Welk scheerapparaat moet je gebruiken bij beginnende baardgroei?

Door: Stijn
Laatste update: 4 juni 2022

Tijdens onze puberteit zullen de eerste baardharen tevoorschijn komen. Iedere man weet misschien nog wel hoe het was om voor het eerst een scheermes ter hand te nemen. De laatste decennia hebben scheermessen echter veelal plaatsgemaakt voor elektrische apparaten die veel handzamer en veiliger zijn, zeker voor de beginnende baardgroei. Maar welke apparaten passen het beste bij ontluikende haren in het gezicht? Wij zochten het voor je uit.

Welke scheerapparaat is het beste voor beginnende baardgroei?

Er zijn twee scheerapparaten die er bovenuit steken voor de beginnende scheerder. De Philips Shaver S9000 Prestige SP9820/12, die het beste werkt voor de gevoelige huid van iemand die zich voor de eerste keer scheert en de Braun Series 5 50-B1620s Blauw, het beste allround scheerapparaat en daarmee een perfect instapmodel. Met de Philips series 9000 kun je zowel nat als droog scheren, waardoor je meteen kunt uittesten wat het beste bij je past. SkinComfort-ringen met anti-wrijvingscoating zorgen dat het apparaat soepel over je gezicht glijdt. De Braun Series 5 biedt ook de opties om zowel nat als droog te scheren en kan bij langere baardgroei later ook als trimmer gebruikt worden.

Waar moet je op letten als beginnende scheerder?

Wie zich nog nooit geschoren heeft, kan ook niet weten wat voor soort baardgroei en gezicht hij heeft. Misschien weet je van je vader, broer of opa dat een flinke baard of juist weinig baardgroei in de familie zit, maar veel is natuurlijk koffiedik kijken. Voordat je een scheerapparaat koopt is het echter goed op de volgende zaken te letten:

● Werkt het apparaat draadloos en is het waterbestendig voor eventueel nat scheren?

● Kun je zowel trimmen als scheren met het apparaat, voor eventueel toekomstige baardgroei?

● Heeft het apparaat een goede accuduur zodat je hem ook goed mee op reis kunt nemen?

● Soms kun je een scheerapparaat ook koppelen aan een app om je scheertechniek te verbeteren.

    Over de auteur

    Stijn

    Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen. Verder kun je bij Stijn niet a... Lees meer