Beste 5 slaapmaskers van 2022

Laatste ge-update in door Eva

In een ideale wereld ga je naar bed op het moment dat het jou het beste uitkomt. Je sluit je ogen en valt meteen in een diepe, rustige slaap. Na wat zoete en misschien ook avontuurlijke dromen word je uitgerust weer wakker, klaar om de wereld te veroveren. Voila! De dag kan beginnen.

In werkelijkheid hebben veel mensen moeite om in slaap te vallen. Een belangrijke oorzaak daarvan is hinderlijk, niet uit te schakelen licht, bijvoorbeeld van buiten. Het lichaam voelt daardoor niet aan dat het nu tijd is om te slapen, waardoor je bij lange na niet aan de aanbevolen acht uur slaap komt.

Goed nieuws: met het comfortabele, lichtgewicht slaapmasker van Medoes kun je dit soort vervelende, slapeloze nachten ook voorkomen.

Hieronder staan de beste slaapmaskers van 2022. Voor meer informatie, bekijk in 1 oogopslag de vergelijkingen in de tabel of lees ons koopadvies in de koopgids.

Beste koop slaapmasker
Medoes
Bol.com
Medoes
Best geteste slaapmasker
Strex Luxe
Bol.com
Strex Luxe
Beste beste oogmasker voor zijslapers
SIMIA™ Supreme 100%
Bol.com
SIMIA™ Supreme 100%
Medoes Bekijk prijzen
Materiaal: Traagschuim/katoen
100% verduistering: Ja
Hypoallergeen: Nee
Verstelbaar: Ja
Hierom zijn we fan:
Lichtgewicht materiaal (56 g) - Verduisterend
Let hierop:
Met klittenband verstelbaar - Handwas

Op onze nummer 1 staat het lichtgewichtslaapmasker van Medoes als beste koop slaapmasker van 2022. Door de combinatie van traagschuim en katoen, is het slaapmasker met slechts 56 gram veruit het lichtste slaapmasker voor volwassenen. En dat is wat dit slaapmasker zo uniek maakt. 

Je hoeft je namelijk de volgende dag geen zorgen te maken over drukkende sporen op jouw gezicht. Het 100% natuurlijke traagschuim zorgt ervoor dat het masker meeveert. Ben jij ook zo’n onrustige slaper die constant draait? Je hoeft je geen zorgen te maken want het masker veert gewoon met jou mee. Zo kun je je rustig omrollen in je slaap zonder dat het masker een drukkend gevoel op jouw ogen heeft. 

Daarnaast is het echt een materiaal dat goed ademt. Zo voorkom je dat je met een zwetend hoofd wakker wordt. Bovendien zullen bij het dragen van dit masker jouw poriën niet verstopt raken. 

Dit slaapmasker heeft ook: 

 • een goede pasvorm 
 • een opbergtasje en oordoppen
 • is gemakkelijk te verstellen
 • moet met de hand gewassen worden 

Tijdens het testen hebben we ervaren dat het klittenband zo zijn voor- en nadelen heeft. Enerzijds is het slaapmasker gemakkelijk te verstellen aan de achterkant zodat je het perfect op jouw hoofd aansluit. Anderzijds bestaat er de kans dat het klittenband aan je haren blijft hangen. 

Wat ons nog meer is opgevallen is dat je het masker zelf met de hand moet wassen. Het is ontzettend belangrijk om het slaapmasker schoon te houden. Zo houd je je huid schoon en vrij van bacteriën. Maar omdat het masker dus niet in de wasmachine kan, moet je het dus zelf een aantal keer per week met de hand wassen. 

100% verduistering

Het slaapmasker is zo genaaid dat het goed aansluit op jouw gezicht. En dat is essentieel om het licht buiten te houden. Het slaapmasker zorgt dus voor een complete verduistering zodat jouw ogen goed kunnen rusten in het donker. 

Het masker komt samen met een opbergtasje en oordoppen. Met het opbergtasje neem je het masker gemakkelijk mee op reis. Wel zo hygiënisch en comfortabel. Plus, je krijgt er gratis oordoppen bij. Zo ben je in één keer klaar voor een goede nachtrust. 

