Beste Rookmelder 2021 - Top 5

Laatste ge-update in door Jasper

Rookmelders zijn een onmisbaar onderdeel van een veilige woning. Ongeveer de helft van alle grote branden in huis zijn kleine vuurtjes, die smeulen als ze branden, waardoor er geen groot vuur ontstaat.

Al deze smeulende branden veroorzaken veel giftige rook en veroorzaken daardoor ook de meeste slachtoffers. Installeer daarom een ​​optische rookmelder in huis dat rook detecteert van bijvoorbeeld brandende huishoudtoestellen als wasmachines of drogers (en dus brand veroorzaakt) en vervolgens een luid alarm afgeeft.

Over het algemeen is een rookmelder een klein apparaat. Aan rookmelders mag eigenlijk in geen enkel huis ontbreken, want in elk huis kan brand ontstaan. In het geval van een dergelijke onwaarschijnlijke gebeurtenis, is het belangrijk om zo snel mogelijk te kunnen handelen. Rookmelders kunnen hiervoor zorgen. Als de rookmelder rook detecteert, geeft hij een luid alarmsignaal van 85 decibel af. Bijvoorbeeld: 85 decibel is het door artsen aanbevolen startniveau voor oordopjes. Niet te verwaarlozen geluidsniveau.

Hoe kies je de beste rookmelder?

Een goed gekozen en werkende rookmelder, kan je kansen om de brand te overleven verdubbelen. Je hebt verschillende opties om de juiste rookmelder te kiezen. Rookmelders zijn een van de beste en goedkoopste manieren om vroegtijdig te waarschuwen wanneer een brand begint. Als de rookmelders op de juiste manier worden geïnstalleerd en onderhouden, kunnen ze helpen bij het voorkomen van letsels en het minimaliseren van schade aan eigendommen. En als je naar de feiten kijkt, is het duidelijk dat ze in veel gevallen het verschil betekenen tussen leven en dood. Het risico om te sterven in huizen zonder een van de beste rookmelders is twee keer zo groot als in huizen met een van de beste rookmelders.

Wil je weten welke slimme rookmelder voor jou is, dan kun je onze rookmelder top 5 gebruiken. Hierin staan 5 goede rookmelders die we getest hebben, dus kijk zeker eens goed naar welke rookmelder nu de beste is voor je woning.

# Product Levensduur batterij Detecteert Kleur Prijs v.a.
1 Alecto SA-110
Beste koop rookmelder
10 jaar Rook Wit € 29,99
2 Google Nest Protect 2 stuks
Best koppelbare rookmelder
10 jaar Rook/Koolmonoxide Wit € 109,00
3 Jalo Helsinki KUPU 10
Best geteste rookmelder
10 jaar Rook Donkergrijs € 35,00
4 Google Nest Protect
Beste slimme rookmelder
10 jaar Rook/koolmonoxide Wit € 119,00
5 Smartwares RM218
Beste rookmelder consumentenbond
10 jaar Rook Wit € 18,98
Laatste prijs-update: donderdag 4 maart 2021
Jasper van Campen
Door: Jasper
Jasper is samen met Joel verantwoordelijk voor de categorie Elektronica.

Socials: Jasper
LinkedIn - Facebook - E-mail