Welke shampoo kun je het beste gebruiken voor vet haar?

Onze haren krijgen veel te verduren. Regen, wind, een dagje strand of een leuning van een vettige stoel in de trein. Iedereen wast daarom zo nu en dan zijn of haar haren. En of we nu gezegend zijn met een mooie bos krullen of stijl haar: we willen bij het wassen van onze haren vooral van het vet afkomen. Maar welke shampoo is het beste om vet haar te bestrijden?Uit een fles of een shampoo bar?

Er zijn zowel flacons als bars op de markt om je haren te wassen. Voor shampoo geldt dat flessen shampoo voor een groot deel gevuld zijn met water. Een bar kan daarom een alternatief zijn om minder impact op het milieu te hebben. Er is immers geen plastic voor nodig. Een goede shampoo bar geeft je haar een prettig en zacht gevoel zonder vet aan te voelen en voorkomt ook droge haarpunten.

Toch heeft shampoo in een fles enkele voordelen ten opzichte van een bar:

  • ● Het schuimt beter en is makkelijker aan te brengen in vet haar
  • ● Je kunt de fles gewoon onder de douche bewaren, een bar wordt te snel nat
  • ● Er zijn meer soorten shampoos op de markt in een fles dan shampoos in barvorm

Wordt haar vetter als je vaker wast?

Vet haar wordt veroorzaakt door je haar vaak te wassen. Dit verhaal kent vrijwel iedereen. Toch is er wetenschappelijk gezien geen reden om aan te nemen dat dit waar is. Uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam blijkt dat je haar niet vetter wordt door het vaker te wassen. Het is wel zo dat je talg wegspoelt bij een wasbeurt, maar je hoofdhuid is heel slim en vult het talg aan tot een hoeveelheid die natuurlijk is en nooit meer dan dat. Toch is het niet zo dat je daarom maar elke dag moet wassen. Het beste was je 2 tot drie maal per week je haar.