Beste 5 slaapbanken van 2022

Laatste ge-update in door Stijn

Een plek om te zitten, om te slapen en een toevoeging aan je interieur: het is een genot om weer een slaapbank in je kamer te hebben, maar het is een crime om er één uit te zoeken. Zo heb je de afmetingen van de bank, het materiaal en ook het aantal personen dat je erop kwijt wilt, waar je rekening mee moet houden. Met wat slecht researchwerk kan je worden opgezadeld met een product dat niet lekker zit, niet fijn slaapt en ondertussen veel ruimte in je kamer opslokt.

Daarom vergeleken we vijf verschillende slaapbanken om te kijken welke het beste zit en welke het beste ligt. Maar vooral: welke de beste koop slaapbank was. We waren geen fan van de Holstebro en werden aangenaam verrast door de slaapbank Chicago. Deze heeft extra veel comfort dankzij de aanwezigheid van een lattenbodem.

Slaapbank Chicago Bekijk prijzen
Afmetingen: Lengte: 195.5 cm - Breedte: 147.5 cm - Hoogte: 40.5 cm
Aantal personen: 2
Materiaal: Polyether vlokken
Hierom zijn we fan:
Design – Lengte – Lattenbodem – Schoonmaken
Let hierop:
Prijs – Gewichtsklasse

Laten we beginnen met de beste slaapbank van 2022, de Chicago slaapbank van Beter Bed. Na uitgebreid testen is deze slaapbank als beste uit de test gekomen, vooral vanwege de aanwezigheid van de lattenbodem. Dit zorgt voor enorm veel extra comfort in vergelijking met andere slaapbanken.

Daarnaast is het een mooie slaapbank. Je kunt deze in de kamer of op je studentenkamer zetten, zonder dat je ziet dat het een slaapbank is. En blijven er vrienden slapen, dan is het een kwestie van een heerlijk materiaal dekbedovertrek eroverheen, hoofdkussen erop en slapen maar.

De slaapbank is naast antraciet nog in een aantal kleuren verkrijgbaar, zodat er voor iedereen wel een geschikte slaapbank te koop is. Zo zien we ook nog de kleuren:

 • Blauw/groen
 • Geel/groen
 • Groen
 • Lichtgrijs
 • Roze

Helaas zien we wel dat de prijs van de slaapbank wat tegenvalt, zeker als we dit vergelijken met vergelijkbare banken. Dit vinden we dan ook een van de minpunten van deze bank.

Afmetingen

Naast dat de bank lekker ligt in verband met de lattenbodem, is de lengte ook enorm geschikt voor de langere mensen onder ons. De bank is maar liefst 196 centimeter in lengte wanneer deze als slaapbank gebruikt wordt. Dit geeft het een voordeel ten opzichte van andere slaapbanken.

Helaas hebben we hier ook een klein minpunt bij op te merken. Hoewel de bank qua lengte en breedte voldoende is om voor twee personen te fungeren, is deze dat qua gewicht niet. Het maximale gewicht is namelijk 120 kilo, wat al snel bereikt wordt als je met twee personen in de slaapbank gaat liggen.

Daarnaast is de slaapbank eenvoudig schoon te maken door een stofzuiger te gebruiken. Heb je vlekken in de bank, dan kun je er ook voor kiezen om de bank met wasmiddel schoon te maken, waar we hier de uitleg hebben. Op die manier heb je altijd een mooie en schone bank!

Veruit de beste slaapbank 2 persoons vanwege het ligcomfort, de lattenbodem en de afmeting!

Slaapbank Michigan Bekijk prijzen
Afmetingen: Lengte: 181 cm - Breedte: 89 cm - Hoogte: 84 cm
Aantal personen: 1
Materiaal: Polyether vlokken
Hierom zijn we fan:
Prijs – Gewichtsklasse – Nosag veren – Design
Let hierop:
Afmetingen – Eenpersoons

Wederom een slaapbank die bij Beter Bed te koop is. Deze slaapbank Michigan is een van de goedkopere slaapbank uit deze review, wat direct ook een van de grote voordelen is. Vergelijking we dit namelijk met de hierboven genoemde Chicago slaapbank, dan scheelt het bijna €200.   

Een aspect waarin beide slaapbanken met elkaar overeenkomen is het design. Door het neutrale design is dit een slaapbank die bij vrijwel elk interieur past, mede ook door de verschillende kleuren. Zo is de bank verkrijgbaar in antraciet, blauw en groen.

De nosag veren die gebruikt zijn, geven je direct het herkenbare gevoel van een bank. Let er wel op dat je hierdoor het gevoel hebt dat de bank wat aan de harde kant is. Het is daarmee echt een slaapbank voor een overnachting, niet als permanent bed of als vervanging van je boxspring.

