Waarom is een scheerapparaat beter dan een gewoon mesje?

Door: Stijn
Laatste update: 4 juni 2022

Niemand is zo wispelturig met zijn manier van scheren als James Bond. De Britse geheim agent kiest elke film weer voor een andere manier van scheren. Soms droog met een scheerapparaat in de auto, soms kiest hij zelfs voor een het ouderwetse scheermes. In het echte leven geven steeds meer mannen de voorkeur aan het elektrische apparaat boven een klassiek scheermesje. Wat is de reden dat mannen vaarwel zeggen tegen de klassieke manier van scheren?

Wat is beter elektrisch scheren of een scheerapparaat?

Hoewel het natuurlijk puur persoonlijk is wat je beter vindt, hebben elektrische scheerapparaten zeker een bepaald aantal voordelen ten opzichte van de klassieke manier van scheren, zoals:

● Elektrisch scheren is vaak sneller

● Je kunt zowel droog als nat scheren

● Je kunt speciale apparaten kopen voor de gevoelige huid, tegen bultjes en puistjes

● Je hebt minder kans dat je jezelf snijdt of verwondt

● Sommige apparaten reinigen zichzelf

  De nadelen van elektrisch scheren

  Natuurlijk kleven er ook nadelen aan elektrisch scheren. Zo kun je jezelf niet scheren als de accu van het apparaat leeg is en maakt het scheren aanmerkelijk meer geluid dan klassiek scheren. In het verleden was het ook lastiger om moeilijke hoekjes en randen van je gezicht glas te krijgen, maar roterende koppen en andere uitvindingen hebben dit probleem zeker opgelost. Ook de watervastheid van sommige apparaten heeft het mogelijk gemaakt om nat te scheren onder de douche met een elektrisch apparaat, wat een stuk vriendelijke is voor de gevoelige huid.

  Trimmen en scheren

  Elektrische scheerapparaten worden overigens niet alleen gebruikt om het gezicht helemaal glad te scheren. Met opzetstukken kunnen ook sikken, baarden, snorren en bakkebaarden worden bijgepunt. Samen met het glad scheren van bijvoorbeeld de wangen of nek, kunnen mannen zo thuis hun ideale baard scheren.

  Over de auteur

  Stijn

  Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen. Verder kun je bij Stijn niet a... Lees meer