Beste saturatiemeter 2023. 5x saturatiemeters

Laatste ge-update in door Eva

Een saturatiemeter geeft je de mogelijkheid om je hartslag en de hoeveelheid zuurstof in je bloed te meten. Maar wist je dat je met de juiste saturatiemeter deze gegevens ook direct kunt doorsturen naar bijvoorbeeld de huisarts? Om je te helpen bij het kiezen van de juiste saturatiemeter, hebben we hier de beste saturatiemeters van 2023 voor je.

Deze meters hebben we vergeleken op basis van de geheugenfunctie, de mogelijkheid om de hartslag te meten en gegevens over te dragen en de prijs. Daar is de Medisana PM 100 als beste saturatiemeter van 2023 naar voren gekomen. Ben je benieuwd waarom én naar andere goede saturatiemeters? Wij hebben het antwoord voor je!

Medisana PM 100 Bekijk prijzen
Geheugenfunctie: Niet aanwezig
Hartslag meten: 30 – 235 bpm
Gegevens overdragen: Niet mogelijk
Hierom zijn we fan:
Prijs - Zuurstof - Hartslag - OneTouch
Let hierop:
Alarmfunctie - Gegevens delen

Wil je de beste saturatiemeter kopen, dan hebben we hier de Medisana PM 100 voor je geselecteerd. Het eerste wat direct bij aankoop is opgevallen, is dat het de goedkoopste saturatiemeter uit deze review is. Het verschil in prijs met de andere saturatiemeters varieert daarbij tussen de 20% en soms wel 100%!

Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat de saturatiemeter het zuurstofgehalte in je bloed meet. Dat doet deze saturatiemeter erg snel en gebruiksvriendelijk. Zodra je je vinger namelijk in het apparaat hebt geplaatst, krijg je binnen enkele seconden al het resultaat te zien. Dit wordt weergegeven in de vorm van:

 • Een getal
 • Staafdiagram
 • Golfdiagram

Ook heb je bij deze saturatiemeter de mogelijkheid om je hartslag te meten. Dit is tevens mogelijk bij de Medisana PM 100 Connect en de Alecto FPO-11, maar onderscheidt de meter wel weer van de andere meters in deze review. Het hartslagbereik van de meter ligt tussen de 30 en 235, wat een hartslagmeter overbodig maakt.

Evenals de andere meters in de review, maakt Medisana gebruik van de eenknopsbediening. Wat hier als extra voordeel bij komt kijken is dat het apparaat zichzelf ook automatisch uitschakelt als de meting gedaan heeft. Dit doet het na 8 seconden, wat voorkomt dat de batterijen snel leeg zijn.

De verbeterpunten

Helaas hebben we ook een tweetal verbeterpunten die we nog willen bespreken. Dit begint bij de alarmfunctie, een functie die bijvoorbeeld wel aanwezig is bij de Alecto FPO-11. Je krijgt in dat geval namelijk een waarschuwing als je waarden te laag zijn, zodat je direct actie kan ondernemen.

Een tweede functie die wat ons betreft ontbreekt, is de mogelijkheid om je gegevens te delen en dat de geheugenfunctie ontbreekt. Wil je je gegevens gedurende een periode van een aantal weken vastleggen, dan zal je dit op moeten schrijven. Het is niet mogelijk om dit met een applicatie te onthouden én te delen.

De beste zuurstofmeter van 2022 vanwege de scherpe prijs, de eenknopsbediening en de weergave van je metingen!

Beurer PO40 Bekijk prijzen
Geheugenfunctie: Niet aanwezig
Hartslag meten: Mogelijk
Gegevens overdragen: Niet mogelijk
Hierom zijn we fan:
Meldingen – Zuurstof & hartslag – Bijgeleverde etui - Batterijniveau
Let hierop:
Geheugenfunctie - Alarm

Met deze Beurer PO 40 meet je niet alleen je zuurstofgehalte, maar ook je hartslag. Hoewel het niet staat weergegeven wat de hartslagrange is die gemeten kan worden, is deze mogelijkheid er wel. Dit maakt een externa hartslagmeter of een smartwatch overbodig.

In tegenstelling tot sommige andere saturatiemeters, waaronder de Medisana PM 100 en de Beurer PO 60, wordt er bij deze saturatiemeter een etui meegeleverd. Hierdoor berg je het apparaat gemakkelijk op en worden beschadigingen voorkomen. Hierdoor neem je de meter ook sneller mee.

Een klein minpunt dat we nog willen vermelden is dat ook deze saturatiemeter geen geheugenfunctie heeft. Wil je dus bijhouden wat de metingen de komende periode doen, dan zul je dit zelf moeten noteren. In het opbergetui is helaas ook geen plek voor pen en papier. Het bijhouden op je telefoon is dan een van de mogelijkheden.

De meldingen

Bij deze goede saturatiemeter valt ook het aantal meldingen op dat je kunt krijgen. Zo krijg je:

 • Melding over het uitvoeren van de meting
 • Inzicht in batterijniveau
 • Melding als de meting klaar is

Zodra je de meting uit gaat voeren, kun je twee verschillende meldingen krijgen, eentje wanneer de meting is afgerond, maar ook een als de meting verkeerd wordt uitgevoerd. Dit is een unieke feature die we niet terugzien bij de andere saturatiemeters in deze review.

Daarnaast heb je ook inzicht in het batterijniveau van de saturatiemeter. Hierdoor weet je precies wanneer je een extra setje batterijen mee moet nemen of wanneer je de batterijen beter kunt vervangen. Ook hiermee onderscheidt de Beurer PO 40 zich van de concurrenten.

Helaas missen we wel één melding en dat is namelijk de alarmfunctie. Je wordt daarbij niet gewaarschuwd als je metingen onder een bepaalt niveau zakken. Dit geldt zowel voor de hartslagmeting als de saturatiemeting.

Een van de beste saturatiemeters vanwege de verschillende meldingen en het opbergetui!

Medisana PM 100 Connect Bekijk prijzen
Geheugenfunctie: Niet aanwezig
Hartslag meten: 30 – 250 bpm
Gegevens overdragen: Mogelijk
Hierom zijn we fan:
Eenknopsbediening – Hartslag & Zuurstof – Draaglus – VitaDock app
Let hierop:
Alarmfunctie – Geheugenfunctie

De Medisana PM 100 is wat ons betreft een van de beste saturatiemeters van 2022, mede vanwege de applicatie en de meegeleverde draaglus. Toch gaat het uiteindelijk om het meten van je gezondheid, wat deze saturatiemeter doet met je hartslag en het zuurstofgehalte in het bloed.

Het meten van de hartslag kan met een meetbereik van 30 tot 250 slagen per minuut. Door de eenknopsbediening is het meten ook erg eenvoudig en gaat het snel. Gebruik je het apparaat niet meer, dan gaat deze na 8 seconden automatisch uit.

Verschillen met de Medisana PM 100

Natuurlijk is hierboven de Medisana PM 100 ook al voorbij gekomen, maar toch willen we de belangrijkste verschillen even met je doornemen. Dat zijn namelijk:

 • Meegeleverde draaglus
 • VitaDock applicatie
 • Indicator van batterijniveau

We beginnen met de meegeleverde draaglus, die ervoor zorgt dat je de saturatiemeter op reis of tijdens het sporten altijd bij de hand hebt. In tegenstelling tot de hierboven genoemde Beurer PO 40 gaat het niet om een reisetui, maar alleen om een draaglus. Dit is wel een klein nadeel.

Daarnaast valt ook de gegevensoverdracht op. Na de meting heb je de mogelijkheid om de data naar de VitaDock applicatie te verzenden, waardoor je inzicht krijgt in huidige en historische metingen. Deze applicatie kun je downloaden op zowel je iPhone als Android telefoon.

Let er wel op dat je deze metingen niet op het apparaat zelf kunt zien, dit kan alleen in de applicatie. Het is daarom aan te raden om de data direct in de applicatie te zetten. Is de meting namelijk afgerond en doe je een nieuwe meting, dan wordt de vorige meting niet behouden.

En tot slot heeft de Medisana PM 100 Connect ook een batterij indicator. Hierdoor weet je precies wanneer de batterij aan vervanging toe is en sta je nooit met een lege saturatiemeter.

Een goede zuurstofmeter met applicatie om ook historische data van de metingen te bekijken!

Beurer PO60 Bekijk prijzen
Geheugenfunctie: Aanwezig
Hartslag meten: Mogelijk
Gegevens overdragen: Mogelijk
Hierom zijn we fan:
Geheugenfunctie – Data overdracht – Indicator batterijniveau - Opbergetui
Let hierop:
Aarmfunctie – Prijs

We krijgen vaak de vraag: Wat is een goede saturatiemeter? Nou, met deze Beurer PO 60 heb je er een te pakken. Dit komt mede doordat je een opbergetui krijgt meegeleverd, waardoor je de saturatiemeter zonder beschadigingen kunt meenemen. Zo neem je deze moeiteloos mee op vakantie bijvoorbeeld.

Daarnaast is er ook een indicator van het batterijniveau, zodat je nooit meer met een lege batterij komt te zitten. We missen daarin helaas wel een alarmfunctie die een notificatie geeft wanneer de metingen afwijken van de metingen die je de afgelopen dagen hebt gedaan. Dit zouden we wel verwachten met de geheugenfunctie.

Verschillen met de Beurer PO 40

In deze review is hierboven ook al de Beurer PO 40 getest. Ten opzichte van de Beurer PO 60 zijn er een aantal belangrijke verschillen die we willen benoemen:

 • De prijs
 • Geheugenfunctie
 • Data overdracht

Dit begint met de prijs van het product. De Beurer PO 60 is, mede door zijn extra functionaliteiten, een stuk duurder en tevens de duurste saturatiemeter in de review. In vergelijking met andere saturatiemeters is deze tot wel 100% duurder.

Daarnaast beschikt de Beurer PO 60 over de geheugenfunctie, waarmee je tot wel 100 metingen kunt opslaan. Daarbij is het belangrijk om te vermelden dat er maar één gebruikersprofiel is. Gebruik je deze meter dus met meerdere personen, dan heeft de geheugenfunctie ook geen toegevoegde waarde.

Een laatste punt dat we nog willen vermelden is de mogelijkheid om data over te dragen naar een mobiel apparaat. Dit doe je met de Beurer HealtManager voor je smartphone. Doordat er sprake is van software in deze applicatie, wordt je gezondheid geanalyseerd en kun je maatregelen nemen indien nodig.  

De beste zuurstofmeter van 2022 op batterij met een Beurer HealtManager app en een geheugenfunctie tot wel 100 metingen!

Fysic FPO-11 Bekijk prijzen
Geheugenfunctie: Niet aanwezig
Hartslag meten: 30 – 250 bpm
Gegevens overdragen: Niet mogelijk
Hierom zijn we fan:
Zuurstof & Hartslag – Alarmfunctie – Draagtas – Weergave
Let hierop:
Geheugenfunctie – Data overdracht

Als laatste hebben we dan nog de Alecto FPO-11, de beste Alecto saturatiemeter van dit moment. Dit komt onder meer doordat er op een accurate manier je hartslag en saturatie wordt gemeten. Zodra je je vinger in het apparaat hebt geklemd, krijg je binnen de minuut de resultaten te zien op het scherm.

Als enige saturatiemeter in deze review beschikt de Alecto FPO-11 over een alarmfunctie. Deze geeft een melding als de waarden te hoog zijn, zowel als het gaat om je hartslag als om het saturatiegehalte. Hiermee onderscheidt het zich duidelijk van de concurrentie.

Op het scherm worden de waarden in verschillende vormen weergegeven. Zo kun je kiezen uit:

 • Cijferweergave
 • Diagram weergave
 • Lijnweergave

Een laatste punt dat we nog willen vermelden is de draagtas die je krijgt. Hierdoor kun je het apparaat onbeschadigd meenemen. Naast de draagtas, krijg je ook nog een polskoord meegeleverd. Dit is vooral handig als je regelmatig je waarden moet meten en het apparaat dus altijd bij de hand wilt hebben.

De verbeterpunten

Helaas is het niet mogelijk om de data op je smartphone te zetten of om deze zichtbaar te maken in een applicatie. De metingen die gedaan worden kunnen alleen op het apparaat zelf weergegeven worden, wat we als minpunt kunnen aanmerken in vergelijking met bijvoorbeeld de Beurer PO 60.

Ook missen we de functionaliteit om de historische waarden op te slaan. Aangezien je deze niet zichtbaar krijgt in een applicatie én niet op het apparaat zelf, moet je deze noteren. Dit missen we als we dit vergelijken met de Beurer PO 60 en de Medisana PM 100 Connect.

De beste saturatiemeter van Alecto in 2022 vanwege de meegeleverde accessoires, de alarmfunctie en de mogelijkheid om je hartslag én zuurstofgehalte te meten!

Product Geheugenfunctie Hartslag meten Gegevens overdragen
Medisana PM 100 Medisana PM 100
Beste koop saturatiemeter
Niet aanwezig 30 – 235 bpm Niet mogelijk Bekijk prijzen
Beurer PO40 Beurer PO40
Best geteste saturatiemeter
Niet aanwezig Mogelijk Niet mogelijk Bekijk prijzen
Medisana PM 100 Connect Medisana PM 100 Connect
Beste saturatiemeter via mobiele app
Niet aanwezig 30 – 250 bpm Mogelijk Bekijk prijzen
Beurer PO60 Beurer PO60
Beste saturatiemeter op batterijen
Aanwezig Mogelijk Mogelijk Bekijk prijzen
Fysic FPO-11 Fysic FPO-11
Beste saturatiemeter Alecto
Niet aanwezig 30 – 250 bpm Niet mogelijk Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.