Beste Rookmelder 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Jasper

Rookmelders zijn een onmisbaar onderdeel van een veilige woning. Ongeveer de helft van alle grote branden in huis zijn kleine vuurtjes, die smeulen als ze branden, waardoor er geen groot vuur ontstaat.

Al deze smeulende branden veroorzaken veel giftige rook en veroorzaken daardoor ook de meeste slachtoffers. Installeer daarom een ​​optische rookmelder in huis dat rook detecteert van bijvoorbeeld brandende huishoudtoestellen als wasmachines of drogers (en dus brand veroorzaakt) en vervolgens een luid alarm afgeeft.

Over het algemeen is een rookmelder een klein apparaat. Aan rookmelders mag eigenlijk in geen enkel huis ontbreken, want in elk huis kan brand ontstaan. In het geval van een dergelijke onwaarschijnlijke gebeurtenis, is het belangrijk om zo snel mogelijk te kunnen handelen. Rookmelders kunnen hiervoor zorgen. Als de rookmelder rook detecteert, geeft hij een luid alarmsignaal van 85 decibel af. Bijvoorbeeld: 85 decibel is het door artsen aanbevolen startniveau voor oordopjes. Niet te verwaarlozen geluidsniveau.

Hoe kies je de beste rookmelder?

Een goed gekozen en werkende rookmelder, kan je kansen om de brand te overleven verdubbelen. Je hebt verschillende opties om de juiste rookmelder te kiezen. Rookmelders zijn een van de beste en goedkoopste manieren om vroegtijdig te waarschuwen wanneer een brand begint. Als de rookmelders op de juiste manier worden geïnstalleerd en onderhouden, kunnen ze helpen bij het voorkomen van letsels en het minimaliseren van schade aan eigendommen. En als je naar de feiten kijkt, is het duidelijk dat ze in veel gevallen het verschil betekenen tussen leven en dood. Het risico om te sterven in huizen zonder een van de beste rookmelders is twee keer zo groot als in huizen met een van de beste rookmelders.

Wil je weten welke slimme rookmelder voor jou is, dan kun je onze rookmelder top 5 gebruiken. Hierin staan 5 goede rookmelders die we getest hebben, dus kijk zeker eens goed naar welke rookmelder nu de beste is voor je woning.

 • Beste koop rookmelder - Alecto SA-110
 • Best koppelbare rookmelder - Google Nest Protect 2 stuks
 • Best geteste rookmelder - Jalo Helsinki KUPU 10
 • Beste slimme rookmelder - Google Nest Protect
 • Beste rookmelder consumentenbond - Smartwares RM218
# Product Levensduur batterij Detecteert Kleur
1 Alecto SA-110
Beste koop rookmelder
10 jaar Rook Wit Bekijk prijzen
2 Google Nest Protect 2 stuks
Best koppelbare rookmelder
10 jaar Rook/Koolmonoxide Wit Bekijk prijzen
3 Jalo Helsinki KUPU 10
Best geteste rookmelder
10 jaar Rook Donkergrijs Bekijk prijzen
4 Google Nest Protect
Beste slimme rookmelder
10 jaar Rook/koolmonoxide Wit Bekijk prijzen
5 Smartwares RM218
Beste rookmelder consumentenbond
10 jaar Rook Wit Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 22 januari 2022
Beste koop rookmelder Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Makkelijk te bevestigen, hoge kwaliteit
 • Controlelampje laat het soms afweten
Productreview:

Het grootste voordeel van de SA-110 twin rookmelder is dat deze set van 2 rookmelders is voorzien van degelijke batterijen en een levensduur maar liefst 10 jaar. Eenmaal geïnstalleerd, wat een eenvoudig klusje is, hoeft u zich er lange tijd geen zorgen over te maken. Veel klanten vertellen ons dat ze de SA-110 dubbele rookmelders met een levensduur van 10 jaar meenemen naar hun vakantieadres of caravan. Dit is natuurlijk perfect mogelijk. Veilig op vakantie en veilig thuis! Enkele feiten:

 • Aangeraden door de consumentenbond
 • BOSEC gecertificeerd. Conformiteit en kwaliteit van de producten gegarandeerd.
 • Een luid, niet te negeren, alarmsignaal van 85dB

Sterk alarmsignaal

De rookmelder moet direct kunnen reageren op een smeulende brand zodat jij en je gezin zoveel mogelijk tijd hebben om je huis te verlaten. SA-110 Twin rookmelder detecteert dit en verwittigt je op tijd! De derde zeer belangrijke veiligheidseis is de sterkte van het alarmsignaal. Het geluid van de SA-110 Twin rookmelder is 85 decibel en het geluid zorgt er niet alleen voor dat je niet slaapt, haal hem zeker in huis en bescherm jezelf en je familie.

Best koppelbare rookmelder Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Waarschuwing via stem, geluidssignaal en app
 • Aan de dure kant
Productreview:

De tweede generatie Nest Protect is volledig opnieuw ontworpen. Deze slimme rook- en koolmonoxidemelder kan snel langzaam brandende vlammen en koolmonoxide detecteren. Nest Protect vertelt je met duidelijke stem wat er gebeurt en waar het gebeurt. Je kunt Nest Protect op je telefoon uitschakelen en je kunt zelfs berichten naar je telefoon sturen als je weg bent. Bovendien controleert het zichzelf automatisch. Enkele interessante weetjes:

 • Nest Protect speurt naar snel en langzaam brandend vuur
 • Nest Protect vertelt je of er sprake is van rook of koolmonoxide
 • Nest Protect verlicht 's nachts de ruimte waar je loopt

Neem video’s op met Nest Cam

De Nest Protect rookmelders zijn draadloos aan elkaar te koppelen en ze zijn ook te gebruiken met Nest Thermostat en Nest Cam. In geval van nood kun je de Nest Cam gebruiken om video op te nemen. Traditionele alarmen geven een lage batterijspanning aan door 's avonds laat te piepen. Wanneer je de lichten uitdoet, licht Nest Protect kort groen op om je te laten weten dat alles normaal is. Wat duurder, maar volgens ons de investering waard. Kopen maar, je hebt alvast onze goedkeuring.

Best geteste rookmelder Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Met testknop, werkt op batterij, mooi design
 • Minder gebruiksvriendelijk
Productreview:

Jalo Helsinki Rookmelder Kupu 10 is een bijgewerkte versie van de originele Kupu. Kupu 10 ziet er nog net zo stijlvol en cool uit als de originele Kupu, maar deze Kupu 10 is geüpgraded. De stevige ingebouwde lithiumbatterij gaat 10 jaar mee. Zogenaamde Kupu 10, omdat de batterij van de rookmelder 10 jaar levensduur kan garanderen en dit is tevens de wettelijke levensduur van een rookmelder. Je hoeft dus niet meer te overwegen om de batterij van de rookmelder te vervangen!

Deze ventilator schakelt automatisch uit

Kupu 10 heeft een verscheidenheid aan modieuze kleuren, dus er is één kleur die bij elk interieur past. Ze zien er stijlvol uit dus je hoeft ze niet meer in een verborgen hoekje te hangen, laat ze gewoon onderdeel zijn van je interieur. Kupu 10 is mooi verpakt en bevat ook installatie-accessoires zoals schroeven en 3M-tape.

Wij zijn in ieder geval erg tevreden over rookmelder. Mooi design, niet te groot, monteren door plakstrips in minuut gebeurd en meest fijne: een amper zichtbaar rood minilampje elke 6 minuten in plaats van elke 30 seconden een enorme flashlight zoals veel brandmelders. Op basis hiervan voor ons alvast een meerwaarde om in huis te hebben.

Enkele features:

 • Mooi design
 • Montage met behulp van plakstrips
 • Amper zichtbaar rood minilampje
Beste slimme rookmelder Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Nest Protect, Nest App
 • Prijzig
Productreview:

De tweede generatie Nest Protect is volledig opnieuw ontworpen. Deze slimme rook- en koolmonoxidemelder kan snel en langzaam brandend vuur en koolmonoxide detecteren. Nest Protect vertelt je met duidelijke stem wat er gebeurt en waar het gebeurt. Je kunt Nest Protect op je mobiele apparaat uitschakelen en je kunt zelfs berichten naar je mobiele apparaat sturen als je weg bent. De rookmelder zal zichzelf ook automatisch controleren. De Nest Protect rookmelder is draadloos te koppelen en ook te gebruiken met Nest Thermostat en Nest Cam. In geval van nood kun je de Nest Cam gebruiken om video op te nemen.

Gigantisch aantal functies

Nest Protect zoekt naar snel brandend en langzaam brandend vuur.

De gesplitste spectrumsensor gebruikt licht met twee verschillende golflengten om rook te detecteren.

En wat vind je nog van deze 5 handigheden?

 • Gebruik de Nest-app om het alarm uit te schakelen
 • Nest Protect laat je weten of er rook of koolmonoxide is.
 • Tot 10 jaar bescherming.
 • Nest Protect controleert zichzelf, dus je hoeft dit niet te doen.
 • Wees alert op stoom, verminder de kans op vals alarm

Nog twijfels? Ik dacht het ook niet! Haal hem snel in huis en slaap zorgeloos!

Beste rookmelder consumentenbond Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Aangeraden door consumentenbond, 3 stuks, 85 decibel
 • Werkt niet altijd even gebruiksvriendelijk
Productreview:

Met behulp van Smartwares RM218 rookmelders, kun je tijdig actie ondernemen bij brand. De rookmelder heeft een ingebouwde batterij met een levensduur van 10 jaar, waardoor je de batterij tussendoor niet hoeft te vervangen. Een luid alarm van 85 dB kan levensbedreigende situaties voorkomen. Alle Smartwares rookmelders zijn uitgerust met een optische sensor. Een optische sensor reageert snel op smeulbranden, heeft minder valse alarmen en is milieuvriendelijk. De batterij van de RM218 rookmelder heeft een levensduur van 10 jaar, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het vervangen van de batterij. De rookmelder is uitgerust met een slaap- en stilstand. De slaapstand kan gebruikt worden om de rookmelder tijdelijk uit te schakelen, dit kan handig zijn als de lege batterij-indicator midden in de nacht begint te doven. Verder kan de sluimerknop gebruikt worden om het alarm uit te schakelen als er een vals alarm afgaat.

Zeer degelijke rookmelder

De rookmelders van Smartware maken allemaal gebruik van optische sensoren. Optische sensoren reageren snel op smeulende branden, verminderen valse alarmen en zijn milieuvriendelijk. De batterijduur van de RM218 rookmelder is 10 jaar, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het vervangen van de batterij. De rookmelder is voorzien van slaap- en pauzemodi. Slaapstand kan worden gebruikt om de rookmelder tijdelijk uit te schakelen, wat bijvoorbeeld handig is als de batterij midden in de nacht leeg raakt en je het waarschuwingsgeluid tijdelijk wilt uitschakelen. Daarnaast kan de pauzeknop worden gebruikt bij een vals alarm.

 • Eenvoudig te monteren en schoon te maken
 • Rookmelder met geïntegreerde batterij van 10 jaar waardoor je tussentijds de batterij niet hoeft te verwisselen
 • De rookmelder is uitgerust met testknop en daardoor eenvoudig te testen

Genoeg reden dus om dit toestel in huis te halen als je ‘t ons vraagt. Safe & Sound!

Jasper van Campen
Door: Jasper
Jasper is samen met Joel verantwoordelijk voor de categorie Elektronica.

Socials: Jasper
LinkedIn - Facebook - E-mail