Slowjuicer kopen? Ontdek de beste slowjuicers van 2023

Laatste ge-update in door Eva

De laatste jaren ligt er meer en meer nadruk op gezondheid. Dit zien we ook terug in de stijging in de consumptie van groenten en fruit in de laatste jaren. De slowjuicer is daarom hét apparaat dat ervoor zorgt dat je snel en eenvoudig je dagelijkse portie groente en fruit binnen kunt krijgen.

In deze review hebben we daarom de beste slowjuicers van 2023 voor je op een rij gezet. Daarbij hebben we gekeken naar de inhoud, het type slowjuicer, het vermogen en natuurlijk de prijs. Uiteindelijk is daar de Philips Avance Juicer HR1949/20 als beste slowjuicer van 2023 naar voren gekomen. Benieuwd naar de andere goede slowjuicers? Wij hebben ze voor je!

Product Inhoud Type slowjuicer Vermogen
Philips HR1949/20 Philips HR1949/20
Beste koop
1 Liter Verticale slowjuicer 200 Watt Bekijk prijzen
Omega VSJ843RS Omega VSJ843RS
Best geteste
1 Liter Verticale slowjuicer 150 Watt Bekijk prijzen
KitchenBrothers Slowjuicer KitchenBrothers Slowjuicer
Beste voor de vaatwasser
0,7 Liter Horizontale slowjuicer 150 Watt Bekijk prijzen
MOA Slowjuicer MOA Slowjuicer
Beste met druppelstop
0,7 Liter Horizontale slowjuicer 150 Watt Bekijk prijzen
Kenwood PureJuice JMP600WH Kenwood PureJuice JMP600WH
Beste voor selderij
0,7 Liter Verticale slowjuicer 150 Watt Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Philips HR1949/20 Bekijk prijzen
Inhoud: 1 Liter
Type slowjuicer: Verticale slowjuicer
Vermogen: 200 Watt
Hierom zijn we fan:
Grote vulopening - Schenkstop - Horizontale slowjuicer - Inhoud
Let hierop:
Filter - Prijs

We beginnen deze review met de Philips Avance HR1949/20, de beste slowjuicer van 2023. Wij vinden de grote vulopening het grootste voordeel van deze slowjuicer. Dit zorgt er namelijk voor dat je grote stukken groente en fruit in de slowjuicer kunt doen, zonder dat je deze van tevoren in stukjes moet snijden.

Verticale of horizontale slowjuicer?

Evenals bijna alle andere slowjuicers in deze review, is ook dit een horizontale slowjuicer. Ondanks dat een verticale slowjuicer normaal gesproken minder ruimte in beslag neemt op het aanrecht, hebben we hier te maken met een zeer compact model. De afmetingen luiden als volgt:

 • Diepte: 31 centimeter
 • Breedte: 11 centimeter
 • Hoogte: 40 centimeter

Qua fysieke aspecten zien we helaas wel dat er maar één filter meegeleverd wordt. Hierdoor kun je dus alleen helder sap maken. De slowjuicer perst het sap door de filter heen, maar de vliesjes zullen niet mee in het sapreservoir komen. Vind je een sapje met vliesjes lekkerder, dan moet je hier rekening mee houden. Ook bij de Philips avance hr1946 70 krijg je deze trouwens niet meegeleverd.

Twee andere belangrijke fysieke punten zijn nog de inhoud en de schenkstop. De inhoud van 1 liter zorgt ervoor dat je 3 à 4 glazen sap kunt persen. De schenkstop zorgt er daarnaast voor dat je geen problemen hebt met druppend sap als je klaar bent met persen. Om het schoonmaken makkelijk te maken, kunnen de verschillende onderdelen in de vaatwasser.

De beste slowjuicer 

Aangezien we hier te maken hebben met de beste slowjuicer van 2023, betaal je hier ook de prijs voor. Het is namelijk de duurste slowjuicer in deze review, waarbij sommige ander slowjuicers, waaronder de MOA Horizontale slowjuicer, die namelijk 4 keer zo goedkoop is.

Omega VSJ843RS Bekijk prijzen
Inhoud: 1 Liter
Type slowjuicer: Verticale slowjuicer
Vermogen: 150 Watt
Hierom zijn we fan:
Veiligheid - Schoonmaken - Harde groenten & zacht fruit - Accessoires
Let hierop:
Vaatwasserbestendig - Prijs

Na verschillende slowjuicers te hebben getest, zijn we als debeste.com zeer tevreden over de Omega VSJ843RS. Een van de unieke aspecten aan deze slowjuicer is de mogelijkheid om het apparaat eenvoudig schoon te maken. Door een glas water in het apparaat leeg te gieten, worden de onderdelen schoongespoeld.

Kies je ervoor om de verschillende accessoires niet op deze manier schoon te maken, dan moet je dat met de hand gaan doen. De accessoires kunnen namelijk niet in de vaatwasser. Daarbij moet je onder meer denken aan een:

 • Sapkan
 • Pulpreservoir
 • Schoonmaakborsteltje

Krachtige slowjuicer

Bij het testen van deze slowjuicer valt het op dat het een zeer krachtig apparaat is. Dit zorgt ervoor dat je de slowjuicer gebruikt voor zowel harde groenten als zacht fruit. Daarbij moet je denken aan groenten als radijs, tomaat, kool en wortels.

Ook de Omega slowjuicer is in vergelijking met andere apparaten aan de dure kant. Evenals bij de Philips slowjuicer zijn er apparaten verkrijgbaar die wel vier keer goedkoper zijn. Gebruik je het apparaat niet dagelijks of wekelijks, dan zouden we een van de andere slowjuicers adviseren.

Veiligheid juicer

Omega heeft daarbij ook gedacht aan de veiligheid van het gebruik. Zodra er namelijk te veel groente en fruit in het apparaat terecht komt, slaat deze automatisch af. In plaats van automatisch te persen, moet je dan de 'reverse'-knop gebruiken om weer verder te persen. De functie zorgt er echter wel voor dat het apparaat niet snel kapot gaat.

De best geteste slowjuicer van 2023 vanwege de veiligheid, het meegeleverde borsteltje en het gemakkelijk schoonmaken van het apparaat.

Verkrijgbaar bij:
KitchenBrothers Slowjuicer Bekijk prijzen
Inhoud: 0,7 Liter
Type slowjuicer: Horizontale slowjuicer
Vermogen: 150 Watt
Hierom zijn we fan:
Sapopbrengst - Geluidsniveau - Veiligheid - Anti slip bodem
Let hierop:
Schuimscheider - Aantal snelheden

Bij het kopen van een slowjuicer kies je, evenals bij een blender, voor gemak. Met een slowjuicer van KitchenBrothers wordt daar nog een schepje bovenop gedaan. De componenten van deze goede slowjuicer kunnen namelijk zonder problemen in de vaatwasser, waardoor je niet telkens alles met de hand moet afwassen.

Het gebruik

Tijdens het gebruiken van de slowjuicer, hebben we een aantal pluspunten die zijn opgevallen. Dit zijn:

 • Het geluidsniveau
 • De sapopbrengst
 • De veiligheidsmaatregelen

Met een sapopbrengst van 70% tot 90% is dit zeer uitstekend, waardoor je het maximale uit het geperste fruit haalt. Daarnaast is ook het geluidsniveau met maar 70 dB erg goed. Zeker als we zien dat een sapcentrifuge in sommige gevallen tot wel 90 dB produceert. In dat geval is deze slowjuicer een stuk aangenamer.

Het geluidsniveau wordt helaas wel geproduceerd met maar één snelheid. Heb je dus harde groente en fruit die je wilt persen, dan kun je de snelheid niet verhogen. Ondanks dat zorgt deze slowjuicer wel elke keer voor een vers sapje. Heb je wat inspiratie nodig? Wij hebben hier een aantal lekkere en gezonde sapjes!

Een ander minpuntje dat we tijdens het persen ervaren hebben is het ontbreken van een schuimafscheider. Dit zorgt er normaal gesproken voor dat je een sapje zonder schuimkraag krijgt. De slowjuicers maakt dus verse sap, maar zeker bij sinaasappels moet je letten op de schuimkraag.

Veiligheid

Qua veiligheid zorgt de slowjuicer ervoor dat het apparaat na 20 minuten continu gebruik niet meer te gebruiken is. Hierdoor wordt oververhitting voorkomen. Daarnaast is er een veiligheidsvergrendeling die je kunt aanzetten als je kinderen in huis hebt. Zo voorkom je dat ze de slowjuicer aanzetten.

De beste slowjuicer waarvan de verschillende componenten in de vaatwasser kunnen!

Verkrijgbaar bij:
MOA Slowjuicer Bekijk prijzen
Inhoud: 0,7 Liter
Type slowjuicer: Horizontale slowjuicer
Vermogen: 150 Watt
Hierom zijn we fan:
Sapkan - Pulpbeker - Horizontale slowjuicer - Prijs
Let hierop:
Zelfreinigingsfunctie - Snelheden

Wederom een horizontale slowjuicer, ditmaal de MOA Horizontale slowjuicer. Een van de grote voordelen is dat je zowel een sapkan als een pulpbeker krijgt meegeleverd. Kijken we daarbij naar de prijs, dan is het veruit de goedkoopste slowjuicer ten opzichte van de concurrenten. Sommige slowjuicers zijn tot wel 400% duurder!

Slowjuicer perst 700 ml sap

Met deze slowjuicer pers je maximaal 700 milliliter sap. Vergelijken we dit met de andere slowjuicers in deze review, dan is dat prima, maar niet optimaal. Zo zien we verschillende slowjuicers die tot wel 1 liter sap kunne persen. Met 700 milliliter heb je echter nog genoeg voor verschillende glazen met vers sap.

De druppelstop zorgt ervoor dat je het sap zonder problemen opvangt en dat niet heel je aanrecht onder het sap zit. Wij hebben er zelf voor gekozen om verschillende groenten en fruit te persen, maar hebben geen enkele keer last gehad van een druppelende slowjuicer. Zelfs niet bij de meest waterige recepten. De recepten die we getest hebben zijn:

 • Peer, banaan en bessen
 • Wortels, gember en selderij
 • Tomaat, komkommer en sla

Verticale slowjuicer schoonmaken

Kijken we naar het schoonmaken van een horizontale juicer, dan is dat een stuk gemakkelijker dan bij een verticale slowjuicer. Dit komt door het feit dat deze minder onderdelen bevatten. Hierdoor hoef je niet het hele apparaat uit elkaar te halen om het apparaat schoon te krijgen.

Bij deze slowjuicer kun je ervoor kiezen om de onderdelen met de hand schoon te maken of deze in de vaatwasser te doen. Je moet in ieder geval voor een van deze twee functies kiezen, aangezien er geen zelfreinigingsfunctie op zit. Dit zou het proces nóg een stuk makkelijker maken.

De beste slowjuicer van 2022 als het gaat om de meegeleverde accessoires, de prijs en het makkelijk schoonmaken van het apparaat.

Verkrijgbaar bij:
Kenwood PureJuice JMP600WH Bekijk prijzen
Inhoud: 0,7 Liter
Type slowjuicer: Verticale slowjuicer
Vermogen: 150 Watt
Hierom zijn we fan:
Compact - Meegeleverde borsteltje - Vaatwasser - Schuimafscheider
Let hierop:
Pulpreservoir - Pulphendel

Met deze slowjuicer maak je heerlijke drankjes zónder schuim! Met het meegeleverde receptenboekje heb je daarbij direct een aantal heerlijke recepten die je kunt uitproberen! Zitten daar recepten met selderij bij? Ja, dat zeker! Dit maakt de Kenwood JMP600WH ook de beste slowjuicer voor recepten met selderij!

Compact model

Doordat het een verticale slowjuicer is, is deze ook erg compact. Van alle geteste slowjuicers is dit het compactste model, waardoor je maar weinig ruimte op de aanrecht nodig hebt om elke ochtend weer vers sap te produceren. Het model heeft de volgende afmetingen:

 • Diepte: 41 centimeter
 • Breedte: 29,5 centimeter
 • Hoogte: 35 centimeter

Om te voorkomen dat het sap langzaam uit het apparaat stroomt, is er een schenkstop gebruikt. Voor het schoonmaken van de schenkstop én de andere componenten, kun je kiezen voor het borsteltje of voor de vaatwasser. Natuurlijk kan niet het hele apparaat in de vaatwasser. Maak dus de buitenkant schoon met de borstel.

Pulp in je drankje

Helaas zijn er wel verbeterpunten met betrekking tot pulp in je drankje. Allereerst is het pulpreservoir met maar 0,5 liter aan de kleine kant. Hierdoor moet je deze vaker legen, zeker als je meerdere sapjes achter elkaar aan het persen bent. De slowjuicer maakt gebruik van een inhoud van 0,7 liter, dus er is genoeg ruimte voor verschillende stukken fruit.

We hebben ook ervaren dat de pulphendel ontbreekt. Normaal gesproken wordt de pulphendel gebruikt om te bepalen hoeveel pulp er in je sapje komt. Bij het maken van gezonde sapjes kan de voorkeur liggen bij dikkere sapjes met meer vezel. Dit ontbreekt hierbij helaas.

De beste koop slowjuicer voor het persen van selderij vanwege de krachtige motor en het meegeleverde receptenboekje met heerlijke recepten.

Verkrijgbaar bij:
Product Inhoud Type slowjuicer Vermogen
Philips HR1949/20 Philips HR1949/20
Beste koop
1 Liter Verticale slowjuicer 200 Watt Bekijk prijzen
Omega VSJ843RS Omega VSJ843RS
Best geteste
1 Liter Verticale slowjuicer 150 Watt Bekijk prijzen
KitchenBrothers Slowjuicer KitchenBrothers Slowjuicer
Beste slowjuicer voor de vaatwasser
0,7 Liter Horizontale slowjuicer 150 Watt Bekijk prijzen
MOA Slowjuicer MOA Slowjuicer
Beste slowjuicer met druppelstop
0,7 Liter Horizontale slowjuicer 150 Watt Bekijk prijzen
Kenwood PureJuice JMP600WH Kenwood PureJuice JMP600WH
Beste slowjuicer voor selderij
0,7 Liter Verticale slowjuicer 150 Watt Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.