De beste koop slaapmasker is met de hand gemaakt waardoor het perfect op jouw gezicht aansluit!

Verkrijgbaar bij:
Strex Luxe Bekijk prijzen
Materiaal: Traagschuim/mesh/katoen
Verstelbaar: Ja
100% verduistering: Ja
Hypoallergeen: Nee
Hierom zijn we fan:
3D Ergonomisch - Licht Blokkerend
Let hierop:
Handwas - Valt soms te groot

Als tweede hebben wij het Strex Luxe Slaapmasker voor jou getest. Dit masker is net wat zwaarder dan het eerste masker en weegt 60 gram. Maar net als het eerste slaapmasker heeft het een goede fit waardoor je verzekerd bent van 100% verduistering tijdens jouw slaap. 

Oogcontouren

Het is het beste oogmasker doordat het een unieke pasvorm heeft. Het onderscheidt zich van de andere toppers doordat het slaapmasker 3D ergonomisch is. Dat betekent dat het masker van oogcontouren voorzien is. De ruimte bij je ogen is dieper waardoor je ogen extra ruimte hebben. Vanwege dit unieke eigenschap in combinatie met de prijs is bij ons Strex Luxe Slaapmasker als best geteste slaapmasker 2022 genomineerd.

Nog meer over de best geteste slaapmasker: 

 • Het is verstelbaar met klittenband 
 • moet met de hand gewassen worden 
 • kan afgeven op beddengoed 
 • komt met opbergzakje

Net als onze nummer 1 is ook dit masker te verstellen met klittenband. En nu weet je al de voor- en nadelen van klittenband. Maar desondanks dat het masker te verstellen is door het klittenband, hebben wij getest dat het masker soms toch te groot valt. Dat is toch wel echt een groot nadeel omdat het kan verschuiven in je slaap. 

Goed om te weten is dat ook dit masker met de hand gewassen moet worden en je het niet gewoon in de wasmand kan gooien. Daarnaast bleek uit de test dat het masker soms afgeeft op het dekbed of kussen. Daarom raden wij aan om het masker altijd eerst goed te wassen voordat je het gaat gebruiken. 

Bij de gebruikers bij wie het masker wel goed paste, zorgt het voor 100% verduistering. En dat is wat een slaapmasker hoort te doen. Daarnaast is de stof super zacht waardoor je van een comfortabele nachtrust kan genieten. Bovendien zorgt de combinatie van traagschuim en mesh ervoor dat jouw huid kan blijven ademen. En dat is goed voor je poriën!

Met het opbergzakje kun je het masker altijd en overal mee naartoe nemen.

Verkrijgbaar bij:
SIMIA™ Supreme 100% Bekijk prijzen
Materiaal: Katoen
100% verduistering: Nee
Hypoallergeen: Nee
Verstelbaar: Ja
Hierom zijn we fan:
Verstelbaar - Kan in de wasmachine
Let hierop:
Sluit niet bij iedereen het licht compleet af - Dikke band

Op zoek naar een masker dat gegarandeerd op zijn plek blijft zitten? Dan zit je met het SIMIA™ Supreme 100% masker veilig. In tegenstelling tot zijn concurrenten blijft dit masker door de brede band altijd goed op zijn plaats zitten. Voor een onrustige slaper is dit super handig, zo kun je namelijk zorgeloos een paar keer omrollen in de nacht.

Het masker is: 

 • komt met een opbergzakje 
 • te wassen in de wasmachine 
 • van katoen 

De voor en nadelen van een katoenen band 

Een goed masker zorgt ervoor dat jouw huid kan blijven ademen. Nu is katoen een stof dat in principe een goed ademt. Maar doordat de band van het slaapmasker vrij dik is en volledig om jouw oren heen gaat, kan dat toch voor nogal wat warmte zorgen. 

