof we ons echt in de sportschool bevonden. En dat voor een heel schappelijke prijs van minder dan 700 euro. Hoewel de enkele rail van dit roeiapparaat ons op het oog wat minder stabiel leek dan twee rails, viel het zitgemak ons alleszins mee.

Het apparaat begon ook niet heen en weer te bewegen bij als je het apparaat intensief gebruikt. Ook voor de gevorderde sporter denken we dat er veel te halen valt met de roeitrainer. Een ingebouwde hartslagmeter zorgt er namelijk voor dat je zonder problemen op wattage kunt trainen als op een echte professionele roeitrainer.

Hoewel we de roeitrainer lekker compact wisten in te klappen, moeten we wel opmerken dat je eerst een paar bouten moet losdraaien om het apparaat in te kunnen klappen. We kunnen ons voorstellen dat dit een beetje een gedoe is voor sommige gebruikers. Daarnaast vonden we het een beetje onhandig dat het apparaat stroom nodig heeft uit een stopcontact. Op die manier is de roeitrainer niet heel flexibel om overal neergezet te worden.

VirtuFit Ultimate Pro Bekijk prijzen
Soort trainer: Magnetische weerstand
Aantal standen: 16
Opklapbaar: Ja
Hierom zijn we fan:
Professionele roeitrainer met een heerlijk licht gewicht maar stevig frame
Let hierop:
De prijs van deze roeitrainer is een stuk hoger dan andere roeimachines

De beste roeimachine voor professionele sporters? Wat ons betreft is dat de VirtuFit Ultimate Pro. Deze roeitrainer kost wat meer dan de meeste instapmodellen, maar biedt je als professionele sporter dan ook veel meer vinden we. Een massieve roestvrijstalen ketting maakte het trainen op deze roeimachine erg prettig voor ons. Bovendien is het frame stevig en gaat roeien heerlijk soepel, met de juiste intensiteit.

De roeitrainer heeft de volgende kenmerken:

 • Luchtweerstand roeitrainer
 • 10 weerstandsniveaus
 • Inklapbaar model
 • Ingebouwde hartslagmeter

We hebben deze roeitrainer intensief gebruikt en kunnen bevestigen dat de belofte dat het een goede roeitrainer is voor professionele sporters, zeker klopt. Het is een van de beste roeitrainers die we getest hebben. Natuurlijk mochten we ook wel wat verwachten van de prijs van meer dan 1000 euro, maar het is goed om te weten dat je daar ook echt wat voor terugkrijgt in de vorm van een uitstekende roeitrainer met veel stabiliteit voor intensieve trainingen.

We konden onze hartslag meten met een ergometer om op wattage te trainen. Op het professionele computerschermpje konden we de volgende zaken zien:

 • Tijd per 500 meter
 • Het aantal roeislagen,
 • Calorieverbruik
 • Afstand
 • Wattage
 • Hartslag
 • RPM

Het display liet ons dus veel zien. Op die manier kun je alles uit je training halen. Het stevige frame van 50 kilogram en de roestvrijstalen kettingen van de luchtweerstand roeitrainer, maakten het geheel voor ons fijn om te gebruiken en zeker ook klaar voor de sportschool.

Prijzig en lastig in elkaar te zetten

Is er dan niets negatiefs te melden over deze roeitrainer? Over het gebruik kunnen we eigenlijk niet. Helaas is de trainer wel erg duur. Veel andere roeitrainers in deze test zijn rond de 600 euro, waar deze roeitrainer zeker 400 euro duurder is.

Daarnaast was het een fiks karwei om de roeitrainer in elkaar te zetten en was de roeitrainer zelfs ingeklapt nog een flink apparaat. Als je een compacter model zoekt is de VirtuFit Ergometer Semi-Pro wellicht een betere keuze.

Tunturi FitRow 50 Bekijk prijzen
Soort trainer: Magnetische weerstand
Aantal standen: 16
Opklapbaar: Ja
Hierom zijn we fan:
Lekker compacte roeitrainer voor een schappelijke prijs
Let hierop:
Het weerstandkoord is niet heel stevig en de roeitrainer kan wiebelen als je hard traint.

Niet iedereen is fitnessfreak. Daarom hebben we naast hele prijzige roeitrainers van 1000 euro, ook deze budget roeitrainer van minder dan 500 euro voor je getest. De Tunturi FitRow 50 is het ideale instapmodel voor iedereen die thuis wat meer wil trainen: de roeitrainer heeft alles wat je nodig hebt om thuis te trainen, maar kost simpelweg wat minder dan de rest. We hebben onderzocht wat je voor deze prijs terugkrijgt:

 • Magnetische weerstand
 • 17 trainingsprogramma's
 • 16 weerstandniveaus
 • Inklapbaar model

We hebben heel wat goedkope roeitrainers getest, maar deze Tunturi FitRow 50 is bij verre de beste koop.

