Welk scheerapparaat is het beste voor een baard?

Door: Stijn
Laatste update: 4 juni 2022

Steeds meer mannen kiezen ervoor om zich niet meer helemaal glad te scheren maar een korte stoppelbaard of zelfs een langere baard te laten staan. De haren die we in onze puberteit nog weg scheerden laten we flink groeien. Toch is het niet zo dat mannen met baard zich nooit meer scheren. Ook voor baarden zijn er de juiste scheerapparaten. Wij hebben er twee gevonden waarmee je de jouwe perfect tot in de puntjes verzorgt.

Welke scheerapparaten werken het beste voor een baard?

Er zijn twee scheerapparaten die erbovenuit steken qua prestaties voor een baard. Allereerst de Philips Shaver 9000 series S9711/31. Het voordeel van dit apparaat voor de baard is dat je het scheerapparaat kunt reinigen dankzij een meegeleverd reinigingsstation dat de scheerkop automatisch reinigt, smeert en droogt. Omdat er ook een speciale trimmer is meegeleverd kun je je zware baard zelf bijhouden. Je kunt je nek eventueel zowel droog als nat vrijscheren, evenals je wangen.

Wil je liever je zware baard wel afscheren? Dan is de Braun Series 7-7899cc + CCR 2 het ideale scheerapparaat. Met dit apparaat ben je niet eindeloze uren bezig je gezicht glad te krijgen. Dat is te danken aan de innovatieve Sonische technologie en 4 gesynchroniseerde scheerelementen van het apparaatje.

Waar moet je op letten bij een scheerapparaat voor een zware baard?

Heb je zware baardgroei en wil je of je baard trimmen of juist afscheren? Let dan op de volgende mogelijkheden:

● Zit er een reinigingsstation bij het scheerapparaat of kun je je apparaat onder water afspoelen om losse haren weg te krijgen?

● Kun je dikke haren veilig en zonder pijn wegscheren? Zitten er bijvoorbeeld verschillende rotaties op het apparaat?

● Zit er een trimmer op het apparaat om een snor of baard eventueel bij te punten als je deze wilt laten staan?

    Over de auteur

    Stijn

    Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen. Verder kun je bij Stijn niet a... Lees meer