Hierdoor kun je gaan zweten en kan de stof gaan plakken. Dit is niet zo gunstig voor jouw huid doordat bacteriën de kans krijgen te gaan groeien. 

Toch is de brede band enorm handig voor onrustige slapers. Draag jij namelijk ook oordoppen tijdens het slapen? Dan houdt de band deze perfect op hun plaats. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat ze aan het begin van de ochtend bij je tenen liggen. En met een verzwaringsdeken kun je jezelf nog extra verzekeren van een rustige slaap omdat dit jou tegendruk geeft. 

Wat uit ons onderzoek bleek, is dat het masker wel goed op zijn plek blijft zitten maar niet voor iedereen voor complete verduistering zorgt. Dat komt door de pasvorm van het masker. Nou is ieder hoofd natuurlijk anders, maar het is wel zo fijn als het masker doet wat hij hoort te doen. 

In tegenstelling tot de nummer 1 en 2 kan dit masker gewoon in de wasmachine. En dat is wel zo handig. Vooral omdat een schoon slaapmasker belangrijk is voor de hygiëne van je huid. 

Doordat het masker goed op zijn plaats blijft zitten zal je haar niet gaan klitten!

Verkrijgbaar bij:
Goodees Luxe Zijden Slaapmasker Bekijk prijzen
Materiaal: Zijde
100% verduistering: Nee
Hypoallergeen: Ja
Verstelbaar: Nee
Hierom zijn we fan:
100% moerbeizijde - Huidvriendelijk
Let hierop:
Niet verstelbaar - 140 gr. dus zwaarder dan de andere slaapmaskers

In onze top 5 kan een zijden slaapmasker niet ontbreken. Wellicht weet je het al: zijde is goed voor huid en haar. Niet alleen is het masker daadwerkelijk zijdezacht, het is ook nog eens anti-verouderend. Het Goodees Luxe Zijden Slaapmasker is als beste zijden slaapmasker 2022 uit de test gekomen.

De kracht van zijde

Oogmaskers zijn er in ontelbare soorten en maten. Heb jij een gevoelige huid en ben je op zoek naar een slaapmasker dat jouw huid niet beschadigd? Dan is deze zijden slaapmasker super geschikt voor jou. 

Je hebt vast ook wel eens de uitspraak ‘zijdezacht’ gehoord. Dat is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Zijde is daadwerkelijk super zacht en daarom goed voor de gevoelige huid rondom de ogen. Het zijden slaapmasker zorgt ervoor dat jouw huid kan ademen en verminderd ook nog eens rimpels!

Daarnaast is zijde hypoallergeen en een antibacterieel. Zo heb je een lage kans op een allergische reactie en blijft je huid rustig. Goodees Luxe Zijden Slaapmasker is dan ook niet voor niets als beste zijden slaapmasker 2022 uit de test gekomen. Het masker is van 100% zijde in tegenstelling tot vele van zijn concurrenten. Andere maskers bestaan namelijk vaak maar voor een deel uit zijde. 

Wat extra fijn is, is dat je het masker gewoon op 30 graden met je andere was mee kan wassen. Geen handwas voor jou dus!  

Nog meer over het oogmasker: 

 • Het heeft een luxe uitstraling 
 • Een rekbare band 
 • Is het duurste masker 
 • En ook het zwaarste masker 

Als je net van wat meer luxe houdt, past dit slaapmasker goed bij je. Zijde geeft het slaapmasker een luxe uitstraling. Een tip van ons: wil je een nachtrust met nog meer comfort en luxe? Denk dan ook eens aan een boxpring.

De minpunten 

Tijdens het testen viel ons op dat dit het enige masker is uit onze vergelijking die niet te verstellen is. De elastische band waarmee je het oogmasker voor je ogen kunt houden, kan ook nog eens knellend aanvoelen. En dat is niet fijn wanneer je in slaap probeert te vallen. 

Een ander nadeel van de elastische band is dat het perfect moet passen. Niet iedereen heeft dezelfde vorm qua hoofd. De band kan dus te klein of juist te groot vallen. Wanneer het te klein is kan het dus gaan knellen. En wanneer het te groot valt kan het gaan verschuiven. En dat wil je ook niet, want verduisterd het masker niet volledig meer. 

