Hoe gebruik je een shampoo bar?

Laatste update: 29 juni 2022

Haren wassen is een routine die we wekelijks een aantal keren uitvoeren of misschien zelfs dagelijks doen. Het werkt simpel: je pakt de fles met shampoo, knijp uit wat je nodig hebt in je handen en gaat met je vingers door je haren om alles goed in te zepen. Tegenwoordig kiezen we vanuit milieu-oogpunt echter steeds vaker voor een shampoo bar. Maar hoe was je je haar met zo’n shampoo bar?

Zo moet je je haar wassen met een shampoo bar

Een shampoo bar gebruiken kost meestal wat meer moeite. Je kunt namelijk niet de hoeveelheid shampoo doseren en er zit ook nog een water bij de bar waarmee je makkelijk schuim kunt maken. Dus hoe ga je wel te werk?

● Zorg in de eerste plaats ervoor dat je je handen nat maakt

● Je kunt de shampoo bar vervolgens over je handen wrijven maar ook over nat haar uitwrijven tot het begint te schuimen

● Ga vervolgens gewoon te werk zoals je normaal ja haar zou wassen en masseer je hoofdhuid goed

● Het is aan te raden de shampoo bar na gebruik droog te bewaren omdat onder de douche het water de bar te zacht maakt en je misschien zelfs zo’n plasje zeperig water onder je bar in het zeepbakje krijgt

  Waarom een shampoo bar gebruiken?

  Een shampoo bar bevat meestal meer natuurlijke en plantaardige ingrediënten en is daarom zachter voor de gevoelige en droge hoofdhuid. Bovendien gaat een bar mee voor twee flessen shampoo van zo’n 250 milliliter. Dat betekent dat je twee keer een plastic fles kunt besparen.

  Een bar is dus een zeer milieuvriendelijk alternatief voor gewone shampoo. Bovendien heeft een bar een veel kleinere omvang. Dat betekent dat een truck volgeladen kan worden met meer bars dan plastic flessen waardoor ook de impact qua CO2-uitstoot veel lager is van een bar.

  Over de auteur

  Make-over Martje

  Martje heeft jaren geleden gewerkt als schoonheidsspecialiste en nagelstyliste. Nu houdt ze zich op een andere manier bezig binnen de beautybranche. Ze test producten, geeft advies, doet make-uptutori... Lees meer