Beste 5 skeelers van 2022

Laatste ge-update in door Stijn

Er zijn weinig dingen die zo nostalgisch voelen als je oude skeelers uit de kast halen en er weer een rondje op toeren. Het passen, weer losser maken en dan weer strakker maken, zodat je na even oefenen weer je oude slag te pakken hebt en met verfrissende snelheden over de wegen beweegt. 

Met hoge snelheden over het fietspad of juist bibberend op de stoep: skeelers voelen hartstikke bevrijdend. Je hoeft er geen goed weer voor te hebben: je kan bijna altijd je skeelers aantrekken en op pad gaan. Dat er daarom zoveel soorten en modellen zijn, is dus niet zo verrassend. 

Maar dan rijd je tegen een oude vrouw aan, met die verfrissende snelheden, omdat je even was vergeten dat de remmen het niet deden. Tijd voor een nieuw paar dus.

We zetten een hele hoop skeelers op een rijtje en vergeleken op basis van wielmaat, type aansluiting en hardheid. We waren super enthousiast over de Move Fast Verstelbare Inlineskates, vanwege de goede prijs. Maar speelt geld geen rol? Bekijk dan vooral de Nijdam Inline Skates Verstelbaar.

Product Wielmaat Type sluiting Hardheid wielen
Move Fast verstelbare inlineskates Move Fast verstelbare inlineskates
Beste koop skeelers
72 millimeter Clipsluiting / Klittenband / Veters Gemiddelde hardheid Bekijk prijzen
Nijdam Inline Skates Verstelbaar Nijdam Inline Skates Verstelbaar
Best geteste skeelers
64 – 72 millimeter Clipsluiting / Klittenband / Veters Gemiddelde hardheid Bekijk prijzen
Nijdam Inline Skates Geo Glitz Nijdam Inline Skates Geo Glitz
Beste skeelers dames
76 millimeter Clipsluiting / Klittenband / Veters Gemiddelde hardheid Bekijk prijzen
ROCES Inlineskates ROCES Inlineskates
Beste skeelers heren
80 millimeter Clipsluiting / Klittenband / Veters Gemiddelde hardheid Bekijk prijzen
Nijdam Rolschaatsen Nijdam Rolschaatsen
Beste rollerskates
54 – 60 millimeter Clipsluiting Lagere hardheid Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 29 maart 2023
Move Fast verstelbare inlineskates Bekijk prijzen
Wielmaat: 72 millimeter
Type sluiting: Clipsluiting / Klittenband / Veters
Hardheid wielen: Gemiddelde hardheid
Hierom zijn we fan:
Hoge snelsluiting – Rem – Unisex – Uitneembare binnenschoen
Let hierop:
Wielmaat - Kinderskeelers

Laten we direct beginnen met het grootste voordeel van deze Move Inline Skates, namelijk de hoge snelsluiting. Deze zorgt ervoor dat de skeeler enorm stevig rondom je enkel en onderbeen past. Hierdoor heb je een stevige sluiting, met onder meer:

 • Clipsluiting
 • Klittenband
 • Veters

Daarbij komt ook de meer dan uitstekende rem op de achterkant van de skeelers. Zeker voor beginners kan het lastig zijn om goed af te remmen. De rem aan de achterkant draagt hieraan bij. Doordat deze laag bij de grond zit, hoef je niet veel moeite te doen om toch fatsoenlijk te kunnen remmen.

De skeelers kunnen zowel door mannen als door vrouwen gebruikt worden, wat komt doordat er gebruik is gemaakt van een sluiting met veters. Hierdoor kun je de skeelers als vrouw een stuk strakker aantrekken, terwijl mannen met bredere voeten de veters wat losser kunnen doen.

Qua hygiëne is het zeer fijn dat de binnenschoen uitneembaar is. Hierdoor kun je de schoen een stuk beter ontsmetten. Zowel de binnenschoen als de buitenschaal kun je de schoonmaken, wat nare geurtjes en schimmels voorkomt. Je kunt de skeelers het beste schoonmaken door deze stappen te volgen.

De minpunten

Helaas hebben we ook een tweetal minpunten aan te merken op deze skeelers. Allereerst is dit het feit dat de wielmaat in vergelijking met andere skeelers aan de kleine kant is. Hierdoor maak je minder snelheid, maar heb je wel net wat meer grip. Voor de echte snelheidsduivels is deze net te klein.

De fabrikant zelf heeft de skeelers aangemerkt als kinderskeelers, waardoor de kwaliteit wat lager ligt dan skeelers voor volwassenen. Let hier dus ook goed op bij het kopen van deze scooters. Voor beginnende hobbyisten is deze erg geschikt, maar minder voor skeeleraars die naar een hoger niveau willen.

De beste skeelers van 2022 door de hoge snelsluiting en de uitneembare binnenschoen!

Verkrijgbaar bij:
Nijdam Inline Skates Verstelbaar Bekijk prijzen
Wielmaat: 64 – 72 millimeter
Type sluiting: Clipsluiting / Klittenband / Veters
Hardheid wielen: Gemiddelde hardheid
Hierom zijn we fan:
Veelzijdig – Rem – Gewicht – Inbussleutels
Let hierop:
Wielmaat – Valt klein

Na de verschillende skeelers getest te hebben, zijn de Nijdam Inline Skates Go Crossing als beste uit de test gekomen. Een van de grote voordelen van deze skeelers is de veelzijdigheid, aangezien je deze zowel voor de nieuwste tricks gebruikt als om lekker te genieten van de langere ritten.

Daarnaast zien we dat de skeelers een rem hebben die laag bij de grond ligt. Hierdoor kun je snel en gecontroleerd remmen en hoef je niet helemaal achterover te leunen om goed te kunnen remmen. Dit zien we als een van de grote voordelen als we dit vergelijken met de andere skeelers.

Het gewicht zien we met 2.3 kilogram als zeer licht. Hierdoor heb je geen last van zware skeelers maar kun je moeiteloos bewegen en soepel skeeleren. De skeelers kun je daarnaast combineren met de andere producten van Nijdam, waaronder:

 • Bijpassende kniebeschermers
 • Bijpassende polsbeschermers
 • Bijpassende helmen

Doordat je er ook nog twee inbussleutels bijgeleverd krijgt, kun je de skeelers op je persoonlijke wensen afstellen. Zo kun je ook zelf de wieltjes vervangen, invetten en wisselen. Wil je de skeelers verstellen, dan kan dit met het drukknopmechanisme, waardoor je de skeelers in drie maten kunt verstellen.

Bij het aantrekken van de schoenen hebben we wel ervaren dat deze aan de kleine kant zijn. We hebben zelf skeelers gekocht van maat 37-40, waarbij ikzelf maat 38 heb. Bij het aantrekken van de skeelers had ik vooral last van het smalle model. Let hier dus op bij het kopen van de schoenen.

Wielmaat

De wielmaat is met maar 64 millimeter voor maat 25-28 en de overige maten 72 millimeter aan de kleine kant. Ga je voor het maken van veel snelheid, dan is het aan te raden om skeelers met een grotere maat te kopen. In dat geval kun je je hobby op topsnelheid uitvoeren!

Door het veelzijdige gebruik en het lichte gewicht de best geteste skeeler van 2022.

Verkrijgbaar bij:
Nijdam Inline Skates Geo Glitz Bekijk prijzen
Wielmaat: 76 millimeter
Type sluiting: Clipsluiting / Klittenband / Veters
Hardheid wielen: Gemiddelde hardheid
Hierom zijn we fan:
Smal model – Comfortabel – Wielmaat – Snelsluiting
Let hierop:
Prijs - Gewicht

De beste inline skates voor vrouwen zijn de Nijdam Inline Skates Geo Glitz. Door het smalle model is deze skeeler erg geschikt voor vrouwen. Ondanks het smalle model, is de skeeler helaas wel wat zwaarder. Hier moet je als vrouw wel even aan wennen, dus we raden aan om hier op te letten.

Zelfs als man hebben we ervaren dat de skeeler zeer comfortabel zit. Dit komt vooral door het gewicht, de hoge aansluiting en de snelsluiting waar gebruik van is gemaakt. Hierdoor heb je echt het gevoel dat je een stevige skeeler om je voet hebt waar je niet snel blessures mee gaat oplopen.

Een ander groot voordeel is de wielmaat. Zelf gebruiken we de skeelers veel om sportief en competitief te skeeleren, waarbij we bijvoorbeeld een activity tracker en Strava gebruiken om activiteiten bij te houden. De grote wielmaat zorgt ervoor dat we dit ook op snelheid kunnen doen, wat voor mij ideaal is.

Prijs

Het belangrijkste nadeel vinden we wel dat de prijs van de skeelers in vergelijking met de concurrenten een stuk hoger ligt. Deze komt namelijk boven de €100 uit, terwijl er veel andere kwalitatief goede skeelers voor lagere bedragen te krijgen zijn. Je moet dus wel bepalen of je het er voor overhebt.

Ondanks de hogere prijs, wordt er geen tas meegeleverd. De skeelers worden geleverd in een doos, waardoor je wel thuis moet zijn om de skeelers in ontvangst te nemen. De doos kun je ook gebruiken om de skeelers op te bergen en heeft de volgende afmetingen:

 • Lengte: 495 millimeter
 • Breedte: 415 millimeter
 • Hoogte: 133 millimeter

Met deze smalle inline skates van hoge kwaliteit kunnen vrouwen op hoge snelheid mooie afstanden afleggen!

Verkrijgbaar bij:
ROCES Inlineskates Bekijk prijzen
Wielmaat: 80 millimeter
Type sluiting: Clipsluiting / Klittenband / Veters
Hardheid wielen: Gemiddelde hardheid
Hierom zijn we fan:
Hoge skates – Wielmaat – Gemiddelde hardheid
Let hierop:
Zwaar – Vallen klein

Bij de ROCES Inlineskates valt direct de hoogte van de skeelers op, die de skeelers zeer geschikt maken voor heren. De skeelers staan wat hoger op de wielen, waardoor ook het zwaartepunt wat hoger ligt en je meer snelheid kunt maken. Daarbij komt dat de skates wel wat zwaarder zijn met een gewicht van 3 kg.

Wij hebben dit zelf als zowel een voor- als een nadeel ervaren. Je wint hierdoor namelijk enorm aan stevigheid, aangezien je enkels en onderbenen goed ingekapseld worden door de skeelers. Echter kan het zeker bij langere ritten wat zwaar gaan aanvoelen.

Dit komt vooral door het materiaal van de skates. Het materiaal is een groot voordeel, aangezien je dit een stuk gemakkelijker schoonmaakt. De skeelers zijn gemaakt van:

 • Aluminium
 • Textiel
 • Synthetisch materiaal

Bij het passen van de skeelers moet je wel opletten op de maat van de skeelers. Ze vallen namelijk enorm klein. Verschillende panelleden hebben grotere maten moeten bestellen om de skeelers alsnog goed te passen. We hebben in sommige gevallen zelfs twee maten verschil gehad!

De wielen

Bij de wielen valt ons twee positieve punten op. Allereerst de wielmaat van 80 millimeter, waardoor de deze skeelers echt geschikt zijn voor de snelheidsduivels die via Strava en een activity tracker willen pronken met de nieuwste ritten en statistieken.

Daarnaast zijn we bij deze grote wielmaat fan van de gemiddelde hardheid van de wielen. Hierdoor hebben we aan de ene kant de mogelijkheid om veel snelheid te maken, terwijl dit er tegelijkertijd voor zorgt dat we ook voldoende grip hebben, zelfs met wat natter weer.

De beste skeelers voor heren door het hoge frame en de grote wielmaat, geschikt voor echte snelheidsduivels!

Verkrijgbaar bij:
Nijdam Rolschaatsen Bekijk prijzen
Wielmaat: 54 – 60 millimeter
Type sluiting: Clipsluiting
Hardheid wielen: Lagere hardheid
Hierom zijn we fan:
Evenwicht – Beginners – Hardboot ontwerp – Verstelbare maat
Let hierop:
Prijs - Rem

Deze Nijdam Rolschaatsen zijn enorm geschikt voor de beginnende rolschaatsers en de kleinste skeeleraars. Dit komt vooral door het feit dat de vier wieltjes twee aan twee langs elkaar zijn geplaatst, waardoor de beginnelingen voldoende evenwicht hebben en kunnen beginnen aan een nieuwe hobby!

De wielen zijn daarbij minder hard dan normaal, vooral om dat het dus om een beginnende skeeler gaat. Op lagere snelheid is het voor veel skeeleraars wat gemakkelijker om het onder de knie te krijgen. Daarnaast zorgen de wieltjes langs elkaar er ook nog voor dat de snelheid wat lager ligt.

Dat het om een geschikte skeeler gaat, komt vooral door de verstelbare maat. Je kunt de rolschaats namelijk in vier verschillende maten verstellen, waardoor de skeeler ook met de ontwikkeling van je kind mee kunnen groeien. Dit geldt voor alle verschillende modellen:

 • Maat 25-28
 • Maat 29-32
 • Maat 33-36

Het hardboot ontwerp zorgt ervoor dat je voldoende ondersteuning hebt én dat de rolschaatsen wel tegen een stootje kunnen. De rem van de skeeler zit wel aan de voorkant, waardoor het wat moeilijker kan zijn om te remmen, zeker voor beginners. Hier moet je dan ook rekening mee houden.

Programma’s

Wat ons wel opvalt aan deze rolschaatsen is dat de prijs aan de forse kant is. Hoewel je kind hier wat meer jaren mee kan doen, zijn er zeker goedkopere rolschaatsen te vinden. Zeker voor mensen die net beginnen met rolschaatsen kan het een flinke investering zijn.

Door de plaatsing van de wieltjes en de lagere hardheid zijn dit de ideale skeelers voor beginners!

Verkrijgbaar bij:
Door:
Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen.

Verder kun je bij Stijn niet alleen lezen over computers of koelkasten, maar duikt hij met alle plezier ook in onderwerpen als beste skeelers of de meest fijne hardloopschoenen.