Het Goodees Luxe Zijden Slaapmasker is niet alleen het zwaarste maar ook nog eens het duurste masker uit onze vergelijking. Voor dat geld begrijpen wij dat een goed passend masker een must is. Past het masker jou goed? Dan investeer je in een een slaapmasker van goede kwaliteit dat langdurig meegaat. 

Moerbeijzijde eco-vriendelijk. Moerbijzeide is namelijk afkomstig van de zijdemot die alleen blaadjes van de moerbeiboom eten. Doordat de bomen niet met kunstmest of pesticiden worden bewerkt, is er alleen maar water nodig bij de productie.

Verkrijgbaar bij:
SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker Bekijk prijzen
Materiaal: Zijde
100% verduistering: Nee
Hypoallergeen: Ja
Verstelbaar: Ja
Hierom zijn we fan:
Verstelbaar - slechts 17 gr.
Let hierop:
Sluit niet geheel af - kan verschuiven

Een goede nachtrust is voor iedereen. Daarom vinden wij dat een slaapmasker speciaal voor kinderen niet kan ontbreken in onze top 5. Uit ons onderzoek is het  SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker als beste slaapmasker voor kinderen uit de test gekomen. 

Val in no-time in slaap 

Met slechts 17 gram is dit masker het lichtste slaapmasker van al onze toppers. Doordat het masker zo licht is, is het extra fijn voor kinderen. Tijdens het slapen voel je het masker bijna niet zitten en zo kunnen ze gemakkelijk in slaap vallen. 

Daarnaast kan het masker: 

 • Het masker kan gewoon in de wasmachine 
 • Is het verstelbaar 
 • Is het van zijden 

Kinderen hebben een broze huid. Wij vinden het belangrijk dat hier voorzichtig mee om wordt gegaan. Daarom bestaat deze topper, net als het vorige masker overigens, uit moerbeizijde. Als het goed is weet je nu al de voordelen van deze stof. 

We zullen ze in het kort nog even herhalen: 

 • Zijde heeft hypoallergene en antibacteriële kwaliteiten. Zo wordt de kans klein dat er allergieën beginnen op te spelen tijdens de nachtrust van je kind. 
 • Zijde is een stof dat ademt. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je kind met een bezweet hoofd wakker wordt. Na na een paar keer gebruikt te hebben, kun je het gewoon op 30 graden in de wasmachine stoppen. 

Kinderen hebben een kleiner hoofd. Daarom vinden wij het belangrijk dat het masker te verstellen is. En dat kan bij het SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker. Wat echter uit onze test bleek, is dat het masker toch soms kan verschuiven. Dat is ontzettend vervelend. Je wilt natuurlijk niet dat de nachtrust van je kind verstoord wordt. 

Is jouw kind een onrustige slaper? Kijk dan ook eens naar het matras, de hoofdkussen of een verzwaringsdeken. Stuk voor stuk zorgen deze items voor een goede slaap. Slaapt je kind fijn, dan slaap jij dat waarschijnlijk ook.

Het beste slaapmasker voor kinderen 2022 is tevens het goedkoopste slaapmasker uit onze top 5!

Verkrijgbaar bij:
Product Materiaal 100% verduistering Hypoallergeen Verstelbaar
Medoes Medoes
Beste koop slaapmasker
Traagschuim/katoen Bekijk prijzen
Strex Luxe Strex Luxe
Best geteste slaapmasker
Traagschuim/mesh/katoen Bekijk prijzen
SIMIA™ Supreme 100% SIMIA™ Supreme 100%
Beste beste oogmasker voor zijslapers
Katoen Bekijk prijzen
Goodees Luxe Zijden Slaapmasker Goodees Luxe Zijden Slaapmasker
Beste zijden slaapmasker
Zijde Bekijk prijzen
SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker
Beste slaapmasker voor kinderen
Zijde Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 29 maart 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.