Wanneer vervang ik mijn router?

De router is een essentieel object in ons leven. We kunnen tegenwoordig eigenlijk niet meer zonder. En dan wil je natuurlijk wel dat die goed werkt, niet waar? Ik zal je er alles over vertellen zodat jij nooit meer met een slecht functionerende router zit.

Wat zijn de tekenen dat ik mijn router moet vervangen?

Als je je router moet vervangen, betekent dit niet altijd dat je router helemaal stopt met werken. Het werkt waarschijnlijk deels niet meer. En dat is nog steeds genoeg reden om de router te vervangen.

Merk je dat je router een van deze beperkingen heeft – dan is het tijd om het te vervangen!

  • Slomer internetsnelheid
  • Het continue uitvallen: oudere routers hebben meer moeite met meerdere verzoeken verwerken.
  • Gelimiteerde draadloze dekking: de oudere routers hebben minder bereik en de kwaliteit van het signaal is ook niet al te best.
  • Te weinig Gigabit Ethernetpoorten: hoe meer apparatuur je wilt aansluiten des te meer poorten je nodig hebt. Oudere routers hebben meestal maar één poort, terwijl we tegenwoordig hoogstwaarschijnlijk een stuk of drie nodig hebben.
  • Slechte beveiliging: de beveiliging van ons netwerk wordt met de jaren steeds strenger. De oudere routers ondersteunen vermoedelijk geen moderne beveiliging versleuteling.

Je hebt besloten om je router te vervangen. Maar hoe sluit ik hem aan?

Hoe sluit ik mijn router aan?

Er is iets erg belangrijks waar je op moet letten als je je router aansluit. Ik heb het nu over de Bridge Modus. Hiermee schakel je de routerfunctie uit. En dan vraag je je zeker af, waarom is dat nodig?

Zodra je de router aansluit op je modem gaan er automatisch twee DHCP-servers aan. Dit wil je niet hebben – en daarom zet je de router in Bridge Modus. Hierdoor gaat er één DHCP-server uit. Zo verstuurt het apparaat maar één IP-adres en kun je hem in een simpele modem veranderen.