Gewichtsklasse

Kijken we naar de gewichtsklasse, dan is deze met 120 kilogram uitstekend. Het bed is namelijk geschikt voor maar één persoon, waardoor 120 kilogram over het algemeen geschikt is. We moeten daarbij wel vermelden dat de afmetingen ons wat tegenvallen.

Als je namelijk een langer persoon bent, dan komt de afmeting van maximaal 180 centimeter wel wat tekort. Gebruik je de slaapbank als bed, dan heeft deze de volgende afmetingen:

 • Lengte: 181 cm
 • Breedte: 89 cm
 • Hoogte: 84 cm

Als laatste nadeel willen we nog vermelden dat het maar een eenpersoons slaapbank is. Ga je met meerdere vrienden of vriendinnen stappen, dan is het wel zo fijn dat meerdere personen lekker kunnen liggen. Met deze eenpersoons slaapbank heb je waarschijnlijk losse matrassen nodig voor de anderen.

Met de nosag veren en de zeer scherpe prijs is dit de best geteste slaapbank uit deze review!

Verkrijgbaar bij:
MOOS Riv Slaapbank Bekijk prijzen
Afmetingen: Lengte: 192 cm - Diepte: 92 cm - Hoogte: 82 cm
Aantal personen: 2
Materiaal: Polyurethaan schuim
Hierom zijn we fan:
Tweepersons – Neutrale kleur – Zitcomfort – Stevig
Let hierop:
Prijs - Smal

De duurdere maar wel zeer goede slaapbank voor twee personen is deze MOOS Riv Slaapbank. We hebben deze op verschillende aspecten getest, maar het grootste positieve punt als student is natuurlijk de stevigheid van de bank. In tegenstelling tot de andere slaapbanken is deze voor een prikkie op te halen.

Daarnaast zijn we erg te spreken over de stevige stalen poten die gebruikt zijn. Dit maakt de slaapbank zeer geschikt om op te zitten, maar ook als je na een avond stappen lekker in bed wilt vallen. De stevige poten sluiten verder aan bij het design van de bank, waardoor deze bij vrijwel elk interieur past.

Hier moeten we ook direct het belangrijkste minpunt van de bank aankaarten. De bank is namelijk alleen verkrijgbaar in grijs of zwart. Heb je liever een kleurrijk interieur, dan is dit wellicht niet de bank waar je naar op zoek bent. Toch zien we het als slaapbank als ideale en neutrale optie.

Een ander voordeel is de polyether vulling die gebruikt is. Dit zorgt er namelijk voor dat de bank haar vorm behoudt en niet gaat inzakken. Vooral als je vaak op dezelfde plek zit is dit belangrijk. Andere voordelen zijn:

 • Goedkoper
 • Veerkrachtig
 • Makkelijker te vervangen

Fysieke factoren

Qua fysieke elementen valt het op dat de bank qua afmetingen wat aan de kleine kant is. Met een breedte van maar 105 centimeter is deze bank geschikt voor kleinere personen of voor mensen die er maar eenmalig op slapen. Wil je het als boxspring gebruiken, dan is deze natuurlijk een stuk minder geschikt.

Qua gewichtsklasse is dit met 110 kilogram wel ruim voldoende. Als eenpersoons slaapbank is 110 kilogram in veel gevallen ruim voldoende. Aangezien het qua afmetingen lastig wordt om er met twee personen op te gaan liggen, vinden we dit een pluspunt. Let er wel op dat de prijs aan de hoge kant is.

De beste tweepersoons slaapbank van 2022 met heerlijk zitcomfort en genoeg ruimte voor twee personen!

Verkrijgbaar bij:
Hioshop Sander Bekijk prijzen
Afmetingen: Lengte: 218 cm - Breedte: 155 cm - Hoogte: 46 cm
Aantal personen: 2
Materiaal: Polyester
Hierom zijn we fan:
Opbergruimte – Tweepersoons – Variatie – Afmetingen
Let hierop:
Prijs – Kleuren

Hou je ervan om lekker languit op de bank te gaan liggen, maar wil je ook voor je bezoekers een slaapplek hebben? Dan is deze Hioshop Sander slaapbank een zeer geschikte slaapbank. Door het compacte design is deze zeer geschikt als luxe bank op een studentenkamer, maar ook voor je kinderen.

De slaapbank heeft een dusdanig formaat dat deze prima voor twee personen te gebruiken is. Daarnaast is de slaapbank ook geschikt als opbergruimte. De meegeleverde chaise longue heeft namelijk een opbergruimte, maar ook het deel wat je aan de slaapbank schuift heeft een opbergruimte.

De slaapbank is gevuld met heerlijk materiaal, waardoor het lijkt alsof je op een matras ligt. Qua afmetingen is dit de perfecte slaapbank, aangezien je hier voor twee personen meer dan genoeg ruimte hebt. De afmetingen van de slaapbank luiden als volgt:

 • Lengte: 218 centimeter
 • Breedte: 155 centimeter
 • Hoogte: 46 centimeter

De variatie die mogelijk is maakt het een zeer fijne slaapbank. Hoewel je de slaapbank zelf in elkaar moet zetten, kun je ook zelf bepalen of je de chaise longue aan de linker- of rechterkant van de bank wil hebben. Zo pas je deze perfect aan jouw eigen interieur aan!

De minpunten

Helaas hebben we ook een aantal minpunten ontdekt aan de slaapbank. Dat is allereerst de prijs. Vergelijken we deze slaapbank namelijk met de concurrentie, dan is deze de duurste van allemaal. Ondanks dat je er veel voor terugkrijgt, moet je je wel afvragen of je de ruimte én het budget hebt.

Daarnaast is de kleurenvariatie maar beperkt. De bank is namelijk maar in één kleur verkrijgbaar, waardoor deze niet bij elk interieur past. Zeker mensen met een kleurrijk interieur zullen niet blij worden van deze donkere bank. Let hier dus goed op bij het aanschaffen van deze slaapbank.

Het beste bedbank van 2022 vanwege het grote formaat, de opbergruimte en het heerlijke matras!

Verkrijgbaar bij:
Kave Home Arty Poef Bekijk prijzen
Afmetingen: Lengte: 180 cm - Breedte: 70 cm - Hoogte: 32 cm
Aantal personen: 1
Materiaal: Schuim
Hierom zijn we fan:
Compact – Foam – Draagkracht – Kinderkamer
Let hierop:
Prijs – Ligcomfort

Ben je op zoek naar een heerlijk zetelbed voor in de kinderkamer, dan is deze Kave Home Arty Poef ideaal. Deze is namelijk verkrijgbaar in zowel de kleuren roze als grijs, waardoor deze zowel voor op de kinderkamer van je zoon of dochter zeer geschikt is.

Door het compacte formaat kun je dit zetelbed eigenlijk in elke hoek van de kamer opbergen. Zelfs met een ruime kast heb je de mogelijkheid om het zetelbed uit het zicht op te bergen. Volledig ingeklapt heeft deze namelijk de volgende afmetingen:

 • Lengte: 89 centimeter
 • Breedte: 70 centimeter
 • Hoogte: 67 centimeter

Ondanks het compacte formaat is de draagkracht van het bed een van de grote voordelen. Met een draagkracht van maar liefst 130 kilogram kunnen je kinderen er zonder problemen op spelen en kun je deze zelfs gebruiken als er vrienden of familie blijft slapen.

Doordat de slaapbank gevuld is met schuim, behoudt deze heel lang haar vorm. Daarnaast is schuim erg duurzaam. Toch zien we ook een nadeel in het gebruik van schuim. De prijs van deze slaapbank ligt namelijk erg hoog, zeker als we kijken wat je er voor terugkrijgt.

Comfort

Ondanks de prijs is het natuurlijk ook belangrijk om te bekijken hoe de slaapbank ligt. We kunnen het helaas in niets vergelijken met een boxspring of regulier bed. Dit komt allereerst doordat het bed qua formaat wat aan de smalle kant is, waardoor je niet lekker kunt liggen.

Daarnaast is de slaaphoogte met maar 32 centimeter ook erg laag. Dit zorgt ervoor dat het voor oudere mensen al een stuk minder geschikt is. Het feit dat er schuim gebruikt is, verhoogd het ligcomfort nog wel. Toch is de lage instap wat ons betreft niet ideaal.

De beste slaapbank met goed matras van schuim vanwege de draagkracht en de eenvoudige manier van opbergen.

Verkrijgbaar bij:
Product Afmetingen Aantal personen Materiaal
Slaapbank Chicago Slaapbank Chicago
Beste koop slaapbank
Lengte: 195.5 cm - Breedte: 147.5 cm - Hoogte: 40.5 cm 2 Polyether vlokken Bekijk prijzen
Slaapbank Michigan Slaapbank Michigan
Best geteste slaapbank
Lengte: 181 cm - Breedte: 89 cm - Hoogte: 84 cm 1 Polyether vlokken Bekijk prijzen
MOOS Riv Slaapbank MOOS Riv Slaapbank
Beste 2 persoons slaapbank
Lengte: 192 cm - Diepte: 92 cm - Hoogte: 82 cm 2 Polyurethaan schuim Bekijk prijzen
Hioshop Sander Hioshop Sander
Beste slaapbank met opbergruimte
Lengte: 218 cm - Breedte: 155 cm - Hoogte: 46 cm 2 Polyester Bekijk prijzen
Kave Home Arty Poef Kave Home Arty Poef
Beste zetelbed
Lengte: 180 cm - Breedte: 70 cm - Hoogte: 32 cm 1 Schuim Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: maandag 20 maart 2023
Door:
Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen.

Verder kun je bij Stijn niet alleen lezen over computers of koelkasten, maar duikt hij met alle plezier ook in onderwerpen als beste skeelers of de meest fijne hardloopschoenen.