Waar zijn senseo pads van gemaakt?

Senseo-apparaten maken koffie in een mum van tijd klaar. Een druk op de knop en de koffie is daar. Dat kan het apparaat doen door gebruik te maken van koffiepads. Maar waar zijn deze koffiepads van gemaakt en wat zit er in de pads?

Koffiepads biologisch afbreekbaar of niet?

Koffiepads van Senseo zijn gemaakt van papier en gevuld met koffie of melkpoeder. Soms zit er ook chocolademelk in of thee. De pads zijn vergelijkbaar met theezakjes en kunnen daarom gewoon bij het GFT-afval. Dit maakt Senseo een stuk duurzamer dan tegenhangers met plastic cups. Al zijn er ook daarvoor steeds vaker biologisch afbreekbare alternatieven.

Mythes rondom het crèmelaagje

Als sinds de Senseo voor het eerste werd ontwikkeld door Douwe Egberts en Philips, staat de crema of het crèmelaagje bekend als het handelskenmerk van de koffie. Maar hoe komt dit laagje tot stand? Senseo laat de koffie via een gepatenteerde methode met belletjes en lucht door het apparaat komen, waardoor de schuimkraag dus voor 100% bestaat uit koffie. Het is dus niet opgebouwd uit deels varkensvet, zoals soms wordt verondersteld.

De soorten pads voor een Senseo

In je Senseo-apparaat kunnen veel verschillende pads. Ook van andere merken dan Douwe Egberts zijn er pads die in je apparaat passen. Toch worden er over het algemeen drie soorten pads onderscheiden:

  • Gewone dunne pads voor een bak koffie
  • Dikkere pads voor sterke koffie of een grotere bak
  • Milky pads voor een snelle koffie met melk zoals cappuccino.

Er zijn inmiddels ook apparaten op de markt waarmee je naast pads ook echte melk kunt toevoegen aan je koffie voor een nog betere cappuccino of latte.

Senseo met gemalen bonen

Je kunt Senseo naast met pads ook met losse bonen gebruiken. Dat kan bijvoorbeeld met de Senseo Sarista. In dat geval werkt de machine ongeveer hetzelfde als een volautomatisch koffiezetapparaat, maar dan met die speciale Senseo-schuimkraag erop. Er zijn ook hervulbare pads op de markt. Zo kun je alle soorten gemalen koffie die je wilt erin doen.