Welke shampoo is het beste voor krullen?

We gebruiken allemaal wel een shampoo. Ons haar kan namelijk vettig worden en we gebruiken bovendien steeds vaker producten in ons haar zoals haarspray of lotions. Deze moet je er zo nu en dan uitwassen. Ook is het hygiënischer om je haar om de zoveel tijd te wassen, bijvoorbeeld na het zwemmen of na een dagje strand wanneer er veel chloor en zout water in je haar zit. Er zijn shampoos veel verschillende soorten haar. Maar welke shampoo past het beste bij een coupe vol krullen?
De beste shampoo voor een bos vol krullen

Heb je een bos vol krullen? Dan zoek je waarschijnlijk naar een shampoo die past bij jouw behoeften. Shea Moisture Coconut & Hibiscus Curl & Shine Care Set komt uit de bus als beste shampoo voor krullen. Deze shampoo is op basis van natuurlijk ingrediënten zoals plantaardige producten en bestaat eigenlijk uit een serie van drie flesjes:

● een shampoo

● een conditioner

● een smoothie.

    Het idee achter dit trio aan producten is dat het je haar glans en hydratatie geeft. Het is wel aan te raden het product uit te proberen. Het kan zijn dat voor jouw specifieke krullen een andere shampoo beter werkt.

    Waar moet je nog meer op letten bij je haar wassen met krullen?

    Krullen hebben doorgaans een andere verzorging nodig dan stijl haar. Zo heeft krullen haard bijvoorbeeld meer hydratatie nodig. Het mag daarom meestal ook wel wat vetter aanvoelen dan stijl haar. Was je haar dus niet te vaak per week. Je kunt je haar soms ook gewoon uitspoelen met water, bijvoorbeeld na het sporten. Sommige mensen met krullend haar zweren zelfs bij het alleen gebruiken van een conditioner om het haar in een goede staat te houden. Maar het is natuurlijk helemaal persoonlijk aan jou wat je prettig vindt.