Beste scheermesjes vrouwen 2022

Laatste ge-update in door Els

In een ideale wereld stap je onder de douche en 1 minuut later heb je superzachte gladgeschoren benen, oksels en bikinilijn. En Voila! De dag kan beginnen.

In werkelijkheid sta je zo lang voorovergebogen je down under te scheren dat je duizelig de douche uit wankelt. Om het nog maar niet te hebben over de bultjes en de jeuk die je daarna krijgt.

Goed nieuws: Wij hebben voor jou de beste scheermesjes voor vrouwen gevonden waarmee je heel soepel glad scheert zonder acrobatiek, irritatie of beschadiging van je huid!

We hebben verschillende soorten scheermesjes getest en vergeleken ze op kwaliteit, prijs, type scheermes, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Met trots presenteren we onze Top 5 beste scheermesjes vrouwen 2022:

Beste koop scheermesjes
ecotivity®
Bol.com
ecotivity®
Best geteste scheermesjes
Bolano®
Bol.com
Bolano®
Beste mesjes voor gevoelige huid
Boldking
Bol.com
Boldking
Beste mesjes voor bikilijn
Gillette Venus
Bol.com
Gillette Venus
ecotivity® Bekijk prijzen
Type mes: Klassiek scheermes
Aantal mesjes: 20
Hoe lang met 1 mesje: 7-8 keer
plasticvrij: Ja
Recyclebaar: Ja
Hierom zijn we fan:
Dit duurzame milieuvriendelijke scheermesje scheert super glad en rekent voor altijd af met ingegroeide haartjes en scheerirritaties.
Let hierop:
Het gebruik van dit klassieke scheermesje lijkt wat gevaarlijker dan scheren met een modern scheermesje, maar dat is het niet! Neem rustig de tijd, na een paar keer oefenen gaat het als vanzelf.

Ideaal voor: als je milieubewust bent en de tijd hebt om rustig te scheren

Niet helemaal geschikt voor: iedereen die weinig tijd heeft of neemt voor een scheerbeurt

De beste koop scheermesjes van ecotivity® zijn duurzame milieuvriendelijke scheermesjes met een plasticvrije houder en recyclebare RVS mesjes.

Als je kiest voor deze safety razor draag je niet alleen bij aan een beter milieu, je bespaart ook geld. De verwisselbare RVS scheermesjes kosten nog geen € 0,10 per stuk. Bij 2x per week scheren bespaar je tot wel 150,00 euro per jaar in vergelijking met plastic wegwerpmesjes.

Deze duurzame scheermesjes verzekeren jou van een extra gladde scheerbeurt doordat het scherpe mesje dicht op de huid scheert. In beide hoeken zit een veilig beschermkantje dat je huid goed beschermd.

Wij waren meteen verliefd op het roze vrolijke minimalistische design met de houder waar je het beste scheermesje in kan zetten. Het beste scheermesje misstaat dus niet in de badkamer naast je elektrische tandenborstel tandenborstel.

Met de ecotivity safety razor heb ik geen last meer van uitslag en bultjes na het scheren. Hij is ook goed schoon te maken, en daarmee dus super hygiënisch. Elke keer dat je hem gebruikt heb je het gevoel dat het een nieuwe mesje is!

Verkrijgbaar bij:
Bolano® Bekijk prijzen
Type mes: Klassiek scheermes
Aantal mesjes: 30
Hoe lang met 1 mesje: 7-8 keer
plasticvrij: Nee
Recyclebaar: Ja
Hierom zijn we fan:
Deze design scheermesjes hebben een open kam en een vlijmscherp mesje waardoor je heel makkelijk in één beweging je huid gladscheert.
Let hierop:
Als je het oude mesje vervangt let dan op dat je je vingers niet snijdt aan het scherpe nieuwe mesje.

