Beste shampoo top 5 2020

Laatste ge-update in door Vera

De beste shampoo kiezen is lastig, heel lastig. Elk haartype is anders en daardoor zal ook elke wens voor een goede shampoo verschillend zijn. De beste shampoo zorgt er in de basis voor dat je haar schoon en gereinigd wordt. 

Daarnaast is een extra effect vaak wenselijk, zoals: de perfecte krul, een stralende kleur, je roos eruit, een verzorgde hoofdhuid, volume in je coupe of een booster voor beschadigd haar. Waar let je nu precies op bij het vinden van jouw perfecte shampoo?

Waarom shampoo?

Misschien gebruik je al een aantal jaren dezelfde shampoo en verwacht je niet dat de keuze voor de beste shampoo wonderen kan verrichten. Shampoo’s wassen niet alleen je haar, maar ook je hoofdhuid en daarnaast verwijderen ze de resten van schilfertjes die van je huid komen en halen ze stof en vuil uit ons haar.

Hoe kies je de beste shampoo?

De eerste en belangrijkste vraag die jij jezelf moet stellen is: wat wil ik met mijn haar? Door hier een goed beeld van te hebben, vallen er automatisch al een tal van opties af die niet geschikt zijn voor je haar.

Bijvoorbeeld: ben jij fan van volumineus haar? Dan hoef je niet te kijken naar anti roos shampoos. Wil je jouw geblondeerde en steile coupe zo lang mogelijk in stand houden? Dan valt een shampoo voor krullen bij deze af. Bedenk wat de shampoo met jouw coupe moet doen en maak hier je selectie in. Om het iets gemakkelijker voor je te maken, selecteerden we voor jou alvast de beste shampoo’s in vijf categorieën.

Shampoo top 5

In dit artikel beoordelen we 5 verschillende soorten shampoo’s waarvan wij denken dat het de beste zijn in hun categorie. We voegen er direct een kleine disclaimer aan toe: test de shampoo’s ook zelf. Dit zijn onze ervaringen, maar uiteraard komen we hierbij weer terug op onze eerste zin van dit artikel: de beste shampoo kiezen is lastig, elk haartype is anders.

Lees verder om kennis te maken met de beste zilvershampoo, anti roos shampoo, de beste shampoo bar, de beste natuurlijke shampoo en de shampoo waardoor je krullen een extra verzorgde look krijgen. Lees in onze koopgids waar je verder nog op moet letten bij aankoop van de beste shampoo voor jouw haar.

Wil je er een echt een mini spa van maken thuis? Combineer dan je douchebeurt met een gezichtsmasker en kies na je wasbeurt voor de juiste dagcrème en oogcrème.

shampoo 2
# Product Haartype Eigenschap Verpakking Prijs v.a.
1 Fudge Clean Blonde damage rewind violet shampoo - 250ml
Beste zilvershampoo
Voor blondines Geschikt voor naturel en gekleurd blond haar Tube € 18,04
2 Head & Shoulders Classic Anti-roos
Beste anti roos shampoo
Voor droog en beschadigd haar Gaat roos tegen Plastic fles € 26,69
3 N.A.E. Equilibrio Shampoo Bar Purifying - Greasy Hair 6x
Beste shampoo bar
Alle haartypen Vegan Karton € 33,99
4 Garnier Loving Blends Honing Goud Shampoo
Beste natuurlijke shampoo
Voor droog en beschadigd haar Honing geur Plastic fles € 18,41
5 Shea Moisture Coconut & Hibiscus Curl & Shine Care Set
Beste shampoo voor krullen
Voor droog en beschadigd haar & voor krullen Set bestaande uit shampoo, conditioner en masker Flacon, plastic fles en plastic pot € 31,95
Laatste prijs-update: woensdag 20 januari 2021
Vera den Grondel
Door: Vera
Vera werkt samen met haar team aan de reviews uit de categorieën Baby & Kind, Dieren, Keuken & Koken en Huishouden & Wonen. Dagelijks testen, vergelijken en reviewen ze producten om het voor jou makkelijker te maken.

Contact met Vera:
E-mail