Gembershots met de slowjuicer

Door: Eva
Laatste update: 18 december 2019
ginger-1960613_1920

Gembershots zijn super hot op het moment! Gember is eigenlijk al jarenlang populair, alleen nu wordt het in een modern shot glas geserveerd. Het drinken van een gembershot geeft je direct een energie boost om de dag goed te starten of om uit een dipje te komen. Het lijkt misschien onmogelijk om sap uit gember te persen, maar met de slowjuicer is het een fluitje van een cent!

Waarom gembershots goed voor je zijn

Gember zit boordevol gezonde en genezende voedingsstoffen. Zo zitten er bepaalde enzymen in die de stoelgang bevorderen en tegen een opgeblazen gevoel in je buik werken. Gember werkt ontstekingsremmend, ook helpt gember je lichaam te ontgiften en bevordert de bloedcirculatie.

Een gembershot wordt ook wel een gezonde espresso genoemd. Het geeft je namelijk een behoorlijke kick. De eerste keer dat je het drinkt, zal het wel even wennen zijn, maar je zult dan ook direct de boost voelen en al snel niet anders meer willen om je dag te starten of om uit een dipje te komen. Neem er gerust een glas water achterna, als de nasmaak van de shot te intens voor je is.

Gembershots als “medicijn”

Tip 1: maak wat extra gembershots, vul een ijsblokjesvorm en vries het in. Je kunt het tot drie maanden in de diepvries bewaren. Zo heb je altijd wat achter de hand voor als je verkouden of grieperig bent en je op dat moment zeer waarschijnlijk geen zin hebt om gembershorts te maken. Gember werkt namelijk ontstekingsremmend, ontgiftend en werkt goed tegen misselijkheid. Je hebt dan dus altijd een gezond “medicijn” binnen handbereik. Afhankelijk van je ijsblokjesvorm heb je één tot twee blokjes nodig voor één gembershot.

Tip 2: omdat gember goed tegen misselijkheid werkt, is het drinken van een gembershot ook aan te raden voor zwangere vrouwen die last hebben van misselijkheid. Op een natuurlijke manier pak je deze zwangerschapskwaal aan met als bonus veel gezonde voedingsstoffen.

Tip 3: gember is ook erg goed voor sporters, het helpt namelijk tegen spierpijn, zwellingen en stijfheid.

Tip 4: wil je afvallen? Voeg dan gember toe aan je dagelijks eetpatroon. Gember stimuleert de speekselaanmaak. Dit bevordert het spijsverteringsproces, waardoor voedsel eenvoudiger en beter kan worden opgenomen door je lichaam.

Gembershots maken met de slowjuicer

Dat gember goed voor je is, is nu wel duidelijk, maar hoe maak je het dan? Het is echt heel erg simpel, waarschijnlijk één van het makkelijkste sapjes die je zult maken met jouw slowjuicer. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een appel en gember. Voor het maken van 3 gembershots heb je 35 gram gember en één appel nodig.

De appel zou je weg kunnen laten, maar dan is het bijna een ondrinkbaar drankje geworden. In plaats van appel, zou je ook een wortel en een beetje citroen of een stukje ananas kunnen gebruiken.

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer