Waarom blijft mijn Senseo knipperen?

Je hebt je Senseo-apparaat al een paar jaar met plezier gebruikt, maar je ziet merk dat het toestel begint te knipperen en daarmee niet ophoudt. Wat zou dat knipperen kunnen betekenen en hoe los het het op? Wij hebben een paar mogelijke antwoorden op dit probleem.

Redenen waarom je Senseo-apparaat blijft knipperen

Je Senseo-apparaat is geen complexe koffiemachine. Toch kan het gebeuren dat er een indicatielampje maar blijft flikkeren. Bij snel knipperen kunnen de volgende problemen zich voordoen:

  • Problemen met het water: de meter is in het water gevallen of je waterreservoir is gevuld met te weinig water. Zorg dat je je reservoir regelmatig schoonmaakt en bijvult.
  • Het apparaat is te koud: een Senseo kan niet goed tegen temperaturen onder de 10 graden. Met name in een bijkeuken in de winter kan dit voor flikkerende lampjes zorgen.
  • Het waterreservoir zit niet goed: Het kan gebeuren dat het reservoir voor het water niet vuil of leeg is, maar simpelweg niet goed op z’n plek zit. Controleer dit goed.
  • Het apparaat moet worden ontkalkt: je apparaat bevat te veel kalk en heeft een onderhoudsbeurt nodig. Soms bestaat hiervoor een speciaal CALC-lampje.

Wat als je apparaat toch blijft knipperen?

Als je apparaat toch blijft knipperen is het aan te raden contact op te nemen met de klantenservice van de fabrikant van het apparaat. In de eerste twee jaar zou je mogelijk ook de winkel kunnen bellen waar je het apparaat gekocht hebt. Je apparaat valt waarschijnlijk nog onder de garantie.

Wat je nooit moet doen

Maak je apparaat nooit zelf open als je geen verstand hebt van techniek. Ook zul je je apparaat nooit moeten ontkalken met azijn. Gebruik liever een gepaste ontkalker speciaal voor Senseo of citroenzuur in poedervorm. Azijn blijf je namelijk proeven, zelf na een paar keer spoelen.