We konden met deze roeitrainer bijvoorbeeld 17 trainingsprogramma's kiezen en er waren 16 weerstandniveaus, waardoor we voor elke intensiteit die we wilden een type weerstand konden vinden. Met een prettig antislip-oppervlak, wiebelde het toestel niet zoveel. Wel zo fijn, want dit apparaat is wat minder krachtig en zwaar dan de andere roeitrainers. Toen we de roeitrainer heel intensief gingen gebruiken, wiebelde deze een beetje.

Trekkoord laat te wensen over

Het trekkoord is wat ons betreft het grootste minpunt van deze roeimachine. Natuurlijk is de roeimachine scherp geprijsd, maar het zou fijn zijn als daarmee niet was beknibbeld op de kwaliteit van enkele basisprincipes, zoals een stevig koord om kracht op te zetten.

Al met al is het wat ons betreft toch een fitnessapparaat waarmee je veel voordelen mee in huis haalt: het is compact, bevat veel verschillende programma's en niveaus en is gemakkelijk te gebruiken.

DKN Airrower R-320 Roeitrainer Bekijk prijzen
Soort trainer: Luchtweerstand
Aantal standen: Traploos
Opklapbaar: Ja
Hierom zijn we fan:
Goede roeitrainer voor een schappelijke prijs
Let hierop:
Er zijn geen trainingsprogramma's, dus je moet zelf je training bepalen

De DKN Airrower R-320 Roeitrainer is wat ons betreft de beste roeitrainer met luchtweerstand. Deze luchtweerstand roeitrainer biedt namelijk alles wat je wenst van een basic roeitrainer. De prijs is schappelijk, met minder dan 600 euro en traploze weerstandsniveaus maakt roeien realistischer.

Ontdek wat deze trainer biedt:

 • Luchtweerstand roeitrainer
 • Ingebouwde wattagemeter
 • Ingebouwde hartslagmeter
 • Inklapbaar model

De DKN Airrower R-320 Roeitrainer is wat ons betreft niet alleen een geschikt model voor liefhebbers van een luchtweerstand roeitrainer. Het is ook een goede roeimachine voor sporters die een instapmodel zoeken. Het apparaat is stabiel, werkt soepel en is gemakkelijk in te klappen, net als alle andere roeitrainers in deze review. Je kunt zonder al te veel problemen de strijd aangaan op deze roeitrainer. Wat we prettig vonden is dat deze roeitrainer komt met weinig opsmuk: degelijk frame, soepel roeien en waar voor je geld. Er zijn geen weerstandsniveaus in stapjes. We konden de weerstand handmatig instellen op een voor ons geschikt niveau.

Geen trainingsprogramma's

Is dan alles helemaal top aan deze roeitrainer? Nou nee, de DKN Airrower R-320 Roeitrainer mist een bepaald aantal functies, zoals trainingsprogramma's. We moesten dus zelf onze fantasie gebruiken om een programma in elkaar te zetten. Als je altijd je eigen schema's maakt, is dit toestel dus prima. Vind je dat dat lastig? Dan raden we je aan een ander instapmodel te kiezen, zoals de Tunturi FitRow 50.

Verkrijgbaar bij:
Product Soort trainer Aantal standen Opklapbaar
Tunturi FitRow 70 Water Tunturi FitRow 70 Water
Beste roeitrainer voor thuis
Hydraulische weerstand 3 Bekijk prijzen
VirtuFit Ergometer Semi-Pro VirtuFit Ergometer Semi-Pro
Beste inklapbare roeitrainer
Magnetische weerstand 10 Bekijk prijzen
VirtuFit Ultimate Pro VirtuFit Ultimate Pro
Beste professionele roeitrainer
Magnetische weerstand 16 Bekijk prijzen
Tunturi FitRow 50 Tunturi FitRow 50
Beste budget roeitrainer
Magnetische weerstand 16 Bekijk prijzen
DKN Airrower R-320 Roeitrainer DKN Airrower R-320 Roeitrainer
Beste met luchtweerstand
Luchtweerstand Traploos Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Door:
Tiewen
 • Tiewen is een freelance copywriter die schrijft over van alles. Hij heeft een achtergrond in de journalistiek. Hij komt uit Nederland maar woont nu in Gdansk in Polen aan de Baltische kust.
 • Hij is o.a. bekend van de Speld waar hij een paar jaar geleden wat artikelen schreef
 • Tiewen is afgestudeerd als historicus maar heeft ervaring in de journalistiek