HELP ik heb aanslag op mijn slowjuicer

Door: Eva
Laatste update: 18 december 2019

Het beste is natuurlijk dat je jouw slowjuicer direct na gebruik goed schoonmaakt en droog opbergt. In alle haast kan het voorkomen dat dit niet goed gebeurd is en je aanslag of zelfs schimmel op je slowjuicer hebt. Met de volgende tips ben je er zo van af!

Aanslag van slowjuicer verwijderen

HELP ik heb aanslag op mijn slowjuicer

Als je je slowjuicer veel gebruikt, dan kan het zijn dat er een bruin gekleurde aanslag op komt. Het is niet erg, maar oogt natuurlijk niet fris. De bruine aanslag is ook eenvoudig te verwijderen:

  • Om deze aanslag te verwijderen laat je de losse onderdelen van de slowjuicer een nacht in warm water met kristalsoda laten weken. 
  • De volgende ochtend kun je vrij eenvoudig de bruine aanslag eraf poetsen. 
  • Hierna reinig je de slowjuicer verder zoals je dat gewend bent. Eventueel met een beetje afwasmiddel.

Help – ik heb schimmel op mijn slowjuicer

Als je vergeten bent om de slowjuicer schoon te maken, dan kan er schimmelvorming ontstaan. Gelukkig kun je dit eenvoudig verhelpen:

  • Spoel onder stromend water de onderdelen en schrob de zichtbare schimmel eraf. 
  • Daarna kun je de onderdelen inspuiten met verdund citroensap of azijn. 
  • Na ongeveer een half uur kun je met een beetje afwasmiddel de onderdelen schoonmaken en zou jouw slowjuicer weer helemaal schimmelvrij moeten zijn.

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer