De laatste jaren ligt er meer en meer nadruk op gezondheid. Dit zien we ook terug in de stijging in de consumptie van groenten en fruit in de laatste jaren. De slowjuicer is daarom hét apparaat dat ervoor zorgt dat je snel en eenvoudig je dagelijkse portie groente en fruit binnen kunt krijgen.
In deze review hebben we daarom de beste slowjuicers van 2023 voor je op een rij gezet. Daarbij hebben we gekeken naar de inhoud, het type slowjuicer, het vermogen en natuurlijk de prijs. Uiteindelijk is daar de Philips Avance Juicer HR1949/20 als beste slowjuicer van 2023 naar voren gekomen. Benieuwd naar de andere goede slowjuicers? Wij hebben ze voor je!
Product | Inhoud | Vermogen | Type slowjuicer | |
---|---|---|---|---|
Philips HR1949/20
Beste koop
|
1 Liter | 200 Watt | Verticale slowjuicer | Bekijk prijzen |
Omega VSJ843RS
Best geteste
|
1 Liter | 150 Watt | Verticale slowjuicer | Bekijk prijzen |
KitchenBrothers Slowjuicer
Beste slowjuicer voor de vaatwasser
|
0,7 Liter | 150 Watt | Horizontale slowjuicer | Bekijk prijzen |
MOA Slowjuicer
Beste slowjuicer met druppelstop
|
0,7 Liter | 150 Watt | Horizontale slowjuicer | Bekijk prijzen |
Kenwood PureJuice JMP600WH
Beste slowjuicer voor selderij
|
0,7 Liter | 150 Watt | Verticale slowjuicer | Bekijk prijzen |
We beginnen deze review met de Philips Avance HR1949/20, de beste slowjuicer van 2023. Wij vinden de grote vulopening het grootste voordeel van deze slowjuicer. Dit zorgt er namelijk voor dat je grote stukken groente en fruit in de slowjuicer kunt doen, zonder dat je deze van tevoren in stukjes moet snijden.
Evenals bijna alle andere slowjuicers in deze review, is ook dit een horizontale slowjuicer. Ondanks dat een verticale slowjuicer normaal gesproken minder ruimte in beslag neemt op het aanrecht, hebben we hier te maken met een zeer compact model. De afmetingen luiden als volgt:
Qua fysieke aspecten zien we helaas wel dat er maar één filter meegeleverd wordt. Hierdoor kun je dus alleen helder sap maken. De slowjuicer perst het sap door de filter heen, maar de vliesjes zullen niet mee in het sapreservoir komen. Vind je een sapje met vliesjes lekkerder, dan moet je hier rekening mee houden. Ook bij de Philips avance hr1946 70 krijg je deze trouwens niet meegeleverd.
Twee andere belangrijke fysieke punten zijn nog de inhoud en de schenkstop. De inhoud van 1 liter zorgt ervoor dat je 3 à 4 glazen sap kunt persen. De schenkstop zorgt er daarnaast voor dat je geen problemen hebt met druppend sap als je klaar bent met persen. Om het schoonmaken makkelijk te maken, kunnen de verschillende onderdelen in de vaatwasser.
Aangezien we hier te maken hebben met de beste slowjuicer van 2023, betaal je hier ook de prijs voor. Het is namelijk de duurste slowjuicer in deze review, waarbij sommige ander slowjuicers, waaronder de MOA Horizontale slowjuicer, die namelijk 4 keer zo goedkoop is.
Na verschillende slowjuicers te hebben getest, zijn we als debeste.com zeer tevreden over de Omega VSJ843RS. Een van de unieke aspecten aan deze slowjuicer is de mogelijkheid om het apparaat eenvoudig schoon te maken. Door een glas water in het apparaat leeg te gieten, worden de onderdelen schoongespoeld.
Kies je ervoor om de verschillende accessoires niet op deze manier schoon te maken, dan moet je dat met de hand gaan doen. De accessoires kunnen namelijk niet in de vaatwasser. Daarbij moet je onder meer denken aan een:
Bij het testen van deze slowjuicer valt het op dat het een zeer krachtig apparaat is. Dit zorgt ervoor dat je de slowjuicer gebruikt voor zowel harde groenten als zacht fruit. Daarbij moet je denken aan groenten als radijs, tomaat, kool en wortels.
Ook de Omega slowjuicer is in vergelijking met andere apparaten aan de dure kant. Evenals bij de Philips slowjuicer zijn er apparaten verkrijgbaar die wel vier keer goedkoper zijn. Gebruik je het apparaat niet dagelijks of wekelijks, dan zouden we een van de andere slowjuicers adviseren.
Omega heeft daarbij ook gedacht aan de veiligheid van het gebruik. Zodra er namelijk te veel groente en fruit in het apparaat terecht komt, slaat deze automatisch af. In plaats van automatisch te persen, moet je dan de ‘reverse’-knop gebruiken om weer verder te persen. De functie zorgt er echter wel voor dat het apparaat niet snel kapot gaat.
Bij het kopen van een slowjuicer kies je, evenals bij een blender, voor gemak. Met een slowjuicer van KitchenBrothers wordt daar nog een schepje bovenop gedaan. De componenten van deze goede slowjuicer kunnen namelijk zonder problemen in de vaatwasser, waardoor je niet telkens alles met de hand moet afwassen.
Tijdens het gebruiken van de slowjuicer, hebben we een aantal pluspunten die zijn opgevallen. Dit zijn:
Met een sapopbrengst van 70% tot 90% is dit zeer uitstekend, waardoor je het maximale uit het geperste fruit haalt. Daarnaast is ook het geluidsniveau met maar 70 dB erg goed. Zeker als we zien dat een sapcentrifuge in sommige gevallen tot wel 90 dB produceert. In dat geval is deze slowjuicer een stuk aangenamer.
Het geluidsniveau wordt helaas wel geproduceerd met maar één snelheid. Heb je dus harde groente en fruit die je wilt persen, dan kun je de snelheid niet verhogen. Ondanks dat zorgt deze slowjuicer wel elke keer voor een vers sapje. Heb je wat inspiratie nodig? Wij hebben hier een aantal lekkere en gezonde sapjes!
Een ander minpuntje dat we tijdens het persen ervaren hebben is het ontbreken van een schuimafscheider. Dit zorgt er normaal gesproken voor dat je een sapje zonder schuimkraag krijgt. De slowjuicers maakt dus verse sap, maar zeker bij sinaasappels moet je letten op de schuimkraag.
Qua veiligheid zorgt de slowjuicer ervoor dat het apparaat na 20 minuten continu gebruik niet meer te gebruiken is. Hierdoor wordt oververhitting voorkomen. Daarnaast is er een veiligheidsvergrendeling die je kunt aanzetten als je kinderen in huis hebt. Zo voorkom je dat ze de slowjuicer aanzetten.
Wederom een horizontale slowjuicer, ditmaal de MOA Horizontale slowjuicer. Een van de grote voordelen is dat je zowel een sapkan als een pulpbeker krijgt meegeleverd. Kijken we daarbij naar de prijs, dan is het veruit de goedkoopste slowjuicer ten opzichte van de concurrenten. Sommige slowjuicers zijn tot wel 400% duurder!
Met deze slowjuicer pers je maximaal 700 milliliter sap. Vergelijken we dit met de andere slowjuicers in deze review, dan is dat prima, maar niet optimaal. Zo zien we verschillende slowjuicers die tot wel 1 liter sap kunne persen. Met 700 milliliter heb je echter nog genoeg voor verschillende glazen met vers sap.
De druppelstop zorgt ervoor dat je het sap zonder problemen opvangt en dat niet heel je aanrecht onder het sap zit. Wij hebben er zelf voor gekozen om verschillende groenten en fruit te persen, maar hebben geen enkele keer last gehad van een druppelende slowjuicer. Zelfs niet bij de meest waterige recepten. De recepten die we getest hebben zijn:
Kijken we naar het schoonmaken van een horizontale juicer, dan is dat een stuk gemakkelijker dan bij een verticale slowjuicer. Dit komt door het feit dat deze minder onderdelen bevatten. Hierdoor hoef je niet het hele apparaat uit elkaar te halen om het apparaat schoon te krijgen.
Bij deze slowjuicer kun je ervoor kiezen om de onderdelen met de hand schoon te maken of deze in de vaatwasser te doen. Je moet in ieder geval voor een van deze twee functies kiezen, aangezien er geen zelfreinigingsfunctie op zit. Dit zou het proces nóg een stuk makkelijker maken.
Met deze slowjuicer maak je heerlijke drankjes zónder schuim! Met het meegeleverde receptenboekje heb je daarbij direct een aantal heerlijke recepten die je kunt uitproberen! Zitten daar recepten met selderij bij? Ja, dat zeker! Dit maakt de Kenwood JMP600WH ook de beste slowjuicer voor recepten met selderij!
Doordat het een verticale slowjuicer is, is deze ook erg compact. Van alle geteste slowjuicers is dit het compactste model, waardoor je maar weinig ruimte op de aanrecht nodig hebt om elke ochtend weer vers sap te produceren. Het model heeft de volgende afmetingen:
Om te voorkomen dat het sap langzaam uit het apparaat stroomt, is er een schenkstop gebruikt. Voor het schoonmaken van de schenkstop én de andere componenten, kun je kiezen voor het borsteltje of voor de vaatwasser. Natuurlijk kan niet het hele apparaat in de vaatwasser. Maak dus de buitenkant schoon met de borstel.
Helaas zijn er wel verbeterpunten met betrekking tot pulp in je drankje. Allereerst is het pulpreservoir met maar 0,5 liter aan de kleine kant. Hierdoor moet je deze vaker legen, zeker als je meerdere sapjes achter elkaar aan het persen bent. De slowjuicer maakt gebruik van een inhoud van 0,7 liter, dus er is genoeg ruimte voor verschillende stukken fruit.
We hebben ook ervaren dat de pulphendel ontbreekt. Normaal gesproken wordt de pulphendel gebruikt om te bepalen hoeveel pulp er in je sapje komt. Bij het maken van gezonde sapjes kan de voorkeur liggen bij dikkere sapjes met meer vezel. Dit ontbreekt hierbij helaas.
Bij het kopen van een slowjuicer adviseren we om te letten op het vermogen van de slowjuicer, de prijs, of het een horizontale of verticale slowjuicer is en natuurlijk het merk. Het kan natuurlijk dat je andere producten in je keuken hebt van een specifiek merk die uitstekend in de smaak vallen.
Aangezien gember een harder product is, is een krachtige motor van belang. In dat geval is de Philips Avance een goede slowjuicer om voor te kiezen. Met een vermogen van 200 Watt kun je hier uitstekende harde ingrediënten mee persen.
De beste slowjuicer voor selderij is de Kenwood JMP600WH. Dit komt onder meer door de krachtige motor, maar ook door het feit dat deze weinig ruimte inneemt op je aanrecht en de verschillende componenten van het apparaat in de vaatwasser kunnen.
De beste slowjuicer van 2023 is de Philips Avance HR1949/20. Dit komt door de grote vulopening, de schenkstop en het feit dat deze weinig ruimte op je aanrecht inneemt.
Een slowjuicer ‘kneust’ je ingrediënten heel langzaam met behulp van een ronddraaiende vijzel. Net als bij een sapcentrifuge scheidt de pulp daarna van het sap.
Een slowjuicer perst het sap langzaam uit groente en fruit. Dit is anders dan bij een sapcentrifuge, die groente en fruit vermaalt en daarna het sap eruit slingert. Slowjuicers geven daardoor meer en beter sap dan sapcentrifuges.
Een blender is geschikt voor het maken van smoothies. Een smoothie is dikker van structuur dan een sapje wat je met de slowjuicer maakt. Een blender gebruikt namelijk het hele product en maalt dat fijn. Een slowjuicer scheidt de onverteerbare vezels van het sap. Zo krijg je sap met weinig of geen pulp.
Jasper, oprichter van debeste.com, is expert in productbeoordelingen voor thuisgebruik. Zijn diepgaande kennis en ervaring in het selecteren en testen van huishoudelijke producten maken hem tot een ve... Lees meer
DeBeste.com wordt ondersteund door haar lezers. Wanneer je via links op onze site aankopen doet, kunnen we een affiliate commissie verdienen. Lees meer over wie wij zijn en bekijk ons beoordelingsproces.
Copyright 2023 Debeste.com
Reacties (0)