Welke shampoo werkt het beste bij een droge hoofdhuid?

Een droge hoofdhuid is vervelend en kan akelige en hardnekkige roos veroorzaken. Dan heb je last van kleine witte schilfers die misschien zelfs op de schouders van je zwarte shirt of trui kunnen dwarrelen. Geen fijn gezicht en daarom is het belangrijk de droge hoofdhuid tegen te gaan. Welke shampoo helpt hierbij het beste?Een anti-roos shampoo voor droge hoofdhuid

Zoek je naar een shampoo die werkt tegen een droge hoofdhuid? Denk dan eens aan een anti-roos shampoo. Head en Shoulders steekt er met kop en schouders bovenuit als goede shampoo tegen roos. Maar waarom?

 • Het reinigt je haren zeer grondig maar pakt ook de jeukende en droge hoofdhuid aan
 • Het stopt roos voordat dit zichtbaar wordt in het haar
 • De shampoo is niet heel agressief en dermatologisch getest
 • De shampoo is bovendien pH-gebalanceerd.

  Wanneer je overigens last blijft houden van zeer hardnekkige roos is het verstandig een afspraak te maken met een dermatoloog om te kijken of je een medische shampoo nodig hebt.

  Droge hoofdhuid door allergische reacties

  Wanneer je hoofdhuid reageert op bepaalde bestanddelen van een shampoo, die meestal in een vloeibare shampoo zitten, zou je ook kunnen kiezen voor een meer neutraal alternatief zoals een shampoo bar. Zo’n bar gaat vaak langer mee dan een gewone shampoo en wanneer je kiest voor een vegan en plantaardig alternatief zullen er nooit agressieve bestanddelen in zitten die jouw hoofdhuid irriteren en uitdrogen. Ook helpen ze je om bijvoorbeeld dagelijks uitdrogende stoffen zoals haarlak uit je haar te verwijderen om een frisse en natuurlijk manier.

  Minder wassen tegen droge hoofdhuid

  Je haar minder vaak wassen helpt overigens niet tegen vet haar of juist een droge hoofdhuid omdat je huid uit zichzelf een standaard productie van talg aanmaakt. Het is dus veel belangrijker om de juiste shampoo te kiezen en je haar een aantal keer per week goed te wassen.