De beste slowjuicer top 10 2020

Laatste ge-update in door Vera

De slowjuicer is een fantastisch keukenapparaat als je dagelijks op een eenvoudige wijze meer groentes binnen wilt krijgen. Er zijn veel goede slowjuicers op de markt, maar door alle verschillen is het soms lastig om de juiste slowjuicer te vinden. De ene slowjuicer is de andere niet. Er zijn meerdere factoren die meespelen in het aankoopproces van een slowjuicer. Je kijkt onder andere naar het merk, capaciteit, functionaliteit, design en prijs.

Wat is een slowjuicer?

De slowjuicer maakt kneuzende en persende bewegingen, waardoor de belangrijke voedingsstoffen uit groente en fruit het beste bewaard blijven. Je kunt het principe van de slowjuicer vergelijken met kauwbewegingen. Dankzij het lage toerental zorgt de slowjuicer voor een hoge kwaliteit van sap. Hierdoor blijven de smaak, vitaminen, mineralen en enzymen behouden. Beelden zeggen vaak meer dan woorden. Op YouTube vind je meer dan genoeg filmpjes die je laten zien hoe een slowjuicer werkt. 

De slowjuicer is razend populair!

Het drinken van sapjes uit de slowjuicer is razend populair, steeds meer mensen ontdekken de kracht van rauwe groente, fruit en specerijen. Juicers voelen zich fitter en hebben veel minder behoefte aan snoep en snacks. Groentesapjes zijn niet alleen erg lekker van smaak, maar zorgen er direct voor dat je beter in je vel zit, want je krijgt een lekker gevoel over jezelf na het drinken van zo'n gezond sapje.

Er zijn veel goede slowjuicers verkrijgbaar, maar het kiezen van de beste slowjuicer kan een beetje overweldigend zijn. Daarom hebben wij in de slowjuicer top 10 de beste slowjuicers voor je verzameld! De Slowjuicer Koopgids helpt je bij het maken van een keuze. Zo kun je eenvoudig zelf nagaan welke slowjuicer het beste bij jou past. 

Slowjuicer top 10
# Product Toerental Sap-stop Prijs v.a.
1 Omega J8228C
Beste veelzijdige slowjuicer
80 RPM € 379,05
2 Kuvings EVO820
Beste koop gezinnen
60 RPM € 489,00
3 Hurom H100
Beste koop klein huishouden
43 RPM € 429,00
4 Hurom H34 60 RPM € 499,00
5 Hurom H-AA 43 RPM € 419,00
6 Angel 8500s 82 RPM € 1.599,00
7 Emerio SJ-110659.1
Beste basic slowjuicer
32 RPM € 59,96
8 Princess 202045 Easy Fill 60 RPM € 92,00
9 Versapers Emotion 4G+ 43 RPM € 449,00
10 Philips Avance Masticating HR1946/70 300 RPM € 163,56
Beste veelzijdige slowjuicer Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Toerental 80 RPM - Veelzijdig in gebruik (o.a. sap, ijs, smoothies, soep & babyvoeding) - Wordt geleverd met meerdere eindstukken - Hoge sapopbrengst, droge pulp
 • Veel voorbereidingstijd, alles in kleine stukjes snijden - Deze slowjuicer is met 6 kg relatief zwaar - Geen sap-stop
Productreview:

De Omega J8228S is een horizontale slowjuicer. Het heeft een krachtige motor om plantaardige vezels koud goed te kunnen malen en persen. Zo ben je er zeker van dat je alle vitamines, enzymen en mineralen uit groenten, fruit en tarwegras zult krijgen. Door de dunne, lange persschroef van hoogwaardig kunststof is de perskracht zeer groot en komt er meer geconcentreerd sap en drogere pulp uit het apparaat dan bij sapcentrifuges en verticale slowjuicers.

Dankzij de zogenaamde twee-staps koude extractietechniek haal je het meeste uit je groente en fruit. De lage rotatiesnelheid van 80 toeren per minuut betekent dat er geen schuimvorming en geen warmteontwikkeling optreedt. Warmte komt de kwaliteit van verse sapjes niet ten goede, het is daarom belangrijk dat de rotatiesnelheid laag is. 

De Omega J8228S gebruik je niet alleen voor het maken van sap; in een handomdraai verandert deze horizontale slowjuicer noten in notenpasta of notenmelk, maalt hij koffie, kruiden en knoflook, pureert het babyvoeding, maakt het fruitsorbets en klopt het zelfs melk!

De sapopbrengst is hoog, de pulp die eruit komt is droog. Dit zijn twee belangrijke eigenschappen voor een goede slowjuicer. Omdat het een horizontale slowjuicer is, is de Omega J8228S ook geschikt voor het maken van het populaire en gezonde tarwegrassap.

Er wordt een extra eindkap meegeleverd, waarmee je de druk tijdens het persen kunt aanpassen, dit is handig bij het persen van zachte groenten en fruit. Ook worden er meerdere eindstukjes meegeleverd die je kunt gebruiken voor het maken van bijvoorbeeld pasta of noodles. Ook bij de levering inbegrepen is een opvangbakje voor het sap en een voor de pulp. Ook wordt er een borsteltje meegeleverd om de slowjuicer na gebruik mee schoon te maken. Tot slot zit er maar liefst 15 jaar garantie op de Omega J8228S. Hiermee laat Omega zien dat het van zijn slowjuicer overtuigd is en terecht want het is simpel gezegd een fantastisch veelzijdige slowjuicer.

Deze slowjuicer is met 6 kg relatief zwaar. De vulopening is aan de kleine kant, je bent dus wel wat tijd kwijt aan het voorbereiden van groente en fruit.

Beste koop gezinnen Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Toerental 60 RPM - Voorzien van sap-stop - Grote vulopening – minimale voorbereidingstijd - Veilig te gebruiken door kinderen
 • Wordt geleverd met 1 zeef – andere zijn los verkrijgbaar - Niet geschikt voor tarwegras
Productreview:

De Kuvings EVO820 is de beste koop voor gezinnen. Dankzij de grote vulopening van maar liefst 82 mm maak je in een handomdraai de lekkerste sapjes.

Het meeste groente en fruit hoef je alleen te wassen dankzij de grote vulopening. Een hele appel of tomaat is kinderspel voor deze slowjuicer. Lange stukken groente of fruit moeten wel in wat kleinere lengtes worden gesneden.

De Kuvings EVO820 is de opvolger van de meer bekende Kuvings Big Mouth. De EVO820 heeft een nog grotere vulopening. En nog belangrijker het is kindveilig. De vulopening is voorzien van een flip-systeem. Dit systeem voorkomt dat er een kleine kinderhand in de opening past. Kinderen vinden het leuk om in de keuken te helpen, dit kan nu veilig en verantwoord. Bovendien leert je kind al snel dat groente en fruit veelzijdig ingezet kunnen worden en dat het dankzij verschillende bereidingswijze anders tot zijn recht komt.

Met extra accessoires als een citruspers of ijsset kun je de slowjuicer ook voor andere doeleinden gebruiken. Deze accessoires zijn worden niet meegeleverd en zijn los verkrijgbaar.

De Kuvings EVO820 heeft een stoere lederlook, maar dat moet dan wel je smaak zijn.

Veelzijdig in gebruik, maar de extra opzetstukken moet je los aanschaffen

Verkrijgbaar bij:
Beste koop klein huishouden Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Toerental 43 RPM - Voorzien van sap-stop - Wordt geleverd met fijn, grove en dichte zeef - Compact formaat - Gebruiksvriendelijk
 • Veel voorbereidingstijd, alles in kleine stukjes snijden - Niet geschikt voor tarwegras
Productreview:

De Hurom H100 is een compacte, stijlvolle slowjuicer die zeer geschikt is voor dagelijks gebruik. De sapkamer heeft genoeg capaciteit voor 1 glas sap en is daarom zeer geschikt voor kleine huishoudens. 

Dankzij de nieuw ontworpen zeef is de sap opbrengst hoger en is het schoonmaken vele malen eenvoudiger geworden. Hierdoor is het verleidelijker om de slowjuicer aan te zetten en dagelijks te genieten van een vers sapje.

De Hurom H100 is voorzien van een Dual Hopper invoer, dit zorgt voor meer gemak. Kleine stukjes giet je eenvoudig in de grote opening. Het rechte gedeelte kan gebruikt worden voor lange stukken groente of fruit. In het brede gedeelte kunnen eenvoudig meerdere kleine stukjes tegelijkertijd.

Erg handig is dat de schacht van deze slowjuicer transparant is, zo zie je eenvoudig wanneer je weer nieuwe groente en fruit kunt toevoegen.

De sapkamer is 7 graden gekanteld, waardoor er niets achter blijft en al het sap in het glas terecht komt. Dankzij de pulpregelaar kun je zelf kiezen hoeveel pulp jouw sapje krijgt.

Als je meersap wilt maken, danmoet je regelmatig de sapkamer legen.

Hurom H34 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Toerental 60 RPM - Voorzien van sap-stop - Wordt geleverd met fijne en grove zeef - Compact formaat - Weinig voorbereidingstijd, dankzij grote vulopening
 • Geïntegreerde pulpbak - Niet geschikt voor tarwegras
Productreview:

Met het gemak van een blender, het gezonde resultaat van een slowjuicer hou je meer tijd over voor andere dingen. Met de Hurom H34 slowjuicer is het niet meer nodig om één voor één alle ingrediënten toe te voegen. Alle ingrediënten gaan in de Smart Hopper, start de slowjuicer en in de tussentijd kun je andere dingen doen. Dankzij de toegevoegde mengstaaf die de ingrediënten draait, hoef je je geen zorgen te maken over verstoppingen.

De Hurom H34 wordt met een grove en fijne zeef geleverd. Je kunt hiermee zelf bepalen hoeveel vezels er in het sap terecht komt.
Het schoonmaken van deze slowjuicer is kinderspel. De onderdelen zijn eenvoudig met de hand te reinigen onder stromend water.

De andere slowjuicers uit de top 10 zijn natuurlijk ook erg goed. De Hurom H34 verdient de titel Beste Slowjuicer van 2019 omdat het slowjuicen naar een nieuw niveau brengt; veel meer gemak voor de gebruiker. De zelf voedende slowjuicer doet al het werk voor je. Je hoeft alleen alle ingrediënten in de Smart Hopper te doen. Bovendien heeft de Hurom H34 heeft een mooi en ruimtebesparend design.

De beste slowjuicer is uiteindelijk de slowjuicer die je gebruikt; de Hurom H34 maakt het erg makkelijk voor je om hem veel te gebruiken.

Als je veel sap wilt maken, dan moet je tussendoor de geïntegreerde pulpbak legen.

Verkrijgbaar bij:
Hurom H-AA Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Toerental 43 RPM - Voorzien van sap-stop - Wordt geleverd met fijne en grove zeef - Inclusief een ijszeef - Ook geschikt voor tarwegras
 • Veel voorbereidingstijd, alles in kleine stukjes snijden - Niet zo goed met tarwegras als een horizontale slowjuicer
Productreview:

De Hurom H-AA is een slowjuicer die alles kan. Hij is zeer krachtig en maakt bijna geen geluid.

Deze slowjuicer is geschikt voor zowel harde als zachte groente, fruit en specerijen. In een handomdraai maak je eenvoudig soep, ijs, babyvoeding, notenmelk en natuurlijk groente- en fruitsapjes.

Deze verticale slowjuicer is dankzij de vernieuwde Alpha technologie ook geschikt voor het juicen van tarwegras. Al is een horizontale slowjuicer hier nog steeds wel de beste keuze voor. De persschroef heeft een extra snijvlak (de Alpha techniek), samen met de Slow Sqeeze techniek perst de Hurom H-AA met slechts 43 toeren per minuut een mooi sapje.

Deze slowjuicer wordt geleverd met een fijne, een grove zeef en een ijszeef. Met de pulpregelaar kun je zelf nog beter bepalen hoeveel vezels je sapje krijgt.

De Hurom H-AA is een compacte en lichte slowjuicer die van alle markten thuis is.

Het kost tijd om alle ingrediënten in hapbare stukjes te snijden.

Verkrijgbaar bij:
Angel 8500s Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Gebruiksvriendelijk - Geschikt voor tarwegras - Beste kwaliteit sap
 • Wordt geleverd met 1 zeef - Veel voorbereidingstijd, alles in kleine stukjes snijden
Productreview:

De Angel 8500s wordt ook wel de Rolls Royce onder de slowjuicers genoemd. De Angel 8500s is simpelweg gezegd de beste slowjuicer op de markt. Hij perst tot 30% meer sap en 3x meer voedingsstoffen uit groente, fruit en specerijen dan andere slowjuicers. Dankzij de gepatenteerde dubbele persschroef met SHG-technologie krijg je sapjes van de beste kwaliteit.

De Angel 8500s heeft een krachtige, stille motor en is gemaakt van roestvrijstaal, hierdoor is deze slowjuicer erg duurzaam. De Angel 8500s heeft een automatische reverse-functie; zodra de druk in de sapkamer te hoog wordt, gaat de slowjuicer in de reverse om eventuele schade te voorkomen. De Angel 8500s is eenvoudig in gebruik en onderhoud. Alle losse onderdelen mogen in de vaatwasser. Deze slowjuicer heeft zes ingebouwde veiligheidskenmerken, waardoor kinderen deze slowjuicer ook veilig kunnen gebruiken.

In de koopgids hebben we gezegd dat een goede slowjuicer een toerental heeft die ligt tussen de 40 en 80 rotaties per minuut (RPM). De Angel 8500s heeft een RPM van 82. Omdat de persschroeven van de Angel 8500s veel kleiner zijn dan de persschroef van een verticale slowjuicer, bereikt hij eerder een omwenteling. 82 toeren per minuut lijken dus veel, maar in verhouding met een grotere persschroef van een verticale slowjuicer valt dit dus erg mee.

Omdat de Angel 8500s relatief gezien erg duur is, hebben we deze slowjuicer niet benoemd tot de beste slowjuicer. Mocht je bereid zijn om de prijs te betalen, dan ben je verzekerd van jarenlang slowjuicen met een hoog rendement en de beste kwaliteit.

Verkrijgbaar bij:
Emerio SJ-110659.1 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Toerental 32 RPM - Compact formaat - Sap-stop
 • Wordt geleverd met slechts 1 zeef - Niet geschikt voor tarwegras - Veel voorbereidingstijd, alles in kleine stukjes snijden
Productreview:

Dankzij het lage toerental van 32 toeren per minuut weet je zeker dat de SJ-110659.1 elke druppel sap van het groente en fruit in je glas terecht komt. De pulp komt er droog uit en de vitaminen en mineralen blijven behouden. De Emerio giet de pulp en het sap gescheiden in de meegeleverde kannen.

Het is even wennen om de SJ-110659.1 goed in elkaar te zetten en uit elkaar te halen. Vooral de deksel vraagt wat oefening, deze gaat wat stroef. Het beste maak je de slowjuicer direct na gebruik schoon onder stromend water.

De ingrediënten moeten klein worden gesneden, anders passen ze niet in de vulopening. Dit zorgt ervoor dat je wat langer bezig bent de voorbereidingen.

De SJ-110659.1 wordt geleverd met een reinigingsborstel, aanduwer en een filter. Het uitneembare filter is schoon te maken met de reinigingsborstel onder stromend water. Ook is de slowjuicer te reinigen door warm water door het apparaat heen te laten gaan. De slowjuicer heeft de standen aan, uit, en reverse. De sap-stop zorgt ervoor dat het sap goed mengt in de sapkamer of mengkamer en voorkomt onnodig knoeien.

Hij voelt wat goedkoop aan en is lastig te (de)monteren. Een prima slowjuicer voor een twijfelende of incidentele juicer.

Beste slowjuicer onder €200 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Toerental 45 RPM - Grote vulopening – minimale voorbereidingstijd - Sap-stop - Ook geschikt voor tarwegras
 • Slechts 1 zeef - Niet zo goed met tarwegras als een horizontale slowjuicer
Productreview:

Met de Princess Easy Fill 202045 maak je met weinig moeite lekkere sapjes. Deze slowjuicers heeft een grote en lange vulopening; dit bespaart veel snijden en kun je snel aan de slag.

Dankzij de lange persschroef komt er meer sap uit vochtarme groenten, fruit en zelfs tarwegras. Al blijft een horizontale slowjuicer nog steeds wel de beste keuze voor het juicen van tarwegras.

De vulopening is transparant, waardoor je precies kunt zien wanneer je weer groente of fruit kunt toevoegen.

Het schoonmaken is vergelijkbaar met andere slowjuicers; onder lopend kraanwater met de meegeleverde borstel. Maar mocht je hier geen tijd voor hebben, dan mogen de losse onderdelen ook in de vaatwasser.

Helaas wordt de Princess Easy Fill zonder receptenboekje geleverd en met slechts 1 zeef.

Deze slowjuicer is wat lastig in gebruik; het (de)monteren is even wennen.

Versapers Emotion 4G+ Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Toerental 43 rpm - Sap-stop - Geleverd met grove en fijne zeef - Compact formaat
 • Veel voorbereidingstijd, alles in kleine stukjes snijden - Niet geschikt voor tarwegras
Productreview:

Versapers is het Nederlands merk voor slowjuicers. De Versapers 4G+ is de nieuwste slowjuicer uit deze serie.

De Versapers Emotion 4G+ is gemaakt van duurzame, BPA-vrije materialen. Het heeft een fluisterstille motor. Met slechts 43 toeren per minuut, is het toerental aanzienlijk lager dan bij de meeste slowjuicers.

De 4G+ heeft een persschroef met twee snijvlakken, hierdoor ‘kneust’ deze slowjuicer optimaal sap uit de ingrediënten.

De kleine vulopening is niet transparant, je moet daarom op je gevoel afgaan wanneer je weer groente of fruit kunt toevoegen. Groente en fruit moeten in hapbare stukjes van 2-3 cm worden gesneden.

Deze slowjuicer is voorzien van een pulpregelaar. Als je de pulpuitgang afsluit, komen er meer vermalen vezels in het sap terecht. Dit is vooral erg fijn met zachte ingrediënten als kiwi, aardbei of avocado.

De ruime pulpopening maakt het schoonmaken van de slowjuicer net even wat makkelijker. Verder is het schoonmaken vergelijkbaar met andere slowjuicers; onder stromend water met de handafwassen.

Een bijkomend voordeel van een slowjuicer van Versapers is dat je losse onderdelen of accessoires eenvoudig direct bij Versapers kunt bestellen.

De Versapers wordt geleverd met een grove en een fijne zeef. Je kunt snel beginnen met een van de 64 recepten uit het meegeleverde receptenboekje.

De vulopening is relatief klein en niet transparant.

Verkrijgbaar bij:
Philips Avance Masticating HR1946/70 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Voorzien van sap-stop - Grote vulopening – minimale voorbereidingstijd - Schoonmaken: snel en eenvoudig
 • Geïntegreerde pulpbak - Toerental 300 RPM
Productreview:

De beste slowjuicer is de slowjuicer die je daadwerkelijk gebruikt. De Philips Avance Masticating maakt het wel erg eenvoudig om sapjes te maken. Het gebruik is erg makkelijk, grote vulopening en schoonmaken is binnen een minuut gedaan. Het nadeel van deze slowjuicer is dat het toerental met 300 rotaties per minuut ver boven de gewenste 40 - 80 licht.

Philips claimt dat dankzij de innovatieve MicroMasticating-technologie er tot 90% van je groente en fruit in het glas terecht komt. Dankzij de grote vulopening, heb je weinig voorbereidingstijd nodig. Groente en fruit kunnen in grove stukken gesneden worden.

Deze slowjuicer van Philips is goed in zowel het persen van groenten als ook fruit. Het kan zelfs goed overweg met ingrediënten die veel zetmeel bevatten, bijvoorbeeld bananen en mango's. Als je noten een nacht laat weken, dan kan deze slowjuicer ook notenmelk maken.

De sap-stop helpt nadruppelen op het aanrecht voorkomen. Het schoonmaken van deze slowjuicer is snel gedaan. Binnen een minuut heb je hem schoon. Dit komt mede door de naadloze onderdelen en de filter. Restjes spoel je er eenvoudig van af.  

De Philips Avance Masticating wordt geleverd met een filter, een pulpreservoir, een receptenboek met 40 recepten en een handleiding.

Met 300 rotaties per minuut, zit deze slowjuicer ver boven het gewenste 40 - 80 rotaties per minuut.
 

Vera den Grondel
Door: Vera
Vera werkt samen met haar team aan de reviews uit de categorieën Baby & Kind, Dieren, Keuken & Koken en Huishouden & Wonen. Dagelijks testen, vergelijken en reviewen ze producten om het voor jou makkelijker te maken.