Ideaal voor: als je houdt van een klassieke scheerbeleving

Niet helemaal geschikt voor: iedereen die snel onder de douche wil scheren

De best geteste scheermesjes Bolano zijn makkelijk in gebruik en hebben een hoge kwaliteit, door hun hoogwaardige coating.

De 30 bijgeleverde RVS losse mesjes zijn zeer scherp en oneindig recyclebaar, wat goed is voor het milieu.

Deze verwisselbare double edge RVS mesjes kosten € 0,40 per stuk bij bol.com dat is goedkoop in vergelijking met andere duurdere opzetmesjes bijvoorbeeld die van de Boldking die €3,38 per stuk zijn.

Wat ons opviel was dat het scheermesje redelijk zwaar is (98 gram) wat wel prettig en degelijk aanvoelt. Het ligt goed in de hand en hoeft niet veel druk uit te oefenen, want het mesje is scherp genoeg.

Wij testten het alleen op benen scheren, dat ging vlot! Als je voor het eerst je bikinilijn gaat scheren moet je wel wat tijd nemen, omdat het even wennen is. Volgens andere gebruikers went het snel!

Ten eerste een mooi design voor in de badkamer, daarnaast is het een super solide scheermes. En het resultaat van het scheren is verbluffend glad!

Verkrijgbaar bij:
Boldking Bekijk prijzen
Type mes: Navulmesje
Aantal mesjes: 8
Hoe lang met 1 mesje: 7-8 keer
plasticvrij: Nee
Recyclebaar: Ja
Hierom zijn we fan:
Deze beste scheermesjes voor de gevoelige huid hebben 3 flexibele losse mesjes die net wat verder afstaan van de huid dan bij normale scheermesjes waardoor het zachter en toch glad scheert.
Let hierop:
Gebruik de beste scheermesjes altijd met een scheergel voor het allerbeste resultaat.

Ideaal voor: als je vaak last hebt van een geïrriteerde huid na het scheren

Niet helemaal geschikt voor: iedereen die niet veel geld uit wil of kan geven aan  scheermesjes

De beste scheermesjes voor de gevoelige huid van Boldking zijn heel erg makkelijk en veilig in gebruik. Door de 3 losse mesjes die flexibel en onafhankelijk van elkaar bewegen scheer je moeiteloos de contouren van je gezicht of andere lichaamsdelen glad.

De mesjes kunnen ook door mannen worden gebruikt. Onze mannelijke testpersoon had na 1 scheerbeurt een gladdere huid dan normaal met het scheerapparaat. Ook had hij nu geen last van rode vlekken na het scheren.

Het zijn geen goedkope mesjes maar je krijgt echt waar voor je geld omdat deze opzetmesjes perfect werken bij een gevoelige huid. De opzetstukjes van Boldking voor de normale huid of zeer gevoelige huid passen ook op de houder, dus je kan makkelijk overstappen naar een ander opzetstuk.

De verpakking is plasticvrij en de mesjes zijn recyclebaar, waardoor je bijdraagt aan een beter milieu.

De beste scheermesjes voor zeer mijn gevoelige huid. Gebruik het nu bijna 3 maanden zonder snijwondjes. Super!

Gillette Venus Deluxe Smooth Bekijk prijzen
Type mes: Navulmesje
Aantal mesjes: 8
Hoe lang met 1 mesje: 8-10 keer
plasticvrij: Nee
Recyclebaar: Nee
Hierom zijn we fan:
Deze beste Gillette Venus scheermesjes zijn makkelijk in gebruik en je hebt snel een glad resultaat. Daarnaast wordt je huid beschermd tegen wondjes door de aloë vera en SkinElixir die vrijkomt tijdens de scheerbeurt.
Let hierop:
Deze Venus Smooth scheermesjes niet per ongeluk op een natte ondergrond in de douche achterlaten, want dan lost de gel op en is het mesje niet meer bruikbaar.

Ideaal voor: vrouwen die snel en makkelijk willen gladscheren zonder aanvullende producten te gebruiken

Niet helemaal geschikt voor: iedereen die een milieuvriendelijk scheermesje de voorkeur geeft

De beste Gilette scheermesjes voor vrouwen Gillette Venus Deluxe Smooth zijn speciaal ontwikkeld voor het vrouwenlichaam. Met 5 scheerbladen per mesje scheer je heel soepel en veilig alles glad. De gel in het mesje beschermt tegen wondjes en huidirritaties, door de aloë vera en het Skin Elixer.

We probeerden deze mesjes zelf uit en vonden het supermakkelijk scheren. Het mesje ligt goed in de hand en het scheren gaat als vanzelf: met gladde benen als eindresultaat. De haartjes bleven lang weg. Daardoor is twee keer in de week scheren met deze scheermesjes voor vrouwen voldoende.

Deze scheermesjes zijn duurzaam omdat je met dit pakket 8 tot 9 maanden vooruit kan en de mesjes passen op bijna elk Venus scheersysteem (behalve Simply Venus en Venus voor de Schaamstreek).

Het mesje zorgt voor een mega zachte huid die meteen goed is verzorgd. Het mesje ligt fijn in de hand en is makkelijk te gebruiken.

Verkrijgbaar bij:
Gillette Venus Bekijk prijzen
Type mes: Navulmesje
Aantal mesjes: 8
Hoe lang met 1 mesje: 8-10 keer
plasticvrij: Nee
Recyclebaar: Nee
Hierom zijn we fan:
Deze beste scheermesjes voor vrouwen zijn super wendbaar door de bewegende flexibele kop waardoor je heel makkelijk en soepel je bikinilijn scheert. De fresia bodybutter in de gelkussentjes beschermd je huid tijdens het scheren.
Let hierop:
Er zitten twee gelkussentjes op het scheermesje en het bovenste gelkussentje is eerder uitgewerkt dan het onderste waardoor het niet meer zo prettig glijdt.

Ideaal voor: als je je bikinilijn wilt scheren op een makkelijke en soepele manier

Niet helemaal geschikt voor: iedereen die niet een groot budget heeft of niet veel uit wil geven aan scheermesjes

De beste scheermesjes voor bikinilijn van Gillette Venus  zijn flexibel, waardoor ze makkelijk in gebruik zijn en je op soepele wijze je bikinilijn scheert.

De gelkussentjes geven bodybutter af met een aangenaam parfum waardoor het mesje beter glijdt en je alle haartjes meeneemt: ook op moeilijke plekken.

Met deze scheermesjes kun je even vooruit. Mits de zeep niet te snel verdwijnt, kun je hier 9 maanden mee doen. Deze mesjes passen ook op elk Venus scheersysteem (behalve Simply Venus en Venus voor de Schaamstreek)

Doet wat het moet doen. Zeepje heeft ook goeie geur.

Product Type mes Aantal mesjes Hoe lang met 1 mesje plasticvrij Recyclebaar
ecotivity® ecotivity®
Beste koop scheermesjes
Klassiek scheermes 20 7-8 keer Bekijk prijzen
Bolano® Bolano®
Best geteste scheermesjes
Klassiek scheermes 30 7-8 keer Bekijk prijzen
Boldking Boldking
Beste mesjes voor gevoelige huid
Navulmesje 8 7-8 keer Bekijk prijzen
Gillette Venus Deluxe Smooth Gillette Venus Deluxe Smooth
Beste Gilette scheermesjes
Navulmesje 8 8-10 keer Bekijk prijzen
Gillette Venus Gillette Venus
Beste mesjes voor bikilijn
Navulmesje 8 8-10 keer Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 3 juni 2023
Door:
Els

Els heeft ruim 6 jaar ervaring als copywriter. Ze is nieuwsgierig en duikt graag diep in een onderzoek om de beste producten naar boven te halen. Ze wordt blij als ze jou kan helpen bij